ДУИ нема да го почитува законот!

Статус
Затворена за нови мислења.

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
Сигурно! Многу повеќе отколку што можеш и да замислиш.
Ние не живееме со калашите под перници, не пукаме по свадби и не се однесуваме како примитивци...
И не се затвораме во гета.
pa sto ima loso da pukas vo svadba
 

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
a sto ocekuvate od kriminalci i ladnokrvni ubijci da bidat sovesni gragani
 

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Не, тоа им е во крвта...:wink:


ОФФ

Леле сликава што ја имаш на аватарот ме насмеа секоја чест
neli e top slikata .... ali da upravo si toa im e vo krv .... ma kolku i da im cesna rabotata mora da pravat kriminal ako treba nesto najsitno sto moze samo da e nelegalno
 
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
nenenee ne taka alboz.. imase dostojno izlaganje ne dozvoluvaj sega da si go devalviras pred sive ovie diskutanti sto ti dadoa do znacenje da devalviras, toa posle kosovo vaka ili onaka ke pravime se izliteni frazi za onie koi ginea za teritorii ostanaa invalidi i ke bidat srekni da go velicaat Ali ako dobijat 3000 den socijalen paket.
Ajde so red,
prvo za visokoto obrazovanie, najvazniot moment e deka nekoj velese deka ima problem so visokoto kaj albancite i PROBLEMOT BESE RESEN imaa uslovi za visoko obrazovanie!!! toa sto ti sakas da go zaobikolis e odredbata koja glasese stul ke bide finansiran od EU x godini a potoa go rpevzema drzvata finansiranjeto.. DUI si sakase partiski univerzitet i go istera NADVOR OD RAMKOVNIOT !

