- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 1.852
- Поени од реакции
- 1.382
Скопска Црна Гора. Општина Чучер Сандево.Mali od kaj se babti i dedoti?
А вашите Господине ?
Скопска Црна Гора. Општина Чучер Сандево.Mali od kaj se babti i dedoti?
Aham...Fala na odgovor. Moite spored tvoeto mislenje se provincijalci ali od grad ne naselba\selo\opstinaСкопска Црна Гора. Општина Чучер Сандево.
А вашите Господине ?
И што е тука навредливо не ми е јасно? Секогаш ќе се најде некој, да неречам секоја вечер кога ќе искочи некој што ќе ја анимира, зависно од тоа кој калап и одговара ќе си најде на што да продужи да везе гоблени , односно ќе си најде начин да го задржи макар тоа било и трудноча. Кој будала би се вратил во нива и примарни услови за живот .. веројатно никој/а . Ако размислуваш како логичар , ова ти е како некој да ми довикува у кладилница "еј еве го педерот што уплаќа само системи..." , и никојпат нема да се навредам .. ама прост народ се нервира за работи кои и самиот знае дека се така ..."Вие, студентките од провинција, се знае зошто идете во Скопје, не оти ви се учи многу, туку да си најдете некој дечко тука и да си се омажите и да си останете тука во Скопје!" - цитат од професорката по социологија на факс!
Како да не, цело Тетово и Струмица се поминуваат еден крај до друг за пола саат. Ние што сакаме работата да ни биде во комшии, тоа е наш проблем.И во помалите градови принуден си да патуваш, и тоа со такси пошто немаш автобуски превоз.
Да не се вреѓаме сега.. Струмица за 35 мин се поминува..Како да не, цело Тетово и Струмица се поминуваат еден крај до друг за пола саат. Ние што сакаме работата да ни биде во комшии, тоа е наш проблем.
Од затворот до последните куќи што се пред Сириус може и 40 да фатиДа не се вреѓаме сега.. Струмица за 35 мин се поминува..![]()
абе другар ти живеј кај сакаш, што демек ќе не понижиш нас или градот со тоа што живееш во `10 пати поголем град од Скопје`? Мислиш дека никој од нас не прошетал низ Њујорк, Мајами, Прага или слично? Јас ти зборубам од искуства за тоа како иделе работите со `такви` провинцијалки а ти ќе ми збориш за самобендисаност, што нема никаква врска со аргументите кои јас ти ги посочив? Прво научи се да дискутираш ко што треба па после прави се `прошетан човек`.ич не ми си јасен во муабетов али нема врска, изгледа само вие од "центарот на светот" се разбирате,.... како и да е роден сум во град кој е колку половина СК, моментално живеам во град кој е едно 8-10 пати поголем од СК и вакви муабети не сум слушнал досега, ваквка самобендисанот не сум сретнал, за крај кога ги читам сите овие глупости на една иста тема секој ден под различни наслови, навитина ме прави срекен што не сум дел од "центарот на светот".