D
Delux
Гостин
Ми се скурчи веќе во Македонија...да,би заминал од Македонија,не зборам за подобра егзистенција,едноставно премногу е монотоно тука...еве рецимо во Италија
Ако вбараш социјално осигурување, или германија или шведска, пошто во германија на самохрана мајка без работа со три деца држават и кола им обезбедува, а рачунај шведска е уште повеќе дарежлива.Coca-Cola1981 напиша:ah bev na izvesen period nadvor makedonija ne mi zafali ama nitu vo eden mig, me ispolnuvase toa sto go cenat trudot ama sepak ima i svoi mani odenjeto nadvor, sekoja drzava so svoja mana. Dodeka sum sama bez maz i dete mislam deka mi e super i tuka da si sedam imam i mozam da si dozvolam se,ali utre zadutre da se mislam dali ke imam na deteto da mu kupam kashicka ili ne.............NADVOOOOR SO PRVIOT AVION BEZ RAZMISLUVANJE, ako nsto drugo i od socijalno ke imam dovolno za deteto da ne mi strada.
anyway toa e moe mislenje ne vikam deka sum vo pravo i deka mora da e taka kako sho vikam
да друже знам ама сепак не е исто Хамбург и Минхен овие другиве се каде каде поотворени, расположени итн. Да, генерализирам има исклучоци ама во глобала е тоа.Bacillus gagous напиша:Ако вбараш социјално осигурување, или германија или шведска, пошто во германија на самохрана мајка без работа со три деца држават и кола им обезбедува, а рачунај шведска е уште повеќе дарежлива.
Сусаро неможеш баш да ја делиш германија пошто сега сите се испомешаа, па така зависи на кои ќе налеташ, ама не до толку до луѓето во германија, туку повеќе е до ритамот на живот.