Гласајте за најдобар автобуски превозник

Најдобар Автобуски Превозник за 2011?


  • Вкупно гласачи
    91
П

Паган-др

Гостин
Се иам возено во Руле-Турс, Галеб и Југ-Турист (можда уште некој ама не ми текнува). Од нив, Руле-Турс for the win.
 
Член од
6 декември 2011
Мислења
2.003
Поени од реакции
3.315
Не ти се сите наброени ,баш најоткачените ги немаш Црвотранс Штип. Тие мислиш дека возат авион не автобус најбрзи од сите овие што се набројани.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
16.976
Патував неколку пати со Хисар а не сте го навеле во листата и имам поплаки до нив, прво на хигиената, автобусите им се „авантура“, гадни и неизмиени којзнае од кога и другата поплака до возачите и музиката што ја пуштаа, цел пат една шабанска музика едни завивањаo_O од кои неможев око да склопам :cautious: , а ко за беља баш тогаш батеријата на мобилниот ми секна :rolleyes:, за филмовите да не коментирам. :place:

Од наведените патував еднаш со Галеб Охрид и имам прекрасни впечатоци, од хигиена, автобус, вожња итн, многу добра компанија.(y) Штета што немаат меѓународни линии.:unsure:

Хисар џабе нови автобуси и голем возен парк, баш поради тие причини шо ги наброја.Претпоставувам имаш патувано за Словенија / Италија.Патував натака со една нивна конкурентска фирма ДРД Домжале (Македонци од Словенија) и можда 40 % од патниците беа бивши патници на Хисар.2 пати послужија сок (избор Кока Кола или Фруктал), вода и Винчини.Малите ситници ги влечат патниците.Една замерка за нив ми беше пуштија некој индиски филм и 3-4 пати го свртеа до крај на патување.Исто и Радика превози се слични како ДРД, ама и двете се подобри од Хисар.

Галеб имат слаба понуда за меѓународни линии (Белград, Софија, Црна Гора).
Со новиов закон за увоз со Еуро 2 возила ако земат поголем број автобуси ќе почнат и други линии.Од министерство им се одобрени линии за Чешка, Германија,Словенија, Швајцарија, Австрија,Албанија на лето.Не ги возат поради недоволен број возила.
Исто и доста други фирми не возат добиени линии поради недостаток на возила.

Поврзано со ова, морам да ја пофалам одлуката на Министерство за транспорт за одново дозвола на возила со Еуро 2 стандард.Една од ретките добри одлуки на Владата.Можда по би загадувале, ама секако помалку од постарите возила сега.А и голем број возила ќе се донесат, ќе го кренат квалитетот на превоз, а голем број постари возила ќе одат и во расход.

Патниците на Авто Атом за некое време ќе добијат најверојатно бесплатен интернет во автобусите.Во Охрид Експрес веќе добија.Нека бидат и другите превозници љубезни па да поминит побрзо времето.
 
L

.Lost Angel.

Гостин
Не ти се сите наброени ,баш најоткачените ги немаш Црвотранс Штип. Тие мислиш дека возат авион не автобус најбрзи од сите овие што се набројани.
Не можеше повеќе инаку ќе ставев уште некои 5-6 :(
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
223
Хисар џабе нови автобуси и голем возен парк, баш поради тие причини шо ги наброја.Претпоставувам имаш патувано за Словенија / Италија.Патував натака со една нивна конкурентска фирма ДРД Домжале (Македонци од Словенија) и можда 40 % од патниците беа бивши патници на Хисар.2 пати послужија сок (избор Кока Кола или Фруктал), вода и Винчини.Малите ситници ги влечат патниците.Една замерка за нив ми беше пуштија некој индиски филм и 3-4 пати го свртеа до крај на патување.Исто и Радика превози се слични како ДРД, ама и двете се подобри од Хисар.

Галеб имат слаба понуда за меѓународни линии (Белград, Софија, Црна Гора).
Со новиов закон за увоз со Еуро 2 возила ако земат поголем број автобуси ќе почнат и други линии.Од министерство им се одобрени линии за Чешка, Германија,Словенија, Швајцарија, Австрија,Албанија на лето.Не ги возат поради недоволен број возила.
Исто и доста други фирми не возат добиени линии поради недостаток на возила.

Поврзано со ова, морам да ја пофалам одлуката на Министерство за транспорт за одново дозвола на возила со Еуро 2 стандард.Една од ретките добри одлуки на Владата.Можда по би загадувале, ама секако помалку од постарите возила сега.А и голем број возила ќе се донесат, ќе го кренат квалитетот на превоз, а голем број постари возила ќе одат и во расход.

Патниците на Авто Атом за некое време ќе добијат најверојатно бесплатен интернет во автобусите.Во Охрид Експрес веќе добија.Нека бидат и другите превозници љубезни па да поминит побрзо времето.

Индиски филмови? :pos: нас Хисар кинески ни пуштаа и да го премотаа не еднаш дури 2 пати, па удрија на некоја арапска музика и така се во круг, а хигиената е чиста 0.

А какви се автобусите на ДРД Домжале и возат ли до Загреб? :) Морам на време да се информирам. :icon_mrgr:
 
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.875
Хисар џабе нови автобуси и голем возен парк, баш поради тие причини шо ги наброја.Претпоставувам имаш патувано за Словенија / Италија.Патував натака со една нивна конкурентска фирма ДРД Домжале (Македонци од Словенија) и можда 40 % од патниците беа бивши патници на Хисар.2 пати послужија сок (избор Кока Кола или Фруктал), вода и Винчини.Малите ситници ги влечат патниците.Една замерка за нив ми беше пуштија некој индиски филм и 3-4 пати го свртеа до крај на патување.Исто и Радика превози се слични како ДРД, ама и двете се подобри од Хисар.

Галеб имат слаба понуда за меѓународни линии (Белград, Софија, Црна Гора).
Со новиов закон за увоз со Еуро 2 возила ако земат поголем број автобуси ќе почнат и други линии.Од министерство им се одобрени линии за Чешка, Германија,Словенија, Швајцарија, Австрија,Албанија на лето.Не ги возат поради недоволен број возила.
Исто и доста други фирми не возат добиени линии поради недостаток на возила.

Поврзано со ова, морам да ја пофалам одлуката на Министерство за транспорт за одново дозвола на возила со Еуро 2 стандард.Една од ретките добри одлуки на Владата.Можда по би загадувале, ама секако помалку од постарите возила сега.А и голем број возила ќе се донесат, ќе го кренат квалитетот на превоз, а голем број постари возила ќе одат и во расход.

Патниците на Авто Атом за некое време ќе добијат најверојатно бесплатен интернет во автобусите.Во Охрид Експрес веќе добија.Нека бидат и другите превозници љубезни па да поминит побрзо времето.
Од кога не возат Галеб за Хрватска, Германија, Бугарија?
 

Нuкола

Ганџамен
Член од
24 мај 2005
Мислења
5.231
Поени од реакции
13.233
Убедливо Галеб-Охрид е со најдобри, најнови и најмодерни автобуси. Плус, работи на национално и интернационално ниво, со многу дестинации..
Јас немам видено ни приближно конкурентна фирма, па камоли да гласаме кој е најдобар :)))))
 
К

Кнез Мишкин

Гостин
Куде ми е мој Југ-Турист. :love: Сите приватњаци можат вода да му носат, цел зимски распуст нема ниту еден приватњак, само Југ-Турист вози, сабота, недела исто. Автобусите се стари, дотраени, ама барем држат редовно линија, како што треба.
 

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.604
Се возам еднаш со битолски автобус ( ТРАНСКОП-БИТОЛА). И тоа нивните шофери се најзабегани у свет (надалеку прочуениот битолски мајтаплук). И така итаме кон Скопјено со сите битолски каприци и дијалекти и како шо е ред застанавме у Велес. Од таму у автобус влетује една ромка, госпожа, со црвена јака штикла, со цел рубин кармин на неа и хамбургер у едната рака. Седнува баш позади шоферот (уствари две три места позади него). Продолжи нашето патешествие. Ромката земаше баеги големи грицки од тоа хамбургерот, месечината си играше со другарките ѕвезди а низ автобусот беснееше арома на кромидоини. И така како шо ги дал Господ Битолчани си ќутеше шоферот,голташе, си го фаќаше пенисовидниот орган со патент за да заплачи ( демек од тоа е а не од кромидот) али не можеше да издржи и тогаш:

- Алооооооооооооо комши шо направи бе, не уби сите со тоа кромидоините ( дигестивна потреба јбг).

- Ами мајсторе ми се пријади , што да правам?

- Шоферот со сета своја наивност : - Ами ако ти се при*беше шо ќе правевме.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
16.976
Индиски филмови? :pos: нас Хисар кинески ни пуштаа и да го премотаа не еднаш дури 2 пати, па удрија на некоја арапска музика и така се во круг, а хигиената е чиста 0.

А какви се автобусите на ДРД Домжале и возат ли до Загреб? :) Морам на време да се информирам. :icon_mrgr:
Индиски акционен филм :pos:ДРД и Радика возат директно Љубљана, а Хисар линијата им е Загреб - Љубљана, така да тешко со нив.Руле Турс имаат линија Гостивар 19:30 - Тетово 20:00 - Скопје 21:30 - Куманово 22:30 - Загреб 10:00 - Ријека 12:30 - Пула 14:00, само мислам дека не е секојдневна.

Од кога не возат Галеб за Хрватска, Германија, Бугарија?
Хрватска не возеле никогаш, Германија од пред 3 години не возат, а Софија секоја вечер во 19:00 од Охрид.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.295
Поени од реакции
53.690
Галеб имаат можеби најубави автобуси, ама 140 денари не им давам за Скопје-Тетово бе! Циции охридски!

Друже Galeb немој да ми се налутиш! :D

У анкетава не ги глеам Југотранс/Вакчаре од Струга. Тие до лани имаа автобуси кои беа солидни, сеа само со комбиња одат, незнам зошто ги откажаа автобусите.

Инаку мене Симекс ми се најокеј, ем најефтина карта, ем автобусите се на исто ниво со другите. Значи добиваш помала цена за ист квалитет.

А со Руле не сте искусиле одење у 7 сабајле у ноември/декември, коа температурата у автобусот е три пати помала од надворешната... :pos:
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.306
Никад не сум имал лошо искуство со Струмица Експрес. Не знам како Галеб уопште у муабетов го ставате?! Шофери што се тепаат со патници, тоа не е компанија, тоа е маалско лошо друштво. :)

После Струмица, исто добро сум поминувал со Самвел Кавадарци, а и Атом Кочани имаат солидна услуга. Струмичани увек имаат средени аутобуси, али ме освоија кога пред да тргне еден од шоферите го смени турбофолкот што си го слушал сам на Антена. Почит према патници - Струмица ftw!
 
L

.Lost Angel.

Гостин
Никад не сум имал лошо искуство со Струмица Експрес. Не знам како Галеб уопште у муабетов го ставате?! Шофери што се тепаат со патници, тоа не е компанија, тоа е маалско лошо друштво. :)

После Струмица, исто добро сум поминувал со Самвел Кавадарци, а и Атом Кочани имаат солидна услуга. Струмичани увек имаат средени аутобуси, али ме освоија кога пред да тргне еден од шоферите го смени турбофолкот што си го слушал сам на Антена. Почит према патници - Струмица ftw!
Исто како еден шофер од Транско вчера... слушал ваљда сам турбо фолк нешто кога се качивме си седна и си пушти антена 5 а за возењето мислам дека срцето во пети ми беше градско - Велес - 110 не на автопатот :D
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
11.499
Поени од реакции
16.976
Галеб имаат можеби најубави автобуси, ама 140 денари не им давам за Скопје-Тетово бе! Циции охридски!

Друже Galeb немој да ми се налутиш! :D

У анкетава не ги глеам Југотранс/Вакчаре од Струга. Тие до лани имаа автобуси кои беа солидни, сеа само со комбиња одат, незнам зошто ги откажаа автобусите.

Инаку мене Симекс ми се најокеј, ем најефтина карта, ем автобусите се на исто ниво со другите. Значи добиваш помала цена за ист квалитет.

А со Руле не сте искусиле одење у 7 сабајле у ноември/декември, коа температурата у автобусот е три пати помала од надворешната... :pos:
Ников нешто те збунил :D
Мислам дека намерно им се тие цени толкави, поголем дел од линиите за Скопје не ни одат низ Тетово, поради мал број патници за Охрид, а за локал конкуренцијата е голема.
Имам и јас со Галеб едно лошо искуство да бидам остаен на автопат кај Тетово, господинот каснел (а стоеше на Стража 20 мин.+10 мин. кафе во Гостивар).Се заинтересирав за возачот и испадна дека пола колеги не можат да го поднесат.А уште 3-4 такви души и ете ти лош глас за цела фирма.
Од друга страна, многу време трошат од пат до станица сите автобуси, особено во

поголемиве места.Пример , од влез до излез на Битола ~ 30 мин.Би требало негде на периферија да ги градат станиците во секој град.Ете во Тетово до Штулов би било идеално, блиску до автопат и до факултетот.

Никад не сум имал лошо искуство со Струмица Експрес. Не знам како Галеб уопште у муабетов го ставате?! Шофери што се тепаат со патници, тоа не е компанија, тоа е маалско лошо друштво. :)

После Струмица, исто добро сум поминувал со Самвел Кавадарци, а и Атом Кочани имаат солидна услуга. Струмичани увек имаат средени аутобуси, али ме освоија кога пред да тргне еден од шоферите го смени турбофолкот што си го слушал сам на Антена. Почит према патници - Струмица ftw!
Си налетал изгледа на некој ко овие горе набројаниве :icon_lol:
За вториов болд
:cuc::cuc::cuc:
Уште една пофалба од патување за Скорпион Травел - Крушево.20 минути каснеа накај Бт, ама за 43 км. ги среди тие 20 мин. и стигна навреме да можам да се префрлам во друг автобус.
 
На врв Bottom