Горан Пандев

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
аман бе, мислиш, па сограѓанин ти е :)

Bale82

Bwagojce
Член од
22 април 2005
Мислења
227
Поени од реакции
4
Ejjj a знај некој како игра шо игра дали е во прва постава нешо ...
Јас знам дека е стандарден првотимец во репрезентација до 21год

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Игра стандардно во младинската екипа на Динамо,иначе.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе Горанчо најубо да ој во некој тим негде во Холандија, секогаш да биди првотимец и ќе прај парче. Шо му фалеше на Кежман (тро пари, ама не ми е то поентата) дури играше во Холандија, ојде во Челзи се постра.

Не го форсирајте толку Пандев, 12 миљони многу се, Ван Нистелрој е 8 и пол миљони, значи нема логика. Реално Пандев е негде 3 и пол до 5 миљони евра. Колку и да сакаме не можиме да го споредиме со „светските“ напаѓачи.

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
Абе се знае зошто Пандев е поскап. Тој има голем потенцијал но потенцијалот може да се развие само со напорна работа а за тоа е потребен и добар тим. Сепак Пандев е млад и од него се очекува многу, а ВанНистелрој е пред пензија и најмногу што може да с еочекува од него е да игра уште 3 години
п.с. ако Пандев постигна 11гола во неговата 2 сезона во Лацио каде не играше секоја утакмуца меѓу првите единаесетмина можете да замислите колку ке постигне ако заигра сите утакмици во првиот тим и кога ке има поголемо искуство

J

Johnny Stulic

Гостин
darkobasket напиша:
ke go bide deteto samo da si otide od lazio i top ke bide:star:
ne veruvam deka e bas taka
Samiot trener kaza deka Pandev e glavnata niska vo singirot na Lazio,nema potreba da menuva sredina
Spekulaciite za vo Arsenal i Verder i da se validni ne mu odat vo podrska
Verder go kupi eden Diego od Porto poranesen brazilski reprezantativec kako glaven playmaker znaci na pozicija vo konkurencija so Micoud i Diego negovata sudbina odnapred se znae
Za vo Arsenal so transferot na Rosicky i veke prisutnite Reyes,Hleb,Lunberg ne bi tipuval deka e vo prv timBaska toa vo Lacio ima ogromna podrska od Paolo di Canio koe e eden ogromen avtoritet.
Ne znam so ke ses sluci so Juventus i Milan odnosno dali ke im dozvolat ucestvo vo evro kupovite ako mu go zabranat mada ne veruvam ete ti go i Lazio vo liga na samipioni ,a so toa i samiot Pandev

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
лацио и удинезе ке прават лицитација за пандев, со што најверојатно е дека ке заврши во удинезе

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
На 25 јуни ќе се знае судбината на нашиот најдобар фудбалер

Гижо напиша:
лацио и удинезе ке прават лицитација за пандев, со што најверојатно е дека ке заврши во удинезе
Лацио и Удинезе и покрај долгите и маратонски преговори не најдоа заедничко решение околу Горан Пандев. Ваквиот развој на настаните кога двата клуба не можат да се договорат е причина за свикување "лицитација" во фудбалската федерација на Италија. Таму двата клуба во затворени коверти ќе ги приложат чековите со финансискиот надомест кој ќе му го понудат на нашиот најдобар фудбалер. Битката ја добива оној клуб кој нуди највисока цифра.

"Очекував дека ќе се договорат, но и двата клуба сакаат да бидам нивни играч. Мојата судбина се решава на 25 јуни со коверти", изјавува Горан Пандев, кој ни ја потврди информацијата која ја пренесоа медиумите од Италија.

Лацио има 50% од сопственоста над Пандев, но според договорот римјаните треба да ја загубат битката. Удинезе има црно на бело дека Пандев од 2006 до 2008 е нивни играч. Тој "подарок" тимот од Удине го доби од Интер пред една година кога во тимот од Милано беше продаден Давид Пизаро.

"Удинезе нон-стоп најавува дека ќе бидам нивни играч. Барем засега ниту јас самиот не знам на што сум и каде ќе настапувам во новата сезона. Има многу комбинации, се вртат и големи цифри, но има и понуди од трети клубови кои ја чекаат разврската. По 25 јуни мислам дека многу работи ќе бидат познати. Кој клуб и да ја добие битката ќе треба да одговори на оние понуди кои се актуелни", е коментарот на Пандев, кој зад себе има фантастична сезона со одлични игри, ефектни погодоци и збир од 11 голови.

Колку за потсетување. Ова лето екипите на Арсенал, Фиорентина, Вердер...истакнаа интерес за струмичанецот за кого се споменуваше и цифра од 12.000.000 евра. Сепак, од Рим и веста дека Лацио може да даде 4.000.000 евра за нашиот фудбалер за разлика на Удинезе, кој има далеку подобра финансиска подлога. Лацио навидум ја губи битката за Пандев а интересно е тоа што на "Олимпико" како можна замена за Пандев се споменува Конан од Лече.

Kajgana Shop

На врв Bottom