Sto se odnesuva do Brodec, jas pak ke povtoram.. voopsto neme interesiraat klipcinjata na zatvorenite 12 dusi od brodec ili nekolku zaginati sto nekoj ke gi pravi hroi vo slednite godini.. Brodec bese simbol, brodec bese razotkrivanje na UDBASKATA pozadina na delot na UCK vo makedonija, den svedok na albansko-srpskite strukturi vo makedonija, pa na krajot na kraistata koj bese aj potsetime od kosovo sto rece deka tipcinjata sto zaginaa bea srpski prodadeni dusi.. i veke ako gi otvarame kartite te molam igraj so isto tempo.. podobro da se spreci nego da se leci.. DUI planirase uste nekolku gjurultii vo toj region so tie osobi, toa bese cel arsenal oruzje sigurno ne go cuvale za zastita na stadata ovci !
Brodec bese den dokaz deka trkaloto e svrteno, den dokaz deka cekajte kosovo da stane nezavisno ke vidite dokaz deka tie frazi se izliteni, taa akcija bez ogled kolku toa na nekomu mu smeta bese podrzana od kosovskite vlasti (den prethodno sostanokot so gordana) bese podrzana od albanija (nedela prethodno zamenik ministerot albanski vo skopje, i normalno podrzana od megjunarodnata zaednica.. eu i sad reakciite potoa.TOJ film e zavrsen,zatoa i jas apelirav do tebe da bides rkulecot na novoto DUI (edinstvena opcija da ostane dui kako opcija vo RM) otkolku isusenata korupka koja neminovno ke bide izljupena ..
Bide posirokogled i prikazi im gi i nasite gledista kaj tvoite vnatre..jas nedvosmisleno ukazav od prviot moment deka sum ZA NEZAVISNO KOSOVO prvata minuta otkako SAD ke go priznaat ama tvoite ednostavno mora tvoite da razberat deka ne se jade se sto leta, kolku pobrzo toa go svatat tolku poveke sansi imaat da opstanat vo sprotivno gi ceka sudbinata na Ljubco, istiot toj ali sega sto go vospevate na istiot toj Vie ke mu se ismevate.. ti samiot rece kakvi se ne mehanizmi imaat stranskite sluzbi ...
Postovive ovde ke stojat na forumov i ke mozeme istite da gi preprocitame slednata godina ova vreme, jasigram na vladata fiks 1 za 2008 ke vidime dali i koj bil vo pravo..
Brainbug nikade ne spomenav deka ke ima vojna ili neshto drugo.DUI otvoreno se izrazi dedeka ne e za nov konflikt vo Makedonija iako nekolku pati beshe provociran.Mojata Teza se vtemeli vo toa deka posle nezavisnosta nekoi aktuelni politicari ne ke mozat da si igrat so albanskite glasovi kako shto sakaat.Brodec kolku pati treba da ti spomnam deka ne sakam uopshte da komentiram za slucajot,zoshto kolku i da bidam realen so tebe ti ke se dvoumish vo mojata iskrenost.Brodec beshe golema hajka vrz site den denes se diskutira toa no nema vrska.iskreno kazano ne sakam da diskutiram toa bi bilo kako da kazam jas deeka vojnicite vo vejce bea izdadeni od Ljube Boshkovski ili nekoj drug.Vprocem znam deka ti preci koga spomenuvam Vejce ili Karpalak i ne spomenuvam takvi nastani se dodeka nekoj clenovi ne me nasocuvaat kon toa.Toa ne go spomenuvam deka me isprovociraat tuku preku toa sakam da im davam na znaenje deka tamu kadee me cepkat mi boli pa mu davam shansa da vidi kolkava e bolkata.Ok da gi ostavame ovie.
Za obrazovanieto bi sakal da te potsetam deka za toj univerzitet za koj tvrdish deka bila institucija na DUI i deka nie,albancite sme imale nediskriminatorski uslovi bi sakal da te potsetuvam na odamna umreniot Abdylselam Emini on zagina od kurshumite na MVR dodeka demonstrirashe za toj univerzitet,znaci korenite na toj univerzitet koj dolgo vreme segashnata VMRO i DPA NE GO priznavaa gi ima pred da se oformi DUI kako partija uopshte zatoa te molam poshtedi me od vakvite vidovi na mislenja zname deka dlaboko vo tebe znaesh shto e vistinata no ete i ti se devalvirash.
Posledno kolku i da sonuvaat lugjeto od nealbansko etnicko poteklo pa i od albansko etnicko poteklo edno treba da mu bide jasno se dodeka postojat problemi ili konflikti za priznavanje na ramnopravnosta na albanskiot narod so makedonskiot vnatre vo drzavata DUI ke ekzistira i ke bide Horor na tie shto aludiraat na sprotivnoto.
 
Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Potpolno se slozuvam deka ne smo poradi nezavisnosta na Kosovo, poradi evropskite procesi vo RM nikoj nema da siigra so albanskite glasovi, toa ke bide nesto od koe najmnogu ke profitiraat site vo RM tuka sme na cisto, i pisav veke pogore ako me pratese.
Ne go spomnuvam Brodec, iako mislam deka nedvosmisleno ukazav deka nitu proviciram nitu pak sakam da te zaboli so Brodewc, tezinata mi bese na noseckata linija i novonastanatoto odnesuvanje i gledista kako na makedonskata diplomatija, taka na kosovskata no i na megjunarodnata zaednica. No vo red za toa tolku ima serija na drugi primeri kade sto se projavuva se pocesto istiot motiv i odnesuvanje, eve izvini ako se navredi.

