Далеку од очи-далеку од срце?

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Ако станува збор за роднинска или другарска врска не важи! Љубовна врска на далечина никако:nesum:!

?

..........

Гостин
Инересна тема..:helou:

досега ми се нема случено партнерката да ми е недостапна повеке од 3 недели така да незнам како би било чуството ако ја нема повеке време

бидејки сум од Кавадарци а девојками е на фах во Скопје некогаш седи таму и по две недели .....за тоа време ми недостига но некако успевам да надополнам време и да не мислам многу на неа......
ама коа ке си дојди после две недели е тогаш :sekss: е фантастичен :vozbud::vozbud:

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
Љубовна врска на далечина не може да опстои !!!
работам во странство, пред да отидам имав врска но тоа веќе го нема ...со тек на време избледна се :(

O

Out Boy

Гостин
Колку и да била голема љубовта... колку и да биле чисти емоциите... времето и далечините газат се’. Тоа само во љубовни романи читаме дека “Стојанка го чекала Спасе да си дојде од Америка. 20 години“.

Да не спомнувам какви станаа луѓето на денешницата. Што рече некој, во ист град се, па се изневеруваат, не пак да се далеку толку време. Едноставно нема шанси... Не дека не можам да останам верен, ама љубомората ќе си го стори своето.

И не, не зборувам за ДОВЕРБАТА ОВДЕ.
Неа колку и да ја има, потребата и искушението ќе ја лапнат. Кога -тогаш.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Секоја врска, посебно доколку има емоции, мора да се развива, да прогресира.
Доколку се стои во место, нема ништо да биде.

Нека биде и далечина, меѓутоа да се знае колку време тоа ќе трае и во меѓувреме да се трудиме да ја неутрализираме на разни начини.
Меѓутоа периодот неможе да биде предолг бидејќи е претешко.

А после одреден период, во секоја врска, се знае што, или се оди чекор напред или назад.
Неможе вечно да “одите“. Се си има некоја цел, доколку една врска здраво се развива, нормално е да се очекува и нешто повеќе.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Pa obicno taka se misli i veruva...no jas sepak bi kazala zavisi toa od karakterite na partnerite i vo intenzitetot na cuvstvata :pipi:

Член од
14 април 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
E aj sega jas malce od sopstveno iskustvo..imam vrska na dalecina poveke od dve godini,a so deckoto se znam skoro tri.Od pocetok vrskata bese na dalecina(znaci ne sme idele pa da otisol ili nekoj takov fazon).Na pocetokot se bese ok,i sekoe viduvanje on mi vikase da se preselam kaj nego(ne bese toa oficijano predlog za brak,ama frazi od tipot sakam da bideme zasekogas zaedno i tako to).Ova leto za prv pat posle 2godini jas bev kaj nego na gosti,da me upoznae so negovite..i pred da si idam mi rece deka saka da ostanam,ali deka ne e 100% siguren,nego deka e siguren nekoi 99,99%.
Iskreno bidejki bev prv pat otidena,ne sakav da ostanam od prv pat,sakav da si gi sredam vpecatocite(ipak upoznavanje buduca svekrvica i sve to) i istoto mu go rekov i nemu,deka e najdobro da si gi sredime vpecatocite sekoj na samo..
Denes,11 Sepremvri,deckoto mi kaza deka ne e sreken so mene,deka ni koga sme zaedno ne mu e se taman..a samo pred nepolni 2meseca mi rece da ostanam kaj nego.
Taka da,vrska na dalecina-Ne blagodaram:zid:
i zal mi e za site romanticari(vo koi spagam i jas) sto mislat deka bi uspealo..se e popusto:(

I

InF3cTeD

Гостин
E aj sega jas malce od sopstveno iskustvo..imam vrska na dalecina poveke od dve godini,a so deckoto se znam skoro tri.Od pocetok vrskata bese na dalecina(znaci ne sme idele pa da otisol ili nekoj takov fazon).Na pocetokot se bese ok,i sekoe viduvanje on mi vikase da se preselam kaj nego(ne bese toa oficijano predlog za brak,ama frazi od tipot sakam da bideme zasekogas zaedno i tako to).Ova leto za prv pat posle 2godini jas bev kaj nego na gosti,da me upoznae so negovite..i pred da si idam mi rece deka saka da ostanam,ali deka ne e 100% siguren,nego deka e siguren nekoi 99,99%.
Iskreno bidejki bev prv pat otidena,ne sakav da ostanam od prv pat,sakav da si gi sredam vpecatocite(ipak upoznavanje buduca svekrvica i sve to) i istoto mu go rekov i nemu,deka e najdobro da si gi sredime vpecatocite sekoj na samo..
Denes,11 Sepremvri,deckoto mi kaza deka ne e sreken so mene,deka ni koga sme zaedno ne mu e se taman..a samo pred nepolni 2meseca mi rece da ostanam kaj nego.
i zal mi e za site romanticari(vo koi spagam i jas) sto mislat deka bi uspealo..se e popusto:(
не значи дека ако тебе не ти успеала таква врска и на други нема да им успее/не им успева...познавам многу случаи со такви врски па се е во ред....

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
само вистинската љубов опстојува во далечината а другото е неиживеано од страна на едниот партнер важи и за машки и за женски :baeh::baeh::baeh:

YESSSSSSS и јас би се согласила...кај некои успева ама многу тешкоооо

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
мхм...да да зависи од карактеро многу односно дали лесно потпаѓа под влијание на другите и околината оти знаеш како велат-пуштиго врапчето од кафец прозорец ке се мавни...:nesvest:

nonchalant

i4 ne mi 4ue
Член од
27 ноември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
2
Dalecinata za ljubovta, e kako solta na otvorena rana, boliiiiiiiiiiii...:pos2:

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Па и ја бев во ситуација да сум во таква врска.. мислам да се сакаме она во друг град јас друг, и така ништо не биде од нашето.. Сеа сме само добри другари. :smir:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Везе нема далечината, ако се сакате пред да се разделите ќе се сакате и после ...

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Obicno ovaa "pogovorka" kruzi naokolu koga eden od partnerite kje otide negde u stranstvo - Dali na studii ili na rabota na odreden period -1,2,3 godini...Dali navistina ova znaci kraj na edna vrska ili vrskata moze da opstoi so istata ljubov kako i predhodno?Ima milion primeri deka NEMOZE no se nadevam ima i primeri i deka MOZE...Shto mislite?Dali moze da postoi tolkava ljubov da dvajcata partneri oddoleat na iskushenijata okolu niv i ostanat verni?
Да :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom