Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
По логика ако е скроз оладен, значи дека тоа е завршена приказна. А за потребата од нов партнер, не мора да значи дека одма тој со кого изневерил, ќе му стане дечко/девојка. Ако и двајцата продолжат да се гледаат после "изневерата", се заборави предходниот партнер, се пронајдат во многу работи кои им се слични, ако се познаваат по мирисот, тогаш би можело да значи нешто, не мора во истиот момент да станат нови партнери.
Само на косилицата одамна изгледа и прегорел моторот... :)
Ќе си земеш косач. :)
Да не се повторуваме. Секој останат пример, без тревата и расипаната косалица е индивидуален. Може ќе прераснат од прељубници во официјален пар, може ќе останат она првото, може ќе станат ништо.
Но генерално во најголем број на случаи, дури и онаму каде постоела онаа "привремена оладеност", подоцна истата се надоместувала. Затоа и го спомнав како пример и дилема.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ништо посебно.
If you always do what you've always done, you'll always get what you've always gotten...:)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.669
Поени од реакции
35.322
Да сакаш некој значи и да го почитуваш! А,ако го почитуваш треба да му бидеш верен/а !!! НЕВЕРСТВОТО БОЛИ И НЕ СЕ ОПРОСТУВА.
Следува крај

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Да сакаш некој значи и да го почитуваш! А,ако го почитуваш треба да му бидеш верен/а !!! НЕВЕРСТВОТО БОЛИ И НЕ СЕ ОПРОСТУВА.
Следува крај
Не се согласувам, дека следува крај... Знам за повеќе врски, во кои партнерот, перманентно, го изневерува другиот партнер, а врската сепак опстојува. Се зависи од партнерите и нивните мотиви

