Далеку од очи-далеку од срце?

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Јас мислам дека тоа е вистина...сепак далечината си го прави своето...запознаваш нови луѓе...па нормално е малце да ти "шетнат очите"...Има луѓе кои ги одржуваат таквите врски...само јас не би ги нарекла таквите врски ПРАВИ врски....

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Колку време би издржал со тоа чувство? Еве, ако знаеш дека нема да јс видиш година, па и две? Како ќе бидеш сигурен дека на неа и се случува истото кога не можеш да ја видиш и нема кој да ти потврди што таа нависитина прави?

...за сигурноста не си сигурен...можи да те лажи да те врти ама се зависи до довербата еден во друг....ама ти ако ја сакаш навистина нема да ја заборајш никогаш па дури и цел живот да не ја видиш поке... ке се секаваш...можеби ке се намалат чуствата спрема личноста...но тука ке биди пак..прајме муабет за вистинска љубов...и секогаш ке постои љубов кон таа личност....и да замини со друг...пак ке биди во срцето...ке си се држиш на дистанца нема да и пречиш да не прајш проблеми...да се вратиме на темата...колку и да е далеку ако постои љубов не се заборава....јас сум во еден таков проблем...штета...а за тоа што прави...кога тогаш ке се дознај..и се секава по понашање ова она ке смени..

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
mene kolku podaleku mi e od oci tolku opvekje mi e za srce ....

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Тоа важи до негде... само за бивша некоја... зашо иако е бивша, освен ако не искочила некое ептен големо лајно факт е дека ќе ни се свиѓа... т.е. ке ни биде физички привлечна... мене на пример сеа бившата ми значи ко другарка... не ја сакам више ама ете коа не ја глеам често полесно ми е и поубаво... а после коа ке ја видам многу убаво си проаѓаме и супер ни е вечерта :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
А бе ја неам видено со месеци, па ја мислам па и пуштам пораки, она не ме ебе 2%, ја си фурам со моја песна:kesa::kesa:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Колку и да сакаме да негираме, далечината си го зема својот данок...Иако има и случаеви кои се многу ретки каде ова нема ама баш никаква врска...Но како што кажав ретки се тие случаеви

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Во моето искуство, поговорката се покажала вистинита. Се` знае што ја прави врската и љубовта- љубов. А тоа не е сигурно комуникација преку телефон и полна глава сомнежи, кои неретко се оправадни. Љубов на далечина, е оксиморон.*
*од секое правило постои исклучок, но затоа е и исклучок, бидејќи е спротивен на правилото и бидејќи е процентуално минорен.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Далечината е добар тест за една врска. Така секој од двајцата добива можност да види дали вистина не може да живее без другиот, или интересно и забавно си го пополнува времето, многу поквалитетно отколку пред тоа. Ако во врската веќе се подоладиле чувствата, а останало другарство (немало кавги, недоразбирања), тогаш маскираниот недостиг на љубов си излегува на видело, па тогаш далеку од очите е и далеку од срцето.
Но, ако врската навистина е заснована на љубов, таква за каква се сонува цел живот, вистинска, тогаш далечината секој ден прави се повеќе и повеќе да се сакате. Пропорционално со растечката празнина која ништо не може да ја исполни ниту надомести, расте и љубовта.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
се сложувам :wink:
И јас!

:tapp: Како и да е, мене ми изгледа невозможно.
Љубовта се намалува, страста оладува, и едната персона ќе попушти.
Ќе и фали чуството да биде допрена.
Далеку од очи-далеку од срце indeed.

Член од
16 август 2008
Мислења
26
Поени од реакции
1
abe spored mene, nekomu ako mu mrda gzeto i mu setka pogledot, moze istoto da bide i dodeka partnerot ti zivee i na sprotivnata ulica.. :D

ForMyLove

Don
Член од
7 октомври 2008
Мислења
54
Поени од реакции
1
Се согласувам со Ајанта, ако во врската има љубов тогаш колку и да си далеку сепак во себе носиш нешто, во срцето, во душата.(барем така е за мене а за женска ми - којзнае:toe:) Далечината е показател на вистинската љубов. Може да се каже: - Далеку од очи, поблиску до срце:smir: :helou:

novamk

ljubovnica
Член од
4 февруари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Da tocno taka.Iako site zborat kao iskrenosta e najbitna , 90% od lugjeto posle toj moment na iskrenost se razocaruvaat od vistinata. Dalecinata si go prai svoeto. Osobeno dokolu se najdes u situacija kade shto godina dena nemozes da go vidis partnerot (primer toj e u Amerika ti tuka ) kade shto doagjanjeto doma e dosta oteznato ,neverstvoto moze da se gleda i kako zadovoluvanje samo na nekoi "niski" strasti shto se daleku od ona shto toj covek go cuvstvuva za partnerot shto go ceka doma (normlano ljubov).
Ubavo sto go procitav ova. Mojot decko e vo Amerika dologo, dolgo vreme i ne mozam so sigurnost da tvrdam deka ne me izneveruva, no toa se cuvstvuva, ednostavno znam deka me saka i toa mi e dovolno, i skoro nikogas ne razmisluvam dali mu seta gazeto. Jas ne sum go izneverila ni ednas, i se nadevam nema da go napravam toa, zosto ne mi potrebno, niskite strasti ne se dovolna pricina da go napravam toa. Se dodeka go ljubam i znam deka i toj mene ke mu bidam verna, i normalno go ocekuvam istoto od nego. I dvajcata go znaeme toa deka e tesko pokraj vakvi okolnosti da se ostane veren, ama moze da se uspee. Ljubovta pred se.:wink:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Znam mnogu vrski koi uspeale i pokraj toa sto partnerite se mnogu daleku eden od drug. Barem u denesno vreme e polesno da opstojat vrskite na dalecina. Sega kolku i da se daleku mozat da se gledat sekoj den preku internet, za razlika od porano koga po cel mesec cekale da im stigne pismo od sakaniot/ta. Ako vistinski se sakat partnerite sekako deka ke opstoi vrskata.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Znam mnogu vrski koi uspeale i pokraj toa sto partnerite se mnogu daleku eden od drug. Barem u denesno vreme e polesno da opstojat vrskite na dalecina. Sega kolku i da se daleku mozat da se gledat sekoj den preku internet, za razlika od porano koga po cel mesec cekale da im stigne pismo od sakaniot/ta. Ako vistinski se sakat partnerite sekako deka ke opstoi vrskata.

Абе не ме заебавајте успевале врски ако се далеко еден до друг. Тоа не е било и нема да биде, посебно тоа со интернетот ако е така тогаш ја имам хммм..... 5 женски и тоа американки си се гледаме на интернет секоја вечер (мислам ако е расположена она да ми покаже тоа дундата:pos2:).
Нема врска ако женската ми отиде тугина јабана на 2 - 3 години и ми рече "срце не се секирај ке се гледаме на интернет ке ти се јавувам ово оно ја фино лепо срце ти може фино лепо со мене да претиснеш паузето и терај коа ке си додеш е тогај ке му ја мислеме.
Кај ја ке издржам мацоло да не го брцнам малку и после изневерил сум ја епа ке ја изневерам ккако не а шо мислеш она нема, или не она ке ми биде верна чува се она :uvo:.
Нема шанса бре луге забрајте го тоа, тоа може било на времето пред 30 години (кој знае дали и тогај биле работите така) ама па за тоа и тогај немало секс пред женење и затоа немало изневерување.:toe:

M

MIL

Гостин
Moже да опстое и тоа како ако двајца се љубат вистински,цврсто и искрено тогаш би немало никаков проблем се разбира без разлика колку нивната врска траела спремен сум девојка ми да ја чекам и со години а да не неправам никаков кикс ќе си мислам само на неа ќе се слушаме ќе си гугаме ќе си се тешиме и се ќе среди,далечината не ни може ништо ако се сакаме вистински нормално не е добро ако сме многу љубоморни,зашто така тешко би опстанале само верба надеж и љубов и ќе се успее :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom