Така е докажете им дека сте провинцијалци а и сељаци истовремено...
1.Значи толку исфрустрирани сељачишта на едно место тоа е чудо едно. На секој 20 поста дали има еден од некој скопјанин а пак они не чинат, ама тоа си ја имате мувата на капата. Ај што сте дошле во Скопје, добро дошле, мене не ми смета миграција, дури и мислам дека тоа е сосема нормална работа. Секој цели кон подобри услови, имиграција село - локално градче, локалчно градче - Скопје едноставно ако има подобри услови од кај што доаѓаш тоа е напредок и е сосема во ред. Од тој аспект не ми е ни битно дали си стар скопјанец или нов. Уопште не ми е битно од кај се твојте. Она што дефинитивно смета и иритира е кога гледаш некој дека не сака или не може да се привикне и адаптира на локалниот дијалект и услови. Не мора да збори скопски али треба да збори барем литературно. Си имате дијалкти, супер, никој од нас не ви ги оспорува, користете си ги кај вас никој не ви брани ама глупо е да мора човек дневно 10 дијалекти да дешифрира и тоа во неговиот град. За жал во македонија живеат едно чудо сељаци што неможат да го сфатат она when in Rome do as the Romans do така да ќе мора да ја истрпиме таа прва генерација на сељаци. Пишувајте што сакате, ама едно бидете сигурни во Скопје вашите деца ќе зборат скопски и ќе бидат горди скопјани.
Престанете да ги мешајте брачата тие си се посебна приказна и сосема друг проблем. Нормално дека ни сметаат повеќе од вас, нормално дека ни смета тоа што партиите им дадоа цел куп државјанства на косовари па ги укотвија во Скопје ама тоа не ви дава за право да се понашате како сељаци.
Си дошол, добродошол имај на ум дека ради ти да живееш во Скопје на нас ни е нарушена комоцијата, уништени ни се паркови, маала, населби 2.за да те сместат тебе и таквите ко тебе. Имај на ум дека цели нови наслеби се изградија (не дека ние ги сакавме) дека и ти возиш по нашите улици, дека зафаќаш паркинг плац, 3.пиеш вода и јадеш благодарение на нашето ама од сега и ТВОЕТО Скопје. Дел си од метрополата, најголемиот и најбогатиот град во Македонија. Во најмала рака обиди се да се вклопиш во цел тој хаос а не со некој сељчки работи само дополнително да ствараш нервоза.