"Град-држава" Скопје со нови 2500 провинцијалци

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Kaj novite zgradi na puig vo lisice i kaj onie od cifliganec i ostanatata bagra pred zgradite povekje od 3/4 vozila se so *provincijalski tablici*. Okupacija vo poln tek :)
Izgleda vo ostanatiot del od makedonija po gradovite i selata kako trgnala rabota ke ostanat samo penzioneri. Ne mi e jasno otkade im pari na tie doselenicite. zaradi niv ne pagja cenata na stanovite.
Cifliganec mlati para, od sekoja prodadena zgrada ima najmalku 2-3 miliona evra zarabotka.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
173
Поени од реакции
54
,,,,na samo edna sekunda pred da se pojavat tie ismaili,,,mustafi,,kenani,,i ostanali turci /i soniv doneseni drugi /vo skopje takvi voopshte ne postoele,,,nitu pak drugi bilokakvi obelezhja i objekti osven ,,makedonski,,,
,,,,,:icon_mrgr:,,,,,,:kuracc:,,,

,,,i PS,,,,istite shto gi naveduvash ne bile samo vo skopje tuku bile i do vienskite porti,,,pa sega pola avstrija ,,ako ne i poveke, se turska serija,,;)
најди го пописот од 1900 година и...врати се кон корените

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Kaj novite zgradi na puig vo lisice i kaj onie od cifliganec i ostanatata bagra pred zgradite povekje od 3/4 vozila se so *provincijalski tablici*. Okupacija vo poln tek :)
Izgleda vo ostanatiot del od makedonija po gradovite i selata kako trgnala rabota ke ostanat samo penzioneri. Ne mi e jasno otkade im pari na tie doselenicite. zaradi niv ne pagja cenata na stanovite.
Cifliganec mlati para, od sekoja prodadena zgrada ima najmalku 2-3 miliona evra zarabotka.
Од нивите и бавчите шо ги продаваме хехехе.:X3::X3:

C

cige

Гостин
Еден со твојот памет пред неколку месеци изеде шамар среде дискотека, истото ќе му се случи на секој нареден. Сигурно барем еден од твоите баба или дедо е дојден од "провинција", а ако не и родител. Нека ви стане јасно дека во цел свет постојат центри како Скопје, каде што доаѓаат луѓе да работат од цел регион. Како пример ќе ти го дадат Лондон каде што само 200.000 французи секој ден патуваар преку Ламанш за на работа.

W

wicked_1

Гостин
:facepalm:
ne pisi ednostavno, idi na temite za briketi i laminat

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А замисли, и Чифлиганец е од Радовиш...:)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Чифлиганец педер ММЕ, цел Бејбунар зградине со Скопјанишча ни ги изнаполни :lut:

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
А зашто Чифлиганец не го изгради Радовиш како,нашето Ново Лисиче...може ќе успее да го напуни градот со провинцијалци!

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Еден со твојот памет пред неколку месеци изеде шамар среде дискотека, истото ќе му се случи на секој нареден. Сигурно барем еден од твоите баба или дедо е дојден од "провинција", а ако не и родител. Нека ви стане јасно дека во цел свет постојат центри како Скопје, каде што доаѓаат луѓе да работат од цел регион. Како пример ќе ти го дадат Лондон каде што само 200.000 французи секој ден патуваар преку Ламанш за на работа.
Pogresno si me razbral, nemam nisto protiv takozvanite provincijalci nitu pak mislam deka e nekoja navreda taka sto gi oznacuvaat. Lugeto si se vredni i rabotlivi, devojkite pravi domakinki ne ko skopskive smizli*tm.
Ima i dosta partiski gazolizaci i kuropusaci, normalno, takov ni e sistemot.
:D
I jas imam koreni od Stip po majka mi i imam rodnini tamu. Zalosno e toa sto ova se desava vo drzavava. Aj koga sme veke kaj ovie partiski nacukanive administrativci od provincija. Abe dajte im fotelji tamu doma da si lezat ako veke treba, ne site ovde da gi vlecete. Tamu neka gi trosat *tesko specalenite* drzavnicki plati i so toa da ja razmrdaat tamosnata ekonomija i trgovija.[DOUBLEPOST=1420901182][/DOUBLEPOST]
А замисли, и Чифлиганец е од Радовиш...:)
Pa da, drpna gospod znae kolku zlato i pari tamu od rudnikot, mesto da go strpaat vo zatvor do kraj na zivotot ovoj glaven biznismen stana vo Skopje.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Добро, кој од вас провинцијали зеде сеа работа на некое скопско дете од стара скопска фамилија па вакви теми луѓето од мака да ги објавуват, а?
Срамота... Брука...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Skopjani se taka i taka lezaci. Da ne se dojdencite ke nema koj da raboti. Toa e vistinata.
:icon_lol:
Najinteresno mi e po ponovive trgovski centri i pogolemi marketi. Mislis deka si zalutal vo Kumanovo koga ke pocnat da ti muabetat prodavackite-cite.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.499
Pa da, drpna gospod znae kolku zlato i pari tamu od rudnikot, mesto da go strpaat vo zatvor do kraj na zivotot ovoj glaven biznismen stana vo Skopje.
Тоа што дрпнал од рудникот е ситница за другата работа што ја имал. Во златното време во министерство за економија делел дозволи за увоз/извоз за шлеперите, без таа дозвола не можеле да мрднат преку граница. Стандардна тарифа му биле 500 марки (сегаши 500 јура) за да ја даде дозволата, а дневно имал по 5-10 „пациенти“, па ти пресметај колку пари намлатил таму за неколку години што работел.

Mislis deka si zalutal vo Kumanovo koga ke pocnat da ti muabetat prodavackite-cite.
Па земи поднаучи кумановски бе Валво. Каде без заеднички јазик во 21-ви век. Па ќе можеш на раат да им се пушташ у стилу „Маче, знаш ли как'в Голф четири имам на паркинга, с'с сви три црвене ТеДеИ. Ај да идеме до њега да ти покажу каква удобност има и как'в тврд мењач има, ист ко на мене што ми је. А па како лега на пут, исто како што ја би те легнал тебе у њега. Ако сакаш могу да ти га продаду за 5.999 еура, само како за лепотицу како тебе.“ (очекувам Парва да ме исправи за правописни грешки :D)

C

cige

Гостин
Само немојте во Скопје да се трудите да зборувате скопски, цепете си Струмички и Кавадаречки кога разговарате со нив, нека се јадат живи. Највеќе се нервираат кога некој им зборува на дијалект ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom