Sum poveke pati vo stranstvo,vkupno 5 godini,no me fati nostalgija za mojata Strumica,mnogu e ubavwalker_girl напиша:Би заминала после студиите, да прошетам и да видам како е некаде по светов...
Инаку патриот сум и си го сакам градот и државата па би се вратила повторно во Македонија без двоумење.
Некои „коњи„ не би ги јавнала па не прашина, торнадо зад нив да се крева :helou:Srecen iselenik напиша:Ne bi trebalo da se kudi ona sto se nema probano..ili na cisto makedonski....ne javan konj ne se kudi :nenene:
Izvini ako se custvuvas pogodena od mojata replika, ama nikoj ne ti rekol da javas na konj,:smir: sekako deka gi pocituvam pravoto i slobodata na samoopredelba.:back: ....P.S....ne izbegav tuku se preseliv...radi ljubov se razbira :helou:sagaqua напиша:Некои „коњи„ не би ги јавнала па не прашина, торнадо зад нив да се крева :helou:
А таа реченица, со сета почит важи двосмерно...мислам, почитувај ги и ти оние кои не би избегале од МКД во потрага по „коњи„:smir:
Aj за љубов и ќе ти прогледаме низ прсти до некаде, ама само ако редовно ја носиш во македонија, нормално твојата љубов.Srecen iselenik напиша:Izvini ako se custvuvas pogodena od mojata replika, ama nikoj ne ti rekol da javas na konj,:smir: sekako deka gi pocituvam pravoto i slobodata na samoopredelba.:back: ....P.S....ne izbegav tuku se preseliv...radi ljubov se razbira :helou:
Убаво кажано:smir:G e G o напиша:Ако ми се пружи шанса обавезно а ако не ја бива од дома не ме бркет можам во секое време да се вратам
od 14 godini tuka samo edna godina preskoknavme da me si odime vo MKD, togas roditelite moi ni bea na poseta :helou:, inaku taka samo radi info..probavme da ziveeme vo MKD 1½ godina ama ....kako sto site znaeme mladilackiot zivot e dobar vo MKDno koga ce dojdat i decata togas trebe da se misli i na nivBacillus gagous напиша:Aj за љубов и ќе ти прогледаме низ прсти до некаде, ама само ако редовно ја носиш во македонија, нормално твојата љубов.
Ама и децата редовно да ги носиш во МакедонијаSrecen iselenik напиша:od 14 godini tuka samo edna godina preskoknavme da me si odime vo MKD, togas roditelite moi ni bea na poseta :helou:, inaku taka samo radi info..probavme da ziveeme vo MKD 1½ godina ama ....kako sto site znaeme mladilackiot zivot e dobar vo MKDno koga ce dojdat i decata togas trebe da se misli i na niv
Pa normalno deka i decata gi nosime, ne ce gi ostavime sami tukaBacillus gagous напиша:Ама и децата редовно да ги носиш во Македонија