- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.462
- Поени од реакции
- 5.881
Ете ќе те усреќам и ќе речам дека турнирот во Косово бил маалски , и дека им направиле вуду магија.Дарданија дали ти пиша као демек сме ние веле сила во ракомет? Као косоварите не тепале на маалски турнир во косово и тоа е резултат дека знаат што е топка, што е центар, што е трењер?
Објасни ми сега , како може велесила , со таква јака школа на ракомет како што викаш ... да ги изгубила 90% од официалните натпревари пријателски или натпреварувачки.
Како може младите до 21 година во квалификации да изгубила со по 15 - 18 гола разлика ?
Пример со Естонија , Исланд , Србија ...
Јас на официалната страна на РФМ не видов ниедна победа над некоја репрезентација до 21 година од страна на Македонија , освен тие над Бугарија , токму на маалскиот турнир на Косово.
За да ја победите Бугарија на тој маалски турнир не ви беше тешко , но кога изгубивте од Турција и Косово , абе ј*еби га , маалски турнир е.
Све добро збориш бе ... значи никогаш не сте имале проблем да спортувате , уствари , не сте имале други проблеми , Тито се погрижил за другите проблеми , ти останало само да спортуваш.Слушај нешто да ти кажам, кога ние во 97ма бевме на светско првенство 7ми вие косово не беше ни држава, туку бегаа по границиве на магариња. Значи кога ние игравме ракомет со Данска, косоварите отвараа говедски конзерви кој ние им ги дававме за да има што да јадат. Кога ние ги „палевме“ салите со Пепи Манасков и компанија, косоварите уште со гурелки во очите бараа да видат што е тоа телевизор.
Еее кога бил дедо млад ...
Кои отровни конзерви си дал ти жити све ? Кај наиде баш на мене да ми ги кажеш овие приказки.
На мое маало имаше цела куќа полна со хуманитарна помош која се делеше .... НИЕДЕН производ не беше македонски , НИЕДЕН.
Што ќе ти е телевизор , кога треба да гледаш Пинк и РТС , бурек и Миленко...
Денес тие косовари кои немале телевизор , имаат повише и поквалитетни телевизиски програми него Македонија.
Јас ти реков , 1981-2000 , косовскиот спорт бил во тешка состојба , не било исто ... но сепак , денеска Косово У20 , ја победи Македонија У20 на ракомет.
Нели ти е срам сега ? Наместо да напредуваш , уназадуваш.
ооо бе , не бе не , сакам ту , че играм за Шкндија и за Лирија , и че га добијам прво место.Мислам ако не се чувствуваш како Македонец и се поистоветуваш со косовар ете слободни се границите, куферите и правец во ракометната школа на Косово. Што побрзо тоа подобро, може и во навивачката да влезеш зависи дали знаеш да држиш македонско знаме, тоа е критериумот.
Уште не ти е јасно зошто не навивам за Македонија ? Мислиш ќе ми биде лесно на иста трибина со тие што ме навредуваат.
Беше во Ниш и Београд ти , слушна некоја навреда од србите према албанците или унгарците , мислам онака константно на секој натпревар?
БугаријаПа и бугаров ни објаснува кое место сме во ракомет и дека биле они блиску до нас? Освен проституки во Белгија ги нема во друг спорт и он тука ќе ми објаснува маалски турнир. Иди бре таму со косово научете прво што е ракомет па врати се овде на темава да те преслушаме, не туку ми продавај бугарски приказни.
Најмизерните спортски нации кој буквално ги нема на картата на спортот ни кажуваат што е ракомет
Волејбол : сребрен медал на олимписките игри , сребрен на светското првенство , сребро европско првенство ... и неколку бронзени медали на меѓународни натпреварувања.
Фудбал : четврто место на Светско Првенство , учество во Лигата на Шампионите.
Олимписки игри: 218 медали (52 златни) - (Македонија 1 медал бронза , и тоа од Мохамед Ибрахимов, од кај беше донесен? , 12 медали за време на Југославија , и тоа среќа што се нашле во составот на екипните спортови , а во индивидуалните спортови 6 медали , од кои 5 се освоени од албанци во борење и бокс).
Други спортови:
светски титули во ритмичка гимнастика , светски шампини во 2005 во шах , мажи и жени , и др.
Им давам рака на бугарите за спорт , но ете ти го потценуваш нивниот успех во спортот. Веќе ни е јасно дека имаш лична омраза од за мене нејасни причини.