Беззначајно мување не постои. Ниту пак препознавам оправдани или неоправдани причини во случај на изневерување.Се извинувам што пропуштив еден детал.Под изневерување,во случајот за кој пишував,мислев изневерување како мување,беззначајно мување.Ни јас не би простила цела вечер гушкање и такви ствари,а поготово не секс.
И зборував за изневерување во случај да има "оправдани" причини(пијанство на пр.).
Па јас ли сум единстена што би простила?
Си се пронајдов во твојов пост, 5 месеци одкако се мував со една типка Анастазија ми раскина со тоа што она се муваше со друг тип и ми направи да ми биде болно.Баш поради преголемата љубов меѓу партнерите, врската ќе пукне. Можеби не веднаш по признанието, ама нема долго да потрае после тоа. Јас вака гледам на ова- дечко ми ме изневерил, не е битно на кој начин дознавам, ама ете премногу го сакам за да го изгубам. И што правам? Му „простувам“. А всуштност секој ден поминат со него после тоа, јас си замислувам како му било со другата, што и како правеле и слично. Си правам факинг измачувачки филмчиња и си правам трипати полошо на себеси со тоа што го трпам тоа измачување. На крај ќе биде-извини, јас не можам вака, раскинување и крај.
Кога ќе подразмислиш-зошто би се подложила на работи од типот на мачење, јадови, несоници, депресии и не знам ти што, кога може и да не се правиш дека си му простила (ретко кој простува бе, едно е да каже дека простил, друго е да го почувствува тоа, а ние богами сме себични створења) и веднаш да ја прекинеш врската. Јас бидејќи сум прилично себична личност, би играла на втората варијанта. Ќе има болка, страдање и остало, ама ако не е веќе до мене преболувањето се крати на пола.
Да, ако си ретард.:svashta:
Конечно некој со кој би можел да се сложам...па нели вистинската љубов може да ги помине сите пречки и бариери...ако некој не може да го преброди ова значи не сакал вистинскиСамо едно ќе речам:
**Тој шо знај ВИСТИНСКИ да сака, Знај и да прости**
ЈАс би...И сум простила..
Ако си вистински заљубен, би изневерил? Логично би било да не ни помислиш на тоа, така?Конечно некој со кој би можел да се сложам...па нели вистинската љубов може да ги помине сите пречки и бариери...ако некој не може да го преброди ова значи не сакал вистински
Ова сакав да го пишам, али Мрно некои работи си ги знаеме сите, ок Тамарче има 5 поста значи тазе еМрнович МрновичАко си вистински заљубен, би изневерил? Логично би било да не ни помислиш на тоа, така?
Гледај на тоа вака-ако се случило изневерувањето, тој што изневерил не е вистински заљубен во партнерот, оттаму-не е вистинска љубов.
Сепак 21век сме, не е нешто страшно да изневериш. Последиците секогаш одпосле ги согледуваме онакви какви што се и се каеме, понекогаш дури и се срамиме од нив затоа правиме глупости. Сепак луѓе сме, се случуваат моменти на слабост. Јас ја изневерив љубовта со Анастазија за мојот роденден, т.е. период кога највеќе ми значеше и со недели или месеци неможев да си простам.Ако си вистински заљубен, би изневерил? Логично би било да не ни помислиш на тоа, така?
Гледај на тоа вака-ако се случило изневерувањето, тој што изневерил не е вистински заљубен во партнерот, оттаму-не е вистинска љубов.
Не би простила. Знам како е, сум се обидела, ама тоа што се случува после простувањето не е ништо освен измачување. Ниту тој ќе биде истиот, ниту она што ќе го градиме потоа ќе биде исто со она што сме го имале пред тоа.
Еј супер! 21 век сме еј, идам да се плеснам со кој ќе стигнам! Јееее! Кај смее да ми раскине дечкото, ваљда не е толку старомоден!:zid::icon_rollСепак 21век сме, не е нешто страшно да изневериш. Последиците секогаш одпосле ги согледуваме онакви какви што се и се каеме, понекогаш дури и се срамиме од нив затоа правиме глупости. Сепак луѓе сме, се случуваат моменти на слабост. Јас ја изневерив љубовта со Анастазија за мојот роденден, т.е. период кога највеќе ми значеше и со недели или месеци неможев да си простам.
Шит хепнс можеш да кажеш ако те посере птица дур идеш идеш на некое важно место, ако те `ркне некој од 10-ти спрат, ако ти се расцепат фармерките на гзот и слично. Ама за варање да кажеш шит хепнс не иде.Ја па тоа што го пишам го пиша колегата Бошко...шит хепнс нели? затоа тука се каењето и простувањето нели?
Да, секако. Твојата (веќе бивша) девојка ти прости (NOT) за тоа што ја изневери. Затоа изминатиов месец се изначитавме еден куп патетични постови на форумов од тебе, молејќи ја да ти се врати - откако и она те „изневери“ тебе (ако може така да се нарече изневерување на некој што те изневерил). СЕКАКО дека заборавила. :wink:Скул, сепак - неверството може да се прости. (што било поминало, дури и со тек на време т.е. времето ке излекува се и ќе се заборави, само цврст став кон остварување на целите)
Нема да се излекува. Неверството е рак. Можеби нема да ја убие врската веднаш, ама сигурно ќе ја убие. А ти со твојот „цврст став кон остварување на целите“ може да станеш само „напор“. Штета што не си имал толку цврст став кога си ја изневерил девојка ти.дури и со тек на време т.е. времето ке излекува се и ќе се заборави, само цврст став кон остварување на целите
Точно. Не биди тврдоглав.Тврдоглавоста е најголемата болест на човекот.