- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 0
Ne znam kolku om bese zabraneto da pukaat . Vo slupcane bombardiraa pravo vo podrumot na edna kuka, polna so deca i zeni, zaginaa preku deset dusi, site zeni i deca, megu koi i edno godisno bebe. Nemoj te molam da se protivis na ova. Toa e najgrozomorniot nastan od celava taa situacija vo 2001.До кога ќе ја спомнувате 2001 како мерило за моќта на учките против македонските безбедносни структури? Сите знаат дека 2001 беше сценарио во кое на македонската војска и полиција и беше забрането да пука. И толку, ништо повеќе од тоа. Џабе зборуваш за храброста на Албанците, кога сите акции ги правеа од кукавички заседи. И кажи ми, кој сака војна пак? Кој сака дестабилизација? Не знам ниту еден Македонец кој го сака ова. А уште помалку Албанците кои и така се веќе длабоко навлезени во безбедносните структури, еден куп командири, офицери, воа-ноа се Албанци, па ако дојде до некое си пукање како во главата твоја, на која страна ќе бидат тие? Ќе си ја вршат работата или ќе и служат на големата кауза за Голема Албанија. Искрено не знам црна дупко, кажи ми за ова.
А за македонскиот идентитет...само вакви за тоа -> :pos2::pos2::pos2:
A ne znam po koi pat povtoruvam deka najmalku sto sakam a sigurno i sekoj albanec vo drzava e vojna, no isto taka najmlaku sto sakam e nepravedno odnesuvanje na drzavata kon mene ( posle vojnata trgnaa nekako rabotite, ama ocigledno e deka pubertetlijata godinava saka se da vrati na staro). Zatoa kako edinstvena opcija , iako sigurno posledna od site, bi bila povtoren konflikt. Od konfliktot isto taka po 500 pat povtoruvam, gubi samo drzavava, i nikoj drug.
Ama koga nekoj me pritisnal do kosot na sobata i me ebe siledjiski, ke se potrudam da go srusam zidot. Nisto cudno nema vo toa.