Дали верувате во натприродното?

Дали верувате?

  • Да

    Гласови: 324 64,3%
  • Не

    Гласови: 103 20,4%
  • Зависно (објаснете)

    Гласови: 77 15,3%

  • Вкупно гласачи
    504

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Духови, телепатија, вампири, реинкаранација, парапсихологија, се' што не може да си го објасни човековата перцепција. Колку верувате во тоа? дали ви се случила некоја случка која ве убедила во спротивното? И како вие ја интерпретирате таа случка?
 

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
До сега неам некоја случка но сепак сум уверен во тоа дека постои нешто натприродно и дека се шетаат некои "духови"
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Јас сум уверен. Овој петок 13 јас со друштво се зафркававме и повикувавме духови. Во еден момент еден другар рече не постои такво нешто како духови и свеќата на средина се крена и му се запали косата. За ова не се шегувам сериозен сум...
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I believe in the Force, the true driving force behing all life, death and creation!
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Da. Veruvam. I ne mislam deka e natprirodno,naprotiv.
Sekoj od nas vo sebe ima cudni i neobjasnivi sposobnosti,no ne kaj site se razvieni.Onie koi gi imaat (retki se),na koi im e dadeno da gi imaat "natprirodnite" sposobnosti raskazuvaat za niv,a nikoj ne im veruva. Verojatno od stravot od nepoznatoto.
Sum doziveala cudni,nesekojdnevni slucki,ako gi raskazam nekoj ke pomisli deka sum jasnovida,a ne sum.No za lugjeto sto mnogu gi sakam i mi znacat,cesto mi se slucuva da mi se pojavi slika pred oci na koja gi gledam vo momentot,sto pravat,sto mislat,kako se.
Koga prv pat mi se sluci takvo nesto se izvadiv od pamet na sred pesacki premin. No,potoa se naviknav na slikite i na mislite koi mi gi ispracaat. Nauciv da gi primam takvite senzacii i ne me udira panika.
 

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Kakvi natprirodni raboti se sto se slucuva e prirodno i za se ima objasnuvanje, a toa sto covekoviot um ne e na tolkavo nivo da gi odgatne ne znaci deka postojat, vampiri i samovili nego taka si gi tolkuva.
Se moze naucno da se tretira i tuka zavrsuva prikaznata za natprirodnoto, po mene.
 
Член од
5 јануари 2006
Мислења
20
Поени од реакции
3
Za covekovite setila e praeno mnogu muabet i site znaeme deka takvi kakvi sto gi imame od ragane se daleku od sovrseni.I zname deka mnogu od nestata sto negogas ke gi vidime ili pocustvuvame gi stavame pod temata natprirodno samo zatoa sto se malku ili poveke nevoobicaeni.No sepak postojat nacini covekot da se usovrsi i da moze da go razbere svetot okolu nego.Toa sekako podrazbira i usovrsuvanje na negovite setila i na negovata svest.Taka mojot odgovor e deka jas cvrsto veruvam vo natpirodnoto=nepoznatoto
 

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
хм...па...

искрено речено ни во господ не верувам
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
veruvam... a zoshto da ne...:icon_lol:
 

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Абе нема натприродно. Се е природно, само што ние не го разбираме. Ама гласав да. Иако „верувам” би било погрешно зборче. Уверен сум дека постои сила или сили кои се надвор од нашата перцепција. А за духови, душа, ич да не збориме. Исто ко да кажеш дека не постои живот надвор од земјата.
А за вампирите, бабарогите и сличните легенди, секогаш постои реална основа на која се базирани. Изменети се, да, ама сепак повеќето се на некоја реална основа.
Инаку кога сме кај вампирите има два вида, тие што енергијата ја добиваат од крв и psi вампири, тие што сисаат чиста психичка енергија. Ако сте се осетиле некад во гужва или поред некој човек одеднаш истоштени, могуќе да сте биле жиртва на псај вампир :)
 

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Zelenko za ova druze....mi gi zema zborovite od usta...isto mislam....ne postoi nesto sto e, kako sto kazuva samiot zbor nadprirodno, nad prirodata...ako se sto e okolu nas e priroda i nadprirodnoto e okolu nas i pretstavuva del od prirodata samo nemozeme da go dolovime
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
Има некои работи кои уште старите народи не можеле да си ги објаснат и затоа тие појави ги објасниле како да потекнуваат од богови и ги направиле натприродни. На пример во тогашно време не можеле да си објаснат зошто врне дожд. И токму поради тоа верувале во многу богови. Сепак секое нешто на планетата Земја си има своја натприродна страна и се што нам ни е тешко да си го објасниме го сметаме за натприродно.
 
Член од
13 ноември 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
ima nesto vo zivotot i ne samo na ovaa planeta. Zemete gi na pr.golemite piramidi,pa inkite so nivniot vodovod pred kolku godini? sepak mora da ima nesto.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom