Еве мене што ми дадоа (поточно Шорти) акордите, што како.Ја имам гитарата враце, едноставно голем мерак. Како и од што да почнам со учење, најпрво сакам малку дома од нет да прочачкам па еве една помош од вас, убаво објаснуваше ве молам ..
Вечно благодарен.
Развежбај ги прстите.Ја имам гитарата враце, едноставно голем мерак. Како и од што да почнам со учење, најпрво сакам малку дома од нет да прочачкам па еве една помош од вас, убаво објаснуваше ве молам ..
Вечно благодарен.
Ритамот не се објаснува само слушај ја песнава однатре доаѓа ритамоАбе како оди ритамот на следниве песни:
Једина Моја - Дивје Јагоде
Криво Је Море - Дивје Јагоде
http://www.chordbook.com/guitarchords.phpСе е до десната рака Икс..веруј!
Иначе,дали може некој да ми даде листа од акорди..
Fis,Cis,Dis,Asus и остали?
Ultimate-Guitar i Justin GuitarЗначи и јас иам да прашам нешо, ако може
Иам желбица да свирам на гитарица акустица, ама тоталка неам везе као се свири, ама баш ништо, просто.. знам дека се свири само на жици. Мора ли за да се научи да се свири, да се учи од професор или може од некоја e-книга? Ајде убијте ме со информации
Вака значи прва задача ќе ти биде да ја научиш да ја свириш Knocking on Heavens door.Ми збориш сеа Ултимејт Гитар и Џастин Гитар, некои си акорди а јас везе немам што се овие, и за каква агилност во прсти?
Зависи што сака да свири човеку, зошто би сакал да свири скали или да набива „агилност“ во прстите доколку сака да си свири песни од 5 акорди?Ultimate-Guitar i Justin Guitar
Nauci gi skalite i akordite prvo.
i nabij agilnost vo prstite.
Zavisi od toa sto sakas da sviris ke vidis sto treba da vezbas.
I da ti go preporacam Rock Discipline od John Petrucci must-see
za sekoj gitarist,na youtube go imas na delovi
Третата акорда како оди бе? Неможам да ја сфатам и која е ...Вака значи прва задача ќе ти биде да ја научиш да ја свириш Knocking on Heavens door.
Еве туторијал.
Секој гитарист почнува со криво е море, таа е најлесна, еден мој другар има гитара па пробав и јас по малку да дрнкам па ми се јави многу голем мерак и сакам да си купам акустична па ако можете и мене малку да ми објасните малку околу тоа.Абе како оди ритамот на следниве песни:
Једина Моја - Дивје Јагоде
Криво Је Море - Дивје Јагоде