Германија - Аргентина 1/4 финална мега пресметка

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Кој ќе направи прогрес до 1/2 финалето ?

• Вкупно гласачи
    126

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Искрено се надевам дека аргентина ќе помини некако..како било важно да се најде во 1/2..но германија е многу силен и тврд противник составена од одлични брзи и подвижни поединци кои ја искористуваат и најмалата шанса за гол...плус знаеме дека германците се најупорни и тешко кој му се одбранил..не знам не сакам да типувам ќе биди многу тешко за двете екипи....аргентина очигледно дека има подобри индивидуалци но германија има подобра тимска игра и не сакам да прогнозирам..а на пенали ако случајно се стигни тогаш скоро невозможно ќе биде аргентина да оди понатаму....

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Они го немаат тоа што ние го имаме - МАРАДОНА :zlo:

--- надополнето ---

Иначе за џабе се преценуваат Швабиве ... Мислат ги тепале Енглезите кои беа тиња ова светско и ајдеее освојуваат ... Чекајте бе дечки ова е репрезентација со индивидуален квалитет, со тренер кој е најголем мотиватор и име за респект во светскиот фудбал ... Заборавате дека искуството е посилно од се ! ;)
За првиот болд - лоллмфаолулз

За вториот - а сериозниот противник на Аргентина ова СП бешееееее... мммм... Нигерија? Германија имаше потешка група и потежок противник во 1/8 финалето. И тоа е факт. Затоа па Германија има и еден пораз - Аргентина изигра 100% до сега. Секако тоа е потврда за квалитетот на Јужномареиканците.

За третиот болд - се докажа тоа и со Англија видовме ;)

Инаку ти признавам за индивидуалниот квалитет кој е на страна на Аргентина. Затоа и мислам дека ќе има голови на двете страни и Германија ќе мора да прав пресврт (прв гол типувам на Аргентина а победа на Германија). Не може цели 90мин да се држат сите играчи на Аргентина под контрола ама не може ни Аргентина да се надева на играта „дајте му ја топката на Меси и малиот ќе смисли нешто паметно“. Германија со тимска игра може да се држи и верувам дека и ќе успеат да победат на крај.

AUF GEHT'S DEUTSCHLAND!

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Мислам дека Германија ќе оди понатаму...

P

PoisonLady

Гостин
Инаку ти признавам за индивидуалниот квалитет кој е на страна на Аргентина. Затоа и мислам дека ќе има голови на двете страни и Германија ќе мора да прав пресврт (прв гол типувам на Аргентина а победа на Германија). Не може цели 90мин да се држат сите играчи на Аргентина под контрола ама не може ни Аргентина да се надева на играта „дајте му ја топката на Меси и малиот ќе смисли нешто паметно“. Германија со тимска игра може да се држи и верувам дека и ќе успеат да победат на крај.

AUF GEHT'S DEUTSCHLAND!
Идентично мислам и јас.Затоа и знам дека за време на утакмицата 3 пати ќе паднам у несвест.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Очекувам тимската игра на германците да биде подобра од инвидуалноста на аргентинците.
Победа од 2-1/3-2 за Германија.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Ќе има голчиња :zlo:
Aко играат Шбавите отворено како на претходните утакмици ќе лапнат 3-4 со бавната одбрана + Кедира :pos2: у средината.
Да беше Балак здрав би имале некои шанси Германциве, вака . . . . . .

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
Па незнам кој беше поголемо дрво до сега Руни или Меси,од нели,ЅВЕЗДИТЕ......ако ги поцрни швабите меси може ќе се извади до негде за никаквата игра до сега. Како и да е Аргентина ќе тепа со или без расположен меси,и онака не игра никаква улога на светсково "најдобриот" играч на светот.
Ти сигурен си дека гледаш Светско 2010?? Никаква игра на Меси ,затоа што уште нема дадено гол?? Серете без потреба повеќето од вас,и не знам со кој памет ја фаворизирате Германија.Англија беше послаб противник од Мексико,така да не земајте замав толку.
Баш тие индивидуални потези на Меси/Игуаин/Тевез ќе го решат натпреварот.

П.С. БОБИ[MKD] е типичен пример зашто икс луѓе смртно замрзуваат клубови/репрезентации.

M

Mario Gómez

Гостин
Ќе има голчиња :zlo:
Aко играат Шбавите отворено како на претходните утакмици ќе лапнат 3-4 со бавната одбрана + Кедира :pos2: у средината.
Да беше Балак здрав би имале некои шанси Германциве, вака . . . . . .
Хаха Балак е изгорена карта брат, таквите ко него се оставаат настрана(Канаваро, Каморанези, Замброта):pos2:...

Во Германија моментално 20-тина подобри играчи од него, големи таленти кои на 19 години се лидери на своите тимови.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Значи Меси има друга улога во Аргентина а друга во Барса... Во Барса плејмејкери се Чави и Иниеста а во Аргентина таа улога ја има Меси и затоа он не дава голови ( добро сеа језда има највеќе шутнато вајда не го сака Јабулани ) али од друга страна Меси ако не игра прва постава или воопшто ако не игра Аргентина ќе нема игра ќе нема течни акции ... Кој ќе биде плејмејкер Верон ? Не знае да оди дечкото ... Затоа Марадона кажа грев е таков играч на клупа да се седи ( со тоа кажува дека без Меси играта на Аргентина не може ) ... А истото го мислам и кај швабите .. Да не беше Озил немаше кој да ја сврзе играта на Германците ... Па негирајте ме ако грешам

M

Mario Gómez

Гостин
Значи Меси има друга улога во Аргентина а друга во Барса... Во Барса плејмејкери се Чави и Иниеста а во Аргентина таа улога ја има Меси и затоа он не дава голови ( добро сеа језда има највеќе шутнато вајда не го сака Јабулани ) али од друга страна Меси ако не игра прва постава или воопшто ако не игра Аргентина ќе нема игра ќе нема течни акции ... Кој ќе биде плејмејкер Верон ? Не знае да оди дечкото ... Затоа Марадона кажа грев е таков играч на клупа да се седи ( со тоа кажува дека без Меси играта на Аргентина не може ) ... А истото го мислам и кај швабите .. Да не беше Озил немаше кој да ја сврзе играта на Германците ... Па негирајте ме ако грешам
Имаме двајца плекејкери ние, чисти десетки. (Messi не е):) Ама на Оезил ова му беше втора сезона во Вердер и затоа го стави него во прва постава, ама и сигурно боље се уклапа во начинот на игра, додека на Тони ова му беше прва сезона во Леверкузен, и иако беше втор најдобар играч во лигата после Арјен сега ја греее клупата. :(

Али ако се повреди Озил или добие картон, he will step up.
ful2109097022_18785_full-prt.jpg
Најдобар играч на првенствата U-17 , и U-19.

На 17 години дебитираше за Баерн.:vozbud:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Овој ко мене ист :pos2:

--- надополнето ---

Озил+Крос+Милер+........< Меси, but Germany > Argentina.
Aбе се преценувате еј ... али ако ќе ви се врати како бумеранг и ќе се разочарате дека премногу сте очекувале ...

Н

'Никола'

Гостин
П.С. БОБИ[MKD] е типичен пример зашто икс луѓе смртно замрзуваат клубови/репрезентации.
Ако фактор за да сакаш или мразиш некој клуб или репрезентација ти/ви е некој член на некој форум, тогаш стварно треба да се запрашаш/те што не е во ред со тебе/вас.

Aбе се преценувате еј ... али ако ќе ви се врати како бумеранг и ќе се разочарате дека премногу сте очекувале ...
А вие ич не се преценувате. Неее, што трескам глупости..:tapp:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.841
Поени од реакции
10.280
Famous octopus predicts Argentina W.Cup exit
(AFP) – 1 hour ago
OBERHAUSEN, Germany — An octopus in Germany who has shot to fame for correctly predicting the result of all of the country's World Cup matches so far on Tuesday forecast a win over Argentina in the quarter-finals.
Two plastic boxes containing tasty morsels, one with a Germany flag and one with an Argentina flag, were lowered into the tank that houses Paul the octopus at his home in Sea Life in Oberhausen, western Germany.
Watched by a scrum of photographers, Paul plumped for Diego Maradona's all-stars crashing out to Joachim Loew's side in Saturday's eagerly anticipated encounter.
Earlier in the tournament, the eight-legged oracle correctly tipped Germany to beat Ghana and Australia in their group D matches and was also right to predict they would lose to Serbia.
And even though he was born in England, he also treacherously but correctly foretold Germany's win over his native country in their last-16 clash on Sunday.

Толку е, ајде сите во кладилница.

Kajgana Shop

На врв Bottom