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Ех, сите така си се тапкаме и си викаме нема да простам никад, јас мене така онака, но не се знае се додека не се најдеме у дадена ситуација, кога станува збор за врска без обврски и со без разлика, може и така ладно да си заминеме а што кога имаме деца, и работи за кои со години си се трудел и си градел нешто што е заедничко, замислете да се распадне ко кула од карти, не се сите толку силни и да голтнат, некој ке отиде до крајност, некој ќе биде и посилен после поразот...можам само да кажам можам секому да простам па дури и неверството на сопругот, но тоа нема никогаш да го заборавам, последиците како ќе се манифестираат од тоа што секогаш ќе ми текнува на тоа незнам, се надевам дека и никогаш нема да има потреба да дознаам, но како што не знаеме што ни носи утрото, така исто не знаеме што ни носи животот, па кој ќе преживее ќе раскажува.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не би простил неверство, да бев некој кој што изневерува тогаш и ќе простував ако ме изневеруваат.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ех, сите така си се тапкаме и си викаме нема да простам никад, јас мене така онака, но не се знае се додека не се најдеме у дадена ситуација, кога станува збор за врска без обврски и со без разлика, може и така ладно да си заминеме а што кога имаме деца, и работи за кои со години си се трудел и си градел нешто што е заедничко, замислете да се распадне ко кула од карти, не се сите толку силни и да голтнат, некој ке отиде до крајност, некој ќе биде и посилен после поразот...можам само да кажам можам секому да простам па дури и неверството на сопругот, но тоа нема никогаш да го заборавам, последиците како ќе се манифестираат од тоа што секогаш ќе ми текнува на тоа незнам, се надевам дека и никогаш нема да има потреба да дознаам, но како што не знаеме што ни носи утрото, така исто не знаеме што ни носи животот, па кој ќе преживее ќе раскажува.
Не ми е јасно зошто е толкава одбојноста, посебно кај жените, на идејата да партнерот не изневери. Па тоа да се памти со години, да се разведуваме и што ти знам што друго. Пред да стапи во врска со нас нашиот партнер, најверојатно, имал други врски и сексуални односи во тие врски и какво значење тоа има на нашата врска.
Ако сега, партнерот направи некој мал „ излет “, ништо не се менува.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Не ми е јасно зошто е толкава одбојноста, посебно кај жените, на идејата да партнерот не изневери. Па тоа да се памти со години, да се разведуваме и што ти знам што друго. Пред да стапи во врска со нас нашиот партнер, најверојатно, имал други врски и сексуални односи во тие врски и какво значење тоа има на нашата врска.
Ако твојата партнерка направи некој мал излет, кај тебе тоа нема ништо да смени?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
А зошто да изневерува, која е таа потреба кога веќе има партнерка?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Зошто тогаш се женел ако му се потребни мали „излети“, каде гледаш фрустрација само од женска страна, ти би бил среќен и задоволен кога женати ќе иде на излет?
Не ми е јасно, не му бранам на никому ништо но пред да направи нешто нека расчисти прво со она веќе почнатото, како викаат нов бунар прави на стариот не пљукај, слично и тука, презаситени сме секојдневно од тие неверства и незнам ти ја што, дури човек да се запраша чим толку неможеш да останеш со еден партнер мајку му што кој к си барал да се жениш терај си боемштина и свиркај си, не ставај рогови на други без потреба, не ги гуши децата со нервни караници меѓу тебе и партнерот, тие не се криви, него се твоја обврска има да те гледаат или ко човек и родител каков што треба да си, односно да бидеме, или немаш потреба воопшто од потомство што кој к ќе тие, барем во денешницава сите сме доволно умни за да знаеме што се и какви последици си носи нели.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Зошто тогаш се женел ако му се потребни мали „излети“, каде гледаш фрустрација само од женска страна, ти би бил среќен и задоволен кога женати ќе иде на излет?
Не ми е јасно, не му бранам на никому ништо но пред да направи нешто нека расчисти прво со она веќе почнатото, како викаат нов бунар прави на стариот не пљукај, слично и тука, презаситени сме секојдневно од тие неверства и незнам ти ја што, дури човек да се запраша чим толку неможеш да останеш со еден партнер мајку му што кој к си барал да се жениш терај си боемштина и свиркај си, не ставај рогови на други без потреба, не ги гуши децата со нервни караници меѓу тебе и партнерот, тие не се криви, него се твоја обврска има да те гледаат или ко човек и родител каков што треба да си, односно да бидеме, или немаш потреба воопшто од потомство што кој к ќе тие, барем во денешницава сите сме доволно умни за да знаеме што се и какви последици си носи нели.
Воопшто незнам, ниту ме интресира, што мојата Сопруга прави кога излегува. Ако сум се оженил, не значи дека сум станал господар на нејзиното тело и чувства. Јас немам намера да живеам во страв дали таа ќе ме изневери. Ако си го гледала филмот за Фрида Кало, има една сцена во која таа се лути на сопругот Диего Ривера бидејќи ја изневерувал. Изневерувањето постои и не треба да се плашиме од такви работи и да живееме во некаков страв и децата да ги оптеретуваме со нашата љубомора.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.669
Поени од реакции
35.322
Не се согласувам, дека следува крај... Знам за повеќе врски, во кои партнерот, перманентно, го изневерува другиот партнер, а врската сепак опстојува. Се зависи од партнерите и нивните мотиви
Темата е "Дали би простиле неверство", а јас го кажав своето размислување. воопшто не навлегувајќи што и како прават останатите ;)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Воопшто незнам, ниту ме интресира, што мојата Сопруга прави кога излегува. Ако сум се оженил, не значи дека сум станал господар на нејзиното тело и чувства. Јас немам намера да живеам во страв дали таа ќе ме изневери. Ако си го гледала филмот за Фрида Кало, има една сцена во која таа се лути на сопругот Диего Ривера бидејќи ја изневерувал. Изневерувањето постои и не треба да се плашиме од такви работи и да живееме во некаков страв и децата да ги оптеретуваме со нашата љубомора.
Каде виде страв од неверство? Кој се плаши, јас не се плашам само мрзам да изигравам говедо со рогови, и неверствово каква врска има со љубомора ај те молам малку објасни ми затоа што ја ништо не разбирам..

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Се слагам. Изневерувањето постоело и ќе постои, со мали варијации претходно и денес. Единствено не ми е јасно зошто во целиот процес треба да му се стават рогови на изневеруваниот (од страна на душебризниците). Зошто е општоприфатливо дека тој е оној понижениот, рогоносецот и не знам уште како наречен кога овој "фраеров" лаже, има помалку морални вредности од излажаниот и ред други нешта понегативни.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Каде виде страв од неверство? Кој се плаши, јас не се плашам само мрзам да изигравам говедо со рогови, и неверствово каква врска има со љубомора ај те молам малку објасни ми затоа што ја ништо не разбирам..
Kaj eскимите, вообичаено е кога ќе дојде гостин, жената да спие со гостинот.
Ти ќе бидеш во брак со ист маж, се надевам и ти пожелувам барем 80 години. И во тој период, сигурно и ти и тој ќе „ изневерите “, повеќе пати. И што со тоа, дали е ствојот Сопруг се цени по тоа, дали се грижи за тебе и децата, дали ти бил добар пријател на кој можеш да ослониш, а не дали ти бил „ верен “

Kajgana Shop

На врв Bottom