Горан Пандев

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Sindikat напиша:

Не го форсирајте толку Пандев, 12 миљони многу се, Ван Нистелрој е 8 и пол миљони, значи нема логика. Реално Пандев е негде 3 и пол до 5 миљони евра. Колку и да сакаме не можиме да го споредиме со „светските“ напаѓачи.

Е, што ме нервираат вакви шупци што мислат дека Македонија е име за италијанска салата. Пандев даде 11 гола во една сезона, ѕирни некаде по интернет кои други играчи дадоа по 11 гола истата сезона и спореди ги и кажи ми каков напаѓач е Пандев?! А реално, ти да си го купиш за 3 милиони.

п.с. Научи да пишуваш колку милиони се нудат и дојди кажи ми...

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
Лацио го доби Пандев!

Најдобриот македонски фудбалер, Горан Пандев, и натаму својата фудбалска кариера ќе ја продолжи во главниот град на Италија. Лацио вчера и официјално конечно ја доби 100% сопственост над македонскиот феномен!

По вчерашното отворање на "коверите", кое се одржа во седиштето на Серија А во Милано, во кои се наоѓаа финансиските понуди на двата клуба кои досега имаа по 50% сопственост над Пандев и дефинитивно е јасно дека Лацио ја доби "битката" со Удинезе. Според информациите од Италија, "лацијалите" очигледно цврсто решени да не го загубат убедливо најдобриот нивни поединец во изминатата сезона доставиле далеку поповолна понуда која ја надминала и претходно најавената цифра од 8.000.000 евра. Во деновиве кои следат треба да се расчисти комплетната техничка документација меѓу двата италијански клуба, по што претседателот на Лацио, Лотити, без сомнение со големо олеснување ќе ги почне разговорите и со нашиот репрезентативец за прецизирање на меѓусебниот договор околу натамошната соработка.

Пандев, кој ја очекуваше одлуката во родната Струмица, веднаш по разврската патува за Рим каде треба да се дефинираат дополнителни услови за продолжување на соработката со Лацио.

"Се чуствува атмосферата дека Лацио по секоја цена ќе сака да ме задржи. Веднаш штом се дознае разврската патувам за Италија каде треба да се договорам и за моите услови", ни изјави вчера пред дознавањето на одлуката, Горан Пандев.

Откако Лацио и официјално го доби Пандев, голема е веројатноста македонскиот фудбалер да биде нивниот најплатен играч во следната сезона. Тој досега играше за 650.000 евра, сума која сега сигурно ќе се удвои. Во минатата сезона најскап играч на Лацио беше Симоне Инзаги, кој иако резерва добиваше по 900.000 евра годишно.

Инаку, како што е познато, претходно Лацио и Удинезе иако неколкупати водеа преговори околу иднината на Пандев сепак не успеаја да дојдат до заеднички договор, па токму затоа според пропозициите на здружението на италијанските прволигаши мораше да се најде решение според принципот на "затворени коверти" со посредство на раководството на Серија А. Двата клуба доставија финансиски понуди а онаа поголемата го доби 23-годишниот македонски феномен!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
И затоа сега ќе игра во втора лига :( Искрено се надевам не...

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
viktorgg напиша:
И затоа сега ќе игра во втора лига :( Искрено се надевам не...
Италија ја тресе скандал но и фудбалска треска со националниот тим. Вчера и веста дека поради наводно местење на натпревари на Јувентус му се заканува префрлање во Серија Ц а Милан, Фиорентина и Лацио во Серија Б. Оваа вест е потресувачка за клубовите, фубалерите и навивачите. Директно засегнат во целиот овој случај е и Горан Пандев, нашиот најдобар фудбалер. Лацио ја доби биката за струмичанецот кој по сите скандали во Италија изјавува:

"Немам клаузула во договорот. Тоа значи дека ако Лацио биде префрлен во втората лига јас ќе останам во Рим".

Пандев има нов догвор кој важи до 2010 година со "лацијалите".

"Нема ништо срамно во целата оваа работа. Ако еден Недвед остане во Јуве кој може да оди во Серија Ц, зошто јас не би останал во Лацио. Сепак мислам дека ние нема да добиеме казна и дека само Јуве ќе го извлече најдебелиот крај", е коментарот на Пандев кој до петок е во Струмица а потоа оди со Лацио на подготовки во Австрија.

Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
Abe Arno vika maliot Koa moze eden nedved da ostane vo juve zosto i toj ne barem ne se srami da priznae se gleda ke bide dobar igrac od nego ima mn.dobri kvaliteti da se cudis koa ke recat deka e od Mk ali toa e gordosta hehehe :P razbrav pred izvesno vreme deka aresenal bil zaintresiran za negovite uslugi ali samo glasini bea mozi i da e vistina kamoli sreka negova da lapne nekoi 4-5 000 000 od pogolem klub :P C Ya

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Сериа А си е Сериа А, сепак, договор е договор, ќе игра и во Фљамуртари ако така пишува. Како и да е, една година и Лацио продолжува во лига на шампиони... :zlo:

Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
Abe Nikoj ne go precenuva pandev ova e do tebe sindikat arno ti vika viktorgg ako vides deka pandev postignal poveke golovi od van`nistelroy ili roney ili inzagi,del`piero stari iminja ke vides deka ne ima tuka deteto ke bide za 2-3 godini italjanska zvezda zosto da ne sega toj otide za italia 2 godini uste 2 dobro da nauci italjanski fudbal se gleda deka brzo uci super igra ima tehnika ne e brz ali mu faka mozokot a toa e dobro za eden makedonski reprezentativec nesto mozi ke prenese i na makedonska reprezentacija toa e dobro za site .......zatoa ne go kritikuvajte deteto e super koga lani uspea da mu dade gol na juventus sto imase najdobra svetska odbrana gi pomina site kako da e duh zatoa nemoj molimte kritiki za pandev......pozdrav

Член од
7 јуни 2006
Мислења
6
Поени од реакции
0
ma jade najdobar fudbaler vo makedonija nema potreba da go kritikuvmae
MOTTO:NO BADY CAN STOP ME TO PLAY FOOTBALL.....FOOTBALL IS MY LIVE

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Нешто начув, незнам дали е чаршиски муабет :3: , дали Пандев и Лацио остануваат во прва лига??? А Падневче момче бабаче стана најплатен играч на Лацио... :bravo:

Член од
10 јули 2006
Мислења
77
Поени од реакции
0
Da. ke zima poveke od 900 000 evra sekoja sezona :) FORZA PANDEEEEVV!!!

Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
standarden covek vo makedonija ke zema 500 evra mislam najvisoka plata primer a on 90 000 od mesec

za 30 000 iljadarki ke go stigne i bekam hehehee ali kur go boole ubavo mu e

Член од
26 мај 2006
Мислења
158
Поени од реакции
0
:bravo: Pandev e staven vo timot na eurosport koj e proglasen za najdobar na nedelata.:bravo:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
не е еднаш :) поише пати

Kajgana Shop

На врв Bottom