Sega imame povtorno situacija so fakultetot, znaci ne navleguvam za hronologijata na nestata, jas isto taka konstatirav deka imalo problem so visokot obrazovanie na albancite, no isto taka konstatirav deka so Stuloviot istoto prasanje bese reseno, znaci za Stuloviot bese potvrdeno potpisano i poddrzano od EU i SAD! Jas ne gledam nikakva razlika pomegju tezinata na potpisot na EU i SAD na ramkovniot dogovor i dogovorot za Stuloviot Univerzitet.
No istiot postoi i jas tvrdam deka Tetovskiot ne e ista liga so Stuloviot ! razlikata vo kvalitetot na dvata univerziteti ne se cekori i stepenici, celi katovi se. No i pokraj toa DUI istiot ke go ispusti od race (ako veke i ne go ispustila) od pricini na koi posociv prethodno.
Za poslednoto samo kratko, ramnopravnosta ne samo sto postoi ne samo sto jagledame tuku e vtemelena i vo Ustavot i vo naseto sekojdnevie, na mnogu salteri ne mozam da bidam usluzen poradi dve mnogu primitivni i bizarni pricini, albanecot ne govori makedonski ili pak albanecot ne gi saka makedoncite, i jas na toa ne se sekiram, mene toa najiskreno mi e smesno prvoto bidejki negovite pretpostaveni bile imbecili sto postavile nekoj sto ne gopoznava jazikot a treba so site stranki da raboti (ako pretpostaveniot e nealbanec) ili pak e totalen idiot od pretpostaven dokolku go postavil toj stone govori makedonski bidejki normalno raboti so stranki treba da znae pa so smeenjeto kon nego se smeat kon albancite (ja svakasironijata?? ne se makedoncite tuka losi tuku albanecot pretpostaven napravil da se smee nekoj na negoviot, kojznaemozebi toa i namernio go napravil).. no dokolkue vtoriot slucaj uste posmesno mie.. znam deka prostor za takvi razmisluvanjanema.. kako sto majka priroda ima nacini da se iscisti od toksicidite taka i administracijata ke go stori istoto.. jas pak ke povtoram nema pogolema satana za albanskiot radikalen element od evropskite procesi na koi stoinsistira megjunarodnatazaednica.. po nekojagodina koga i ovie krajni 30-ina zakoni ke bidat potpolno implementirani prostor za romantizam ke nema.. ke ima samo prostor za rezultati i kvalitet na rabotnoto mesto... ovoj vtoriov ke nema sansi so prviot ako uspee vo megjuvreme da go nauci makedonskiot :).

I kako za kraj eve ti finisiraj na ovaa tema, ajde svrti gi rabotite od drugata strana, sto dokolku se sto bara dui sega im bide realizirano i site strani konstatiraat deka albancite se ramnopravni (iako jas velam deka se veke nekoj period ramnopravni)?? ke prodolzi da bara i izmisluva uste novi raboti ili ke prikine da postoi??

:peace:
 
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Potpolno se slozuvam deka ne smo poradi nezavisnosta na Kosovo, poradi evropskite procesi vo RM nikoj nema da siigra so albanskite glasovi, toa ke bide nesto od koe najmnogu ke profitiraat site vo RM tuka sme na cisto, i pisav veke pogore ako me pratese.
Ne go spomnuvam Brodec, iako mislam deka nedvosmisleno ukazav deka nitu proviciram nitu pak sakam da te zaboli so Brodewc, tezinata mi bese na noseckata linija i novonastanatoto odnesuvanje i gledista kako na makedonskata diplomatija, taka na kosovskata no i na megjunarodnata zaednica. No vo red za toa tolku ima serija na drugi primeri kade sto se projavuva se pocesto istiot motiv i odnesuvanje, eve izvini ako se navredi.

Sega imame povtorno situacija so fakultetot, znaci ne navleguvam za hronologijata na nestata, jas isto taka konstatirav deka imalo problem so visokot obrazovanie na albancite, no isto taka konstatirav deka so Stuloviot istoto prasanje bese reseno, znaci za Stuloviot bese potvrdeno potpisano i poddrzano od EU i SAD! Jas ne gledam nikakva razlika pomegju tezinata na potpisot na EU i SAD na ramkovniot dogovor i dogovorot za Stuloviot Univerzitet.
No istiot postoi i jas tvrdam deka Tetovskiot ne e ista liga so Stuloviot ! razlikata vo kvalitetot na dvata univerziteti ne se cekori i stepenici, celi katovi se. No i pokraj toa DUI istiot ke go ispusti od race (ako veke i ne go ispustila) od pricini na koi posociv prethodno.
Za poslednoto samo kratko, ramnopravnosta ne samo sto postoi ne samo sto jagledame tuku e vtemelena i vo Ustavot i vo naseto sekojdnevie, na mnogu salteri ne mozam da bidam usluzen poradi dve mnogu primitivni i bizarni pricini, albanecot ne govori makedonski ili pak albanecot ne gi saka makedoncite, i jas na toa ne se sekiram, mene toa najiskreno mi e smesno prvoto bidejki negovite pretpostaveni bile imbecili sto postavile nekoj sto ne gopoznava jazikot a treba so site stranki da raboti (ako pretpostaveniot e nealbanec) ili pak e totalen idiot od pretpostaven dokolku go postavil toj stone govori makedonski bidejki normalno raboti so stranki treba da znae pa so smeenjeto kon nego se smeat kon albancite (ja svakasironijata?? ne se makedoncite tuka losi tuku albanecot pretpostaven napravil da se smee nekoj na negoviot, kojznaemozebi toa i namernio go napravil).. no dokolkue vtoriot slucaj uste posmesno mie.. znam deka prostor za takvi razmisluvanjanema.. kako sto majka priroda ima nacini da se iscisti od toksicidite taka i administracijata ke go stori istoto.. jas pak ke povtoram nema pogolema satana za albanskiot radikalen element od evropskite procesi na koi stoinsistira megjunarodnatazaednica.. po nekojagodina koga i ovie krajni 30-ina zakoni ke bidat potpolno implementirani prostor za romantizam ke nema.. ke ima samo prostor za rezultati i kvalitet na rabotnoto mesto... ovoj vtoriov ke nema sansi so prviot ako uspee vo megjuvreme da go nauci makedonskiot :).

I kako za kraj eve ti finisiraj na ovaa tema, ajde svrti gi rabotite od drugata strana, sto dokolku se sto bara dui sega im bide realizirano i site strani konstatiraat deka albancite se ramnopravni (iako jas velam deka se veke nekoj period ramnopravni)?? ke prodolzi da bara i izmisluva uste novi raboti ili ke prikine da postoi??

:peace:
Iako mislam deka nikogash nema da se stori toa(da sme ramnopravni)toa e samo poradi toa deka makedoncite mislaat deka ke izgubat mnogu a ne gi prevrtuvaat mislenjata dve race moze mnogu poveke da napravaat otkolku edna postojano da mu kaze deka on e desnata a toj levata me sfakash.
DUI spored mene ima omeknat stav porano beshe mnogu potvrd,i gospodine brainbug dali VMRO ke prekine da postoi ako Makedonija vleguva da NATO ili EU.NE.Taka i DUI mislam deka ke gi orientira stavovite za podobra idnina spored vas iako u vshusnost ona ceelo vreme se bori za toa.No faktot na 2001 ne smee da se zaboravi i nema da se zaboravi zatoa DUI vo vashite tocki na gledanje sekogash ke prezentira terorizam namesto konstruktivnost separatizam namesto integriranje i istok namesto zapad.
Dodeka ne svatite deka DUI ne vodi programa za unishtuvanje na makedonskiot identitet tuku za vrednuvanje na albanskiot sekogash ke vi bided negativno postrojana politicka partija koja ke vlee samo strav i mrznja namesto sigurnost i verba
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
I kako za kraj eve ti finisiraj na ovaa tema, ajde svrti gi rabotite od drugata strana, sto dokolku se sto bara dui sega im bide realizirano i site strani konstatiraat deka albancite se ramnopravni (iako jas velam deka se veke nekoj period ramnopravni)?? ke prodolzi da bara i izmisluva uste novi raboti ili ke prikine da postoi??

:peace:[/quote]Да си жив и здрав , сите овие идиоти до сега , абсолутно сите и македонски и албански партии , отворено го поддржуваат процесот во недоглед , театарот нарецен права на малцинствата.Ни еден до сега не седна на маса и да расправа ако треба 5 дена и 5 ноки и да се договори каде е крајот , дај да се договориме и решиме до кога вака.Албанците за да си манипулираат вечно , македонците за пазар на гласови и многу интереси.Знаете што ке се случи, ке пропаднат за 24 саата , посебно ДУИ ,сто друго има да понуди освен глупостите нивни , дупка чиста :pos2:
 
Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
IDodeka ne svatite deka DUI ne vodi programa za unishtuvanje na makedonskiot identitet tuku za vrednuvanje na albanskiot sekogash ke vi bided negativno postrojana politicka partija koja ke vlee samo strav i mrznja namesto sigurnost i verba
Како да се внесе сигурност кога велиш претходно дека УЧК има незнам колку капитал, или дека ќе видиме кој што може по признавањето на Косово. Или пак изјавата дека сега е ред на Словените да патат или да осетат како беше. Кажи ми како да ги сакаме и почитуваме Албанците после ова и да веруваме дека нема идеа за голема Албанија ??? :toe:
 
Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
DUI baraat PRIVILEGII, a ne prava.
Mozam da dadam privilegii na nekoj hendikepiran bez da go gledam na krivo. Zdrav,prav i pameten covek nema potreba od takvo nesto.

DUI se nesposobni i predmet na manipulacii. DUI se sram za Albancite. Ahmeti so doniranite pari za vojnicite i invalidite uziva, glumi "gazda" dodeka drugite nemaat kako da prehranat familija. Gi laze pred se` negovite i bukvalno nisto pozitivno nema postignato na politicki plan. Institucionalizira so vnatresna i nadvoresna pomos mafija i kriminal. Situacija od koja patat site. Kako Albanci, taka i Makednoci.
 
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Како да се внесе сигурност кога велиш претходно дека УЧК има незнам колку капитал, или дека ќе видиме кој што може по признавањето на Косово. Или пак изјавата дека сега е ред на Словените да патат или да осетат како беше. Кажи ми како да ги сакаме и почитуваме Албанците после ова и да веруваме дека нема идеа за голема Албанија ??? :toe:

Da imat kapital no nikoj ne saka vojna.pa duri ni DUI.Ako sve e ok zoshto ne moze da mislish deka tie sredstva moze da se upotrebuvaat za neshto drugo eve na primer bolnici shkoli sportski sali ili neshto drugo pozitivno.Znaci toj kapital moze da se prenamene ako sve e ok,zoshto kapitalot shto se naogja vnatre vo covekot e ok i miren poshto gi ima site prava i e ramnopraven na sekoj aspekt.
Za toa koj shto mozhe pomisluvav za toa deka ako nekoj slucajno saka pak da pravi neshto a pod toa podrazbiram(gazenje na dostoinstvoto,gazenje na albanskiot glas,nepocituvanje na albanskata zhelba,ili masovna propaganda so albanski mrtvi tela rasfrlani naokolo ili apsenje na angro na sve shto e albanec)nema da bide vaka kako shto e.
So ova ne provociram no tvrdam ako site sme equal nikoj nema da si zeme kallash u race poshto drzavata sama nema da mu dava takov povod.Ako sve se reshi institucialno ke nema potreba ni za megjuetnicki tenzii i netrpenie ni za vakvi temi i diskusii tuku site ke se orientiame kon podobra idnina.
Jas ne rekov slovenite rekov srbite ako pod poim srbi podrazbirash sloveni zalam greshka si.
Za kauzata ili za Golema Albanija site albanski lideri se svesni deka patot kon toj ideal ne ma edinstven izbor misalm edinstveniot izbor ne e so oruzje vo race.Spored ALI p.s ova e oficialno Golema Albanija ke se sluci so integracija na Makedonija Albanija i kOSOVO VO evro atlantskite strukturi koga nema da ima granici i sekoj ke ima isti prava.I toa e logicno neli,i ne gledam ovde neshto shto ja zagrozuva makedonskata drzava nejsiniot integritet i suverenitet
 
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
A moze li da mi kazesh kaded vo mojot post naide na zborot(vojna,naoruzani grupi,ubistva,separatizam,teroristi,kolenje glavi etc...)
Ајде бе Албоз, не ме прави будала во здрав мозок, не ти личи :wink:.

И на тебе и на мене ни е јасно дека во срцата ви е идејата за ГООЛЕМА АЛБАНИА и не гледам ништо лошо во таа идеја само не очекувај и барај да ве поддржиме затоа што таа идеја оди директно на наша штета. Толкави мазохисти сепак не сме.

Твојот став беше (пре)многу јасен. До признавањето ќе бидете мирни (многу логично) а после ќе видиме. Тоа „ќе видиме„ на сите ни е јасно што значи.

Ако добиете зелено светло од спонзорот ќе пробате да отцепите дел територија а прва фаза ќе ви биде да барате тотална равноправност од систем на федерција. Ако не ви се даде ќе има воени судири како во 2001. Тоа ви е планот а дали ќе се оствари ќе зависи и од други фактори.

Те молам не ме убедувај дека не е така :wink:.
 
Член од
4 јануари 2006
Мислења
129
Поени од реакции
0
BloodyAlboz

Golema greska e toa sto Albancite polegnuvaat na LAGITE, no i nie ne sme daleku...
I nie Makedoncite i vie Albancite, sme patele od SRBITE za vreme YU.

Makedoncite ne se Srbi, razberete go toa veke ednas za sekogas. Nekoi uporno se obiduvaat da vsadat omraza i "losa krv". Razmisli koi se tie!
Interesite na sekoj cesen Makedonec i na sekoj cesen Albanec se isti.
 
Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Ајде бе Албоз, не ме прави будала во здрав мозок, не ти личи :wink:.

И на тебе и на мене ни е јасно дека во срцата ви е идејата за ГООЛЕМА АЛБАНИА и не гледам ништо лошо во таа идеја само не очекувај и барај да ве поддржиме затоа што таа идеја оди директно на наша штета. Толкави мазохисти сепак не сме.

Твојот став беше (пре)многу јасен. До признавањето ќе бидете мирни (многу логично) а после ќе видиме. Тоа „ќе видиме„ на сите ни е јасно што значи.

Ако добиете зелено светло од спонзорот ќе пробате да отцепите дел територија а прва фаза ќе ви биде да барате тотална равноправност од систем на федерција. Ако не ви се даде ќе има воени судири како во 2001. Тоа ви е планот а дали ќе се оствари ќе зависи и од други фактори.

Те молам не ме убедувај дека не е така :wink:.

Silen dosega so tebe sum imal realna rasprava za mnogu neshta.Kako takov bi sakal da ja citash mojata teorija i mislenja za Golema Albanija vo postot pogore i ako imash neshto protiv toa da mi pishesh.

BloodyAlboz

Golema greska e toa sto Albancite polegnuvaat na LAGITE, no i nie ne sme daleku...
I nie Makedoncite i vie Albancite, sme patele od SRBITE za vreme YU.

Makedoncite ne se Srbi, razberete go toa veke ednas za sekogas. Nekoi uporno se obiduvaat da vsadat omraza i "losa krv". Razmisli koi se tie!
Interesite na sekoj cesen Makedonec i na sekoj cesen Albanec se isti.
Inat jas znam deka site sme pretrpele shteta od Srbija nekoj poveke nekoj pomalku no losho e shto naiduvash na Makedonec koj gi podrzuva Srbite koga tie Srbi ne mu ja podrzuvaat Crkvata
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom