Дали би седнале на кафе со некој/а бивш/а?

Dali treba da se ostane vo kontakt so bivsh/a

• DA treba da se ostane vo kontakt

Гласови: 209 37,0%
  • NE ne netreba (nikako) da se ostane vo kontakt

Гласови: 82 14,5%
  • ZAVISI (od sto?)

Гласови: 274 48,5%

• Вкупно гласачи
    565

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Зошто бе Делфин да нема потреба? Сме се разделиле со луѓето на мирен начин, се дешава некогаш за убавите денови да седнеш и едно кафе да испиеш нели? Уствари не знам за тебе .. ти живееш во поголем град, ма да нема врска тоа .. не ти убил некого во фамилија бившиот/та па да не може ни кафе да пиеш:wink:

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
I jas ocigledno sum razlicna. Ma kakvo ostanuvanje prijateli, ma daj....
Ako sme raskinale znaci sme imale problemi, ne ni odelo najdobro, i apsurdno bi bilo potoa da bideme prijateli i da se gledame na kafe. Nema sansi ni kafe ni zdravo, ni slusanje po tel....

I am a bitch

Мачкица
Член од
24 февруари 2006
Мислења
2.016
Поени од реакции
2
Зошто да не? Да би седнала и би му кажала на мојот сегашен дечко дека ќе одам. Па ако сме раскинале мирно без кавги и двајцата сме се согласиле тогаш нормално дека е ОК. Ама доколу сме се разделиле во кавга не бидејќи едноставно нема смисла. Само во првиот момент кога ќе почне да ми се додворува јас ќе кажам не. Пријатели да, ама нешто повеќе никако,доколку имам дечко ама ако немам нема ништо лошо и да се смириме. (ако и двајцата го сакаме тоа)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Зависи од сегашниот партнер/партнерка и од бившиот/бившата.
Нормално, зависи и од тебе.

Ако еден не се согласува на тоа (било да е сегашната, бившата или пак ти), тогаш нема потреба некој да навалува на нешто.

И неможеш да кажеш дали треба да се излегува на кафе со бившите во „глобала”. Постојат МНОООГУ фактори кои може да се различни од човек до човек. Значи, се зависи од ситуацијата.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Имам двајца бивши. На првиот би му го платил кафето ако треба а на вториот би му го истурил во јајца додека испарува. :pishtoldz

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ja i bi sednal i bi legnal so bivsite ne mi e toa problem.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
не можам да гласам на темава оти нема опција зависи. Инаку сум седел без проблем и многу убаво сум поминаувал а има и некои што не сакам да ги видам ич значи зависи.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еве сеа ќе можеш да гласаш :wink:

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Acid напиша:
И неможеш да кажеш дали треба да се излегува на кафе со бившите во „глобала”. Постојат МНОООГУ фактори кои може да се различни од човек до човек. Значи, се зависи од ситуацијата.
Normalno deka tuka igraat faktori od koi zavisat mnogu situacii ... tuka se soglasuvam so tebe.
Ali imash devojka koja mrci deka UOPSTE ne smees da iskacas da se gleas so bivsha (ni pod razno) bez razlika koja bila pricinata shot prethodo ste raskinale .. ili koja e osnovata na toa kafe (moze e sluzbeno) ... i zatoa e staveno samo DA i NE i zatoa nema zavisi ili mozebi.
Ja u start vikam i tvrdam i si stojam na toa deka kontakti i kafinja so bivshi se dobredojdeni .. pa makar toa me cinelai vrska (ako mozam da ja narecam taa vrska) [moze ke vlezam vo klubot napapucari :kez: :kez: :kez: ]

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Секогаш сум сакал да останам во контакт со „бившите„, и секокгаш се трудам да биде така. Не можам со личност со која сум поминал многу време туку така веќе никогаш да не се видиме

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Epa da... sum za toa da se sedne na kafe so bivsiot... jas imam povekepati sednato i sme si praele onaka cisto drugarski muabeti:wink:... u sekoj slucaj ne treba da se bega od nego zasto sepak jas sum taa sto idela so nego i sl...:)

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
abe videte tolku sum kontradiktorna na ova prasanje
Vaka ke kazam ja smeam da se gleam cat pat so bivsi onaka na kafe ali ako doznaam deka deckomi izlegol so bivsa ke go lincuvam naj seriozno

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Не ми е проблем да седнам да пијам кафе со бивши, освен ако сеуште имам чувства кон него. Затоа не контактирам додека не оладам, а потоа не гледам зошто да не му се јавам или да ми се јави да испиеме едно кафе, да попрајме муабет.
Со ниеден бивши не сум се испокарала да не сакаме очи да си видиме, па и ден денес си одржувам контакти и мило ми е кога ќе сретнам личност со која сум поминала убаво време, без разлика како завршила врската.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
BabyGirl^^^ напиша:
abe videte tolku sum kontradiktorna na ova prasanje
Vaka ke kazam ja smeam da se gleam cat pat so bivsi onaka na kafe ali ako doznaam deka deckomi izlegol so bivsa ke go lincuvam naj seriozno
eee malce ne si fer... ti da mozes na kafe so bivsite a on da ne moze so bivsite:)..heh ipak tvoe si e toa:wink:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Со една моја бифша редовно (еднаш месечно) си одиме на кафе, алкохол или било што. Со дргите обично по мејл или ирц се комуницирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom