П
Паган-др
Гостин
Се иам возено во Руле-Турс, Галеб и Југ-Турист (можда уште некој ама не ми текнува). Од нив, Руле-Турс for the win.
Патував неколку пати со Хисар а не сте го навеле во листата и имам поплаки до нив, прво на хигиената, автобусите им се „авантура“, гадни и неизмиени којзнае од кога и другата поплака до возачите и музиката што ја пуштаа, цел пат една шабанска музика едни завивања од кои неможев око да склопам , а ко за беља баш тогаш батеријата на мобилниот ми секна , за филмовите да не коментирам.
Од наведените патував еднаш со Галеб Охрид и имам прекрасни впечатоци, од хигиена, автобус, вожња итн, многу добра компанија. Штета што немаат меѓународни линии.
Не можеше повеќе инаку ќе ставев уште некои 5-6Не ти се сите наброени ,баш најоткачените ги немаш Црвотранс Штип. Тие мислиш дека возат авион не автобус најбрзи од сите овие што се набројани.
Хисар џабе нови автобуси и голем возен парк, баш поради тие причини шо ги наброја.Претпоставувам имаш патувано за Словенија / Италија.Патував натака со една нивна конкурентска фирма ДРД Домжале (Македонци од Словенија) и можда 40 % од патниците беа бивши патници на Хисар.2 пати послужија сок (избор Кока Кола или Фруктал), вода и Винчини.Малите ситници ги влечат патниците.Една замерка за нив ми беше пуштија некој индиски филм и 3-4 пати го свртеа до крај на патување.Исто и Радика превози се слични како ДРД, ама и двете се подобри од Хисар.
Галеб имат слаба понуда за меѓународни линии (Белград, Софија, Црна Гора).
Со новиов закон за увоз со Еуро 2 возила ако земат поголем број автобуси ќе почнат и други линии.Од министерство им се одобрени линии за Чешка, Германија,Словенија, Швајцарија, Австрија,Албанија на лето.Не ги возат поради недоволен број возила.
Исто и доста други фирми не возат добиени линии поради недостаток на возила.
Поврзано со ова, морам да ја пофалам одлуката на Министерство за транспорт за одново дозвола на возила со Еуро 2 стандард.Една од ретките добри одлуки на Владата.Можда по би загадувале, ама секако помалку од постарите возила сега.А и голем број возила ќе се донесат, ќе го кренат квалитетот на превоз, а голем број постари возила ќе одат и во расход.
Патниците на Авто Атом за некое време ќе добијат најверојатно бесплатен интернет во автобусите.Во Охрид Експрес веќе добија.Нека бидат и другите превозници љубезни па да поминит побрзо времето.
Од кога не возат Галеб за Хрватска, Германија, Бугарија?Хисар џабе нови автобуси и голем возен парк, баш поради тие причини шо ги наброја.Претпоставувам имаш патувано за Словенија / Италија.Патував натака со една нивна конкурентска фирма ДРД Домжале (Македонци од Словенија) и можда 40 % од патниците беа бивши патници на Хисар.2 пати послужија сок (избор Кока Кола или Фруктал), вода и Винчини.Малите ситници ги влечат патниците.Една замерка за нив ми беше пуштија некој индиски филм и 3-4 пати го свртеа до крај на патување.Исто и Радика превози се слични како ДРД, ама и двете се подобри од Хисар.
Галеб имат слаба понуда за меѓународни линии (Белград, Софија, Црна Гора).
Со новиов закон за увоз со Еуро 2 возила ако земат поголем број автобуси ќе почнат и други линии.Од министерство им се одобрени линии за Чешка, Германија,Словенија, Швајцарија, Австрија,Албанија на лето.Не ги возат поради недоволен број возила.
Исто и доста други фирми не возат добиени линии поради недостаток на возила.
Поврзано со ова, морам да ја пофалам одлуката на Министерство за транспорт за одново дозвола на возила со Еуро 2 стандард.Една од ретките добри одлуки на Владата.Можда по би загадувале, ама секако помалку од постарите возила сега.А и голем број возила ќе се донесат, ќе го кренат квалитетот на превоз, а голем број постари возила ќе одат и во расход.
Патниците на Авто Атом за некое време ќе добијат најверојатно бесплатен интернет во автобусите.Во Охрид Експрес веќе добија.Нека бидат и другите превозници љубезни па да поминит побрзо времето.
Индиски акционен филм ДРД и Радика возат директно Љубљана, а Хисар линијата им е Загреб - Љубљана, така да тешко со нив.Руле Турс имаат линија Гостивар 19:30 - Тетово 20:00 - Скопје 21:30 - Куманово 22:30 - Загреб 10:00 - Ријека 12:30 - Пула 14:00, само мислам дека не е секојдневна.Индиски филмови? нас Хисар кинески ни пуштаа и да го премотаа не еднаш дури 2 пати, па удрија на некоја арапска музика и така се во круг, а хигиената е чиста 0.
А какви се автобусите на ДРД Домжале и возат ли до Загреб? Морам на време да се информирам.
Хрватска не возеле никогаш, Германија од пред 3 години не возат, а Софија секоја вечер во 19:00 од Охрид.Од кога не возат Галеб за Хрватска, Германија, Бугарија?
Сигурен си дека се 3 и дека не возеле за Хрватска?Хрватска не возеле никогаш, Германија од пред 3 години не возат, а Софија секоја вечер во 19:00 од Охрид.
Исто како еден шофер од Транско вчера... слушал ваљда сам турбо фолк нешто кога се качивме си седна и си пушти антена 5 а за возењето мислам дека срцето во пети ми беше градско - Велес - 110 не на автопатотНикад не сум имал лошо искуство со Струмица Експрес. Не знам како Галеб уопште у муабетов го ставате?! Шофери што се тепаат со патници, тоа не е компанија, тоа е маалско лошо друштво.
После Струмица, исто добро сум поминувал со Самвел Кавадарци, а и Атом Кочани имаат солидна услуга. Струмичани увек имаат средени аутобуси, али ме освоија кога пред да тргне еден од шоферите го смени турбофолкот што си го слушал сам на Антена. Почит према патници - Струмица ftw!
Ников нешто те збунилГалеб имаат можеби најубави автобуси, ама 140 денари не им давам за Скопје-Тетово бе! Циции охридски!
Друже Galeb немој да ми се налутиш!
У анкетава не ги глеам Југотранс/Вакчаре од Струга. Тие до лани имаа автобуси кои беа солидни, сеа само со комбиња одат, незнам зошто ги откажаа автобусите.
Инаку мене Симекс ми се најокеј, ем најефтина карта, ем автобусите се на исто ниво со другите. Значи добиваш помала цена за ист квалитет.
А со Руле не сте искусиле одење у 7 сабајле у ноември/декември, коа температурата у автобусот е три пати помала од надворешната...
Си налетал изгледа на некој ко овие горе набројанивеНикад не сум имал лошо искуство со Струмица Експрес. Не знам како Галеб уопште у муабетов го ставате?! Шофери што се тепаат со патници, тоа не е компанија, тоа е маалско лошо друштво.
После Струмица, исто добро сум поминувал со Самвел Кавадарци, а и Атом Кочани имаат солидна услуга. Струмичани увек имаат средени аутобуси, али ме освоија кога пред да тргне еден од шоферите го смени турбофолкот што си го слушал сам на Антена. Почит према патници - Струмица ftw!