Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ако сум во брак тогаш пакувам куферите и си заминувам и тука нема простор за простување.Ако сум во врска пак незнам,можеби би се излажала да му простам али прво треба да ми даде некое добро оправдување(што се сомневам дека ќе го најде) а второ треба многу да се потруди за да ми докаже дека навистина ме сака и сака да биде со мене.Па мене и може да му успее да ме врати,не знам,но дали ќе успее да си ја поврати мојата доверба,е тоа ТЕШКО.

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
Офф Топик: Аwe не сум многу побожен (верувам во четирите елементи(протони, неутрони, електрони, движење на материјата)).
Он Типик:
Фатив да ја читам Библијата и таму пишуваше: Простувај им на ближните како што си простуваш себеси.
Би простил, а имам и простено, но само еднаш. Да не ве давам со големи постови, ама имам конкретен пример каде психологијата, размислувањето на човекот се сменува преку 100% (На кратко: Поранешниот крадец, сега е раководител на производство(една од главните функции во фирмата)) Можи примерот не е конкретно љубов ама покажува дека луѓето се менуваат, ако продолжи таа пак со флертувања со други и сл. На кардиолог, и на-клоци надвор.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Мало сутра шо ќе простам. Не постои нешто што би ме натерало да поминам преку тоа, никаква причина, изговор или оправдување. Нема, толку е. Без приказните за гордоста, тоа најмалце ми држи вода.

И стварно не ја гледам поентата во расфрлањето наоколу со изјави од типот "јас имам изневерено" како и понатамошно философирање околу истите. Од кога неверството стана нешто со кое луѓево треба да се гордеат бе? Можда сум ја глупа и заостаната, ама не ја сфаќам идејата на авторот. Веројатно никогаш и нема.

WindChill

3NitY
Член од
13 февруари 2008
Мислења
138
Поени од реакции
2
Да сакам некој ептен би му простила зашто да не, со тоа што нема да му простам само ќе си терам инат на себеси, и мене ќе ми биде тешко, али... еднаш простив и не испадна баш најдобро, пошто изгубив доверба и на секои две минути му ја спомнував и прашував за неа. О.К. доста се исповедам, како и да е сега да ме изневерат би простила пак, од проста причина да не се каам подоцна, и да не размислувам како би било ако не му раскинев, бла бла бла. Па ако пак не иде ќе му раскинам кој ме брза :icon_razz :)

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Мислам дека после неколку минутен ќотек врз таа која те излажала или безбол палка врз љубовникот нејзин, на секој ќе му е полесно да прости.
Треба некако лошата енергија да си оди некаде.
Сметам дека погоре опишниот начин е најадекватен.
off topic:Dobro be ovoj Nikola,zenotepacov i zenoponizuvacov(vidi tema "dali mazite poteshko se naviknuvaat na zaednicki zivot")kje go vospita li nekoj malce?
Shto se odnesuva na neverstvo,mojata gledna tocka e deka ima mnogu faktori koi treba da se zemat predvid.Veruvam deka mala hemija ne promislena koja moze da ti "ukrade"baknez so nekoj/ja drug/a e vozmozna, ama sepak dodeka se soblakash imash vreme da ti tekne shto pravish.Mislam deka posle neverstvo ne bi prodolzila so istiot decko, poznavajkji se sebe si bi prostila ama ne bi zaboravila, taka shto za mene e po fer da raskinam nego pri sekoja mala raspravija da mu go spomenuvam toa shto e mnogu nefer ako si reshil da prostish.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
ne bi prostila, ako e so mene nemaosto da bidi so druga a ako eventualno saka da e so druga neka mi kazi slobodno ce sei se trgnam nastrana.
..a ne posle da mi se vrati i ko nisto da ne bilo

MarinkaUSA

~I like myself the way I am~
Член од
7 февруари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
3
Eve eden primer: pred nekolku meseci se sobravme drugarkite i pocnavme tema na toj muabet, dali bi prostile neverstvo....najpoveke odgovori bea deka ne bi prostile...posebno na toa akcentirase edna od drugarkite deka NIKOGAS, apsolutno NIKOGAS ne bi prostila....tolku vlegovme vo diskusija sto za malku ke se iskaravme:blabla: . i sto se sluci ...posle dve tri nedeli deckoto ja izneveri, se smuval so nekoja vecerta i pocnaa kavgite..se skaraa i po mnogu molenje taa konecno mu prosti! pred eden mesec se verija. so sreka da im bide!
ovoj primer go kazav zatoa sto nikogas ne mozes da reces nikogas, se dodeka ne ti se sluci pa da se zamislis sto napred...jas iskreno ne znam dali bi prostila ili ne... bi razmislila togas, i toa ubavo, bi gi razgledala site pricini za toa, kolku neverstvoto bilo "seriozno", kolku dale otisle...i pred se zosto? pa potoa bi presekla dali ke prostam ili ne.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па да ,но сепак зависи од врската и од ситуацијата, ама во 90 % од случаите би простил , ако се има разбирање и доверба, можи да се прости.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Не би простил..зашто ако таа личност вистински те сака нема зошто да те изневерува...просто и едноставно:toe:

K

kat.<3

Гостин
кога љубовта е вистинска и чиста, искрена и бела како снег не постои место за изневера, би умрела пред да го изневерам ангелот кој ми дава сила да дишам и ме сака безусловно,да ,можам да му простам зашто вистинската љубов не знае за прекор, долготрпелива е и дарежлива и само на вистина се радува, се претрпува и се извинува, мојата љубов за него е таква, верувам во тоа со целото си срце, и секогаш ќе знам да го разберам и да не му прекорам ништо, додека знам дека неговата среќа сум јас и гледам во неговите очи како се одразуваат во моите, како не би простила, дури и душата и се во мене да се распарчува од болка, но ако гледам после тоа дека јас не сум веќе неговата среќа ќе му простам, ќе замолчам и само ќе си заминам за тој да е среќен, нема ништо на овој свет што јас сакам повеќе од него, ништо не е поважно за мене од неговата среќа за која знам дека можaм да го дадам и животот дури за секогаш да знам дека среќен е тој.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Неверство не сум простила и нема да простам колку и да го сакам и незнам што. Стојам позади тој став па нека биде што сака, тоа не се простува. Што и да е изговорот, тоа се само приказни за мали деца според мене.

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Никогаш не би простил и никогаш не би изневерил
И најглупо ми е кога за вакви работи луѓето ќе речат “никогаш не вели никогаш“.
Ако некој не го сакаш вистински тогаш ќе размислуваш за изневерување, па зошто мора да го повредуваш, едноставно раздели се од него а после оди со други

Член од
15 февруари 2008
Мислења
19
Поени од реакции
2
најпрво зависи од тоа дали ми значи типот али кога би идела со него сигурно би ми значел а неверство би го простила само девојката со која ме изварал е боље од мене во изглед....

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Неам појма дали би простил.Не сум бил у ваква ситуација.

Член од
7 април 2008
Мислења
83
Поени од реакции
1
Би простила све на секого, не е важно кој и колку ми згрешил, али неверство НА НИКОЈ НИКОГАШ

Kajgana Shop

На врв Bottom