Германија - Аргентина 1/4 финална мега пресметка

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Кој ќе направи прогрес до 1/2 финалето ?

• Вкупно гласачи
    126

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Сакам Аргентина да ги демолира Германија,затоа што Германија педерски влезе во четврт финале.Судијата го поништи голот на Френк Лампард при резултат 2-1,да го признаеше голот којзнае што ќе се случеше.Така да,се надевам Тевез ќе ги олади малце...

Н

'Никола'

Гостин
Сакам Аргентина да ги демолира Германија,затоа што Германија педерски влезе во четврт финале.Судијата го поништи голот на Френк Лампард при резултат 2-1,да го признаеше голот којзнае што ќе се случеше.Така да,се надевам Тевез ќе ги олади малце...
Ако одиме така, првиот гол на Тевез каков беше? Против Мексико.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кој влегол педерски бе, и што и да го признаеја голот демек ќе тепаа Англичаните? Џабе им е, премногу се бавни, тоа дефанзивците на Англија, особено Апсон, едвај покриваа, одбраната им е катастрофа. Да не зборам што немаа никаква игра, Дефо и Руни беа одсечени за време на цела утакмица, премногу нереализирани акции, делуваа конфузно без никаква идеја, едноставно и ова им беше многу што се пласираа. Ја не знам само Крауч зошто им седи на клупа, барем со странични нафрлувања можеби и ќе направеа нешто, и така од акцииве не им успеа ништо. За разлика од нив Германците ко да играа фудбал според книга, школски одработени акции, со еден збор везеа. И тоа што судијата не им го призна голот, дури и беше лоша услуга за Германија, поради тоа паднаа психолошки на почеток на второто полувреме, веројатно очекуваа компензација за Англичаните од страна на судијата, па и ко да се повлекоа. И покрај тоа што ја имаа психолошката предност Англичаните не направија ништо, едноставно Германците се за класа подобри. Германците според мене имаат најтечна игра на првенствово и најдобро одработени акции, а веднаш до нив ми се Шпанците. Единствена препрека која ја гледам за Германија во дуелот со Аргентина е тоа што Аргентина има особено брзи индивидуалци како Меси, Тевез па дури и Игуаин, со кои не знам како би излегла на крај одбраната на Германија. Инаку генерално земено Германците го одиграа најубавиот фудбал до сега на првенството.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Знаев дека ќе сакаш да ја отвориш :smir:

Според мене овде ќе го најдеме идниот светски шампион. Секако се надевам на Германија.

Реално индивидуалниот квалитет е каде-каде на страната на Аргентина (всушност тој никогаш не бил силната страна на Германија) но мислам дека премногу се потпираат токму на такви индивидуални моменти. Секоја чест за брилијантноста на некои од нивните играчи (или „повеќето“) но мислам дека една организирана и тактички правилно поставена Германија може да го стави под контрола офанзивниот потенцијал на Аргентина. Многу ќе зависи од Лев.
Дечко бладаш ... Ти не си свесен што збориш ... А Бразил и Шпанија каде ти се ?

--- надополнето ---

Иначе да се надоврзам за темава ... Јас сум си фан на Аргентина и нормално очекувам победа на Аргентина ... Слушајте ми го зборот дека на оваа утакмица Меси ќе блесне :twisted:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Да видиме која храна ќе ја јаде октоподот и одма ќе знаеме кој ќе победи. :pos:
Шала на страна, се надевам дека Германија ќе ја тепа Аргентина, не само што ми се фаворити на целово СП, туку и вториве не ми се нешто посебно, дури и ме нервираат малку. :)

M

mercenary

Гостин
Конечно Аргентина игра со посериозен противник и ќе видиме до каде е,дали е стварно јака или ќе се оди дома..
Типувам победа за Аргентина,само поради едно нешто..:tv:
lionel-messi.jpg
Време е да изигра брилијантно(до сеа играше добро,што не е доволно:turn:)
trans.gif trans.gif

P

PewDiePie

Гостин
Па незнам кој беше поголемо дрво до сега Руни или Меси,од нели,ЅВЕЗДИТЕ......ако ги поцрни швабите меси може ќе се извади до негде за никаквата игра до сега. Како и да е Аргентина ќе тепа со или без расположен меси,и онака не игра никаква улога на светсково "најдобриот" играч на светот.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
Нормално,Германија оди лесно во полуфиналето.
Марадона ќе биде поразен тактички на овај натпревар.ГЕРМАНИЈА ГО ОСВОЈУВА ОВА СП

M

Mario Gómez

Гостин
Подолски, Оезил и Милер вс Демихелис и Гутиерез...ХОРОР!:nesvest:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Боби[Мкд];3644534 напиша:
Подолски, Оезил и Милер вс Демихелис и Гутиерез...ХОРОР!:nesvest:
Отаменди место Гутиерез, а што ќе праиме со левата страна?! Самуел и Хајнце?:tv: Тие дечињата да не ќе го поминат Самуел, освен Озил е заебан, другиве се чак пат.:smir:

--- надополнето ---

Негде меѓу 2 и 4 место :tv:
Ќе се борат за 3то, директно ќе ги вкрстиме.:pos2:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Германија се разбира 3-2.

M

Mario Gómez

Гостин
Абе и Тери и Ешли Кол беа па голем курац од Самуел(ако игра) и Хајнце тепачот шо му се пушти на Фрингс 2006 кога ве победивме.

Клосе е човек за вакви натпревари, оогромно искуство. :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Редно е Меси да даде некој гол

Член од
18 декември 2009
Мислења