Генерална дискусија за запалено Македонско знаме во Косово

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Дарданија дали ти пиша као демек сме ние веле сила во ракомет? Као косоварите не тепале на маалски турнир во косово и тоа е резултат дека знаат што е топка, што е центар, што е трењер?
Ете ќе те усреќам и ќе речам дека турнирот во Косово бил маалски , и дека им направиле вуду магија.

Објасни ми сега , како може велесила , со таква јака школа на ракомет како што викаш ... да ги изгубила 90% од официалните натпревари пријателски или натпреварувачки.

Како може младите до 21 година во квалификации да изгубила со по 15 - 18 гола разлика ?
Пример со Естонија , Исланд , Србија ...

Јас на официалната страна на РФМ не видов ниедна победа над некоја репрезентација до 21 година од страна на Македонија , освен тие над Бугарија , токму на маалскиот турнир на Косово.
За да ја победите Бугарија на тој маалски турнир не ви беше тешко , но кога изгубивте од Турција и Косово , абе ј*еби га , маалски турнир е.

Слушај нешто да ти кажам, кога ние во 97ма бевме на светско првенство 7ми вие косово не беше ни држава, туку бегаа по границиве на магариња. Значи кога ние игравме ракомет со Данска, косоварите отвараа говедски конзерви кој ние им ги дававме за да има што да јадат. Кога ние ги „палевме“ салите со Пепи Манасков и компанија, косоварите уште со гурелки во очите бараа да видат што е тоа телевизор.
Све добро збориш бе ... значи никогаш не сте имале проблем да спортувате , уствари , не сте имале други проблеми , Тито се погрижил за другите проблеми , ти останало само да спортуваш.

Еее кога бил дедо млад ...

Кои отровни конзерви си дал ти жити све ? Кај наиде баш на мене да ми ги кажеш овие приказки.
На мое маало имаше цела куќа полна со хуманитарна помош која се делеше .... НИЕДЕН производ не беше македонски , НИЕДЕН.

Што ќе ти е телевизор , кога треба да гледаш Пинк и РТС , бурек и Миленко...
Денес тие косовари кои немале телевизор , имаат повише и поквалитетни телевизиски програми него Македонија.

Јас ти реков , 1981-2000 , косовскиот спорт бил во тешка состојба , не било исто ... но сепак , денеска Косово У20 , ја победи Македонија У20 на ракомет.

Нели ти е срам сега ? Наместо да напредуваш , уназадуваш.

Мислам ако не се чувствуваш како Македонец и се поистоветуваш со косовар ете слободни се границите, куферите и правец во ракометната школа на Косово. Што побрзо тоа подобро, може и во навивачката да влезеш зависи дали знаеш да држиш македонско знаме, тоа е критериумот.
ооо бе , не бе не , сакам ту , че играм за Шкндија и за Лирија , и че га добијам прво место.

Уште не ти е јасно зошто не навивам за Македонија ? Мислиш ќе ми биде лесно на иста трибина со тие што ме навредуваат.

Беше во Ниш и Београд ти , слушна некоја навреда од србите према албанците или унгарците , мислам онака константно на секој натпревар?

Па и бугаров ни објаснува кое место сме во ракомет и дека биле они блиску до нас? Освен проституки во Белгија ги нема во друг спорт и он тука ќе ми објаснува маалски турнир. Иди бре таму со косово научете прво што е ракомет па врати се овде на темава да те преслушаме, не туку ми продавај бугарски приказни.
Најмизерните спортски нации кој буквално ги нема на картата на спортот ни кажуваат што е ракомет :facepalm:
Бугарија

Волејбол : сребрен медал на олимписките игри , сребрен на светското првенство , сребро европско првенство ... и неколку бронзени медали на меѓународни натпреварувања.

Фудбал : четврто место на Светско Првенство , учество во Лигата на Шампионите.

Олимписки игри: 218 медали (52 златни) - (Македонија 1 медал бронза , и тоа од Мохамед Ибрахимов, од кај беше донесен? , 12 медали за време на Југославија , и тоа среќа што се нашле во составот на екипните спортови , а во индивидуалните спортови 6 медали , од кои 5 се освоени од албанци во борење и бокс).

Други спортови:
светски титули во ритмичка гимнастика , светски шампини во 2005 во шах , мажи и жени , и др.

Им давам рака на бугарите за спорт , но ете ти го потценуваш нивниот успех во спортот. Веќе ни е јасно дека имаш лична омраза од за мене нејасни причини.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Чекај малу сеа .... темава за ракомет е или за палењето на македонски знамиња ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
Абе не ме заебавајте. Вие глупи сте или сте глупави?

Ве дупи у здрав мозок, како што тоа го прават и неговите сонародници цело време.

Дали е Македонија U-17 боља у ракомет од Косово U-17?
Уопште тоа не е предмет на дискусија морони! И да е И да не е. Голем ташак.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.610
Абе не ме заебавајте. Вие глупи сте или сте глупави?

Ве дупи у здрав мозок, како што тоа го прават и неговите сонародници цело време.

Дали е Македонија U-17 боља у ракомет од Косово U-17?
Уопште тоа не е предмет на дискусија морони! И да е И да не е. Голем ташак.
Де бе, ние не знаевме. Ќе земе да чита некое дете што не разбира ништо од спорт и ќе си рече чичково е во право, пошто никој не му контрира. Нема леб од спортот.

Ја носи младинава во заблуда, разбираш :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
^ Не битно во темава кој е бољи у ракомет. Си ја има мувата на капата и ве дефокусира.

Кај и да е ќе ве натера да се препирате со него кој има боља сала за ракомет. се кладиме?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ја незнам што уопште му реплицирате за вакви работи кога знаеш дека со нив неможеш да излезеш на крај. Виде дека нема аргументи за насловот на темава, дека нема за скандирањарта у ракометот и кошарката, па сеа се префрла на тоа кој имал појаки младинци. На крај ќе почне и дебата кој употребува восок за депилирање за да му се лепи топката...

Имаше една „поговорка“: Не се расправај со ******, ќе те спушти на негово ниво и ќе те победи на искуство.

Овој има искуство у млатење празна слама... така да...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
На здрав мозок квалитетно ви трга внимание од поента за палењето

Ај бе нека бил спортот причина за ова палење а што беше причина за палењето на знамињата во Струга и црквите ? маскембалот ?
Со ова само сакаат да трнат внимание од нивната вистинска цел

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.610
Ако де, подобро тоа отколку да му ги читам манипулациите на темата. Прво свесно ќе ги игнорира сите срања што ги направиле навивачите на Слога и Шкендија, посебно вториве... за понатаму да ги оправда сите срања што ќе ги направат во наредниве 5-10 години со навивањето на нашите во Ниш. И на крај памет не му паѓа дека и тие навивачи во Ниш биле огорчени од нешто, и тие реагирале на нешто. Приказната секогаш има две страни.

Јас во секој случај сум за тоа Македонските навивачи да си ја вратат „А бре Македонче“ во изворната, оригинална форма со зборот „душмани“. Така, секој што е душман ќе си се идентификува, а бидејќи никој не признава дека е душман, нема ни да реагира. Баш ме интересира кога нема да имаат алиби, со што ќе ги правдаат срањата кои ги прават на спортските терени.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
^ Не битно во темава кој е бољи у ракомет. Си ја има мувата на капата и ве дефокусира.
Оваа тема е истрошена , во овие 20 страни можеш да најдеш секоја верзија , ја не одбегнав да одговорам за настанот .
Тоа е последица на некоректен однос на македонските навивачи во Србија.

Кога знаеш дека после Енциклопедија следува Приштина , после Прилеп следува Качаник , а после Србија следува Плисат ... тогаш друг пат три пати ќе размислиш пред да навредиш.

Истото важи и за другата страна.

Но овие 3 избројани настани , беа провокација од македонска страна. Одат во Србија , без никаква провокација , одеднаш пукаат како суви пуканки ... па се чуди човек , од кај сега толку навреди , што им е.

Разговарав со еден постар човек, албанец , беше почеток на натпреварувањето , јас слушнав дека имало навреди , и се фати разговорот за Македонија , тој кажа дека бил со Македонија , се зачудив , му велам , а нели слушна како не навредуваа? Не бе вели , не знам ... откако му објаснив ... рече од сега ќе навивам за другите.

Можеби тоа е и целта ... на тие навивачи.

Ако албанците не сакаат да се интегрираат , вие уште повеќе придонесувате кон тоа.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Изпокурчивте ли се на спорта веке?!Докажавте ли се ?! Не си избиваjте комплексите врз спортските надпревари, знаем како завршуват вакви курчинja.

Веќе ни е јасно дека имаш лична омраза од за мене нејасни причини.
Това не е омраза, а шувенизам поради простата причина - не може да се признаjaт успесите на други и го нема спортсменско во спорта. Тогава за каков спорт и омраза зборуваме?!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.590
... Баш ме интересира кога нема да имаат алиби, со што ќе ги правдаат срањата кои ги прават на спортските терени.
Со воздухот што му го дишеш.
Како што веќе реков, неговите аргументи на секоја ваква тема, се аргументите на волкот кој стои узводно од јагнето кое наводно му ја матело водата.

M

Muranyi

Гостин
Разговарав со еден постар човек, албанец , беше почеток на натпреварувањето , јас слушнав дека имало навреди , и се фати разговорот за Македонија , тој кажа дека бил со Македонија , се зачудив , му велам , а нели слушна како не навредуваа? Не бе вели , не знам ... откако му објаснив ... рече од сега ќе навивам за другите.
.
Ај што немаш поима од ракомет,ама не знаеш ни да лажеш.:facepalm:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ооо бе , не бе не , сакам ту , че играм за Шкндија и за Лирија , и че га добијам прво место.

Уште не ти е јасно зошто не навивам за Македонија ? Мислиш ќе ми биде лесно на иста трибина со тие што ме навредуваат.

Ако некогаш додека седиш сам во некој ќош и се прашуваш зошто те навредуваат Македонците и зошто неутралното население во Македонија полека но сигурно зазема страна го имаш вистинскиот одговор : Поради таквите како тебе. Никогаш нема да имате татковина и да знаете како е од проста причина што никаде не припаѓате и меѓусебно не се сакате. Да ве сакаше Албанија ќе ве прибереше немаше да ве смета за граѓани од трета класа. Така ќе си живеете во туѓа држава и ќе се гордеете на туѓи резултати кој никогаш нема да бидат ваши оти не ја сакате земјата во која сте се родиле. И ќе бришете нос пред институции наредени фамилијарно во строј додека другите ве одбегнуваат, што поради фацијалните недостатоци и вишоци, што поради стилот, што поради мирисот. Сигурно е лошо чувството да немаш своина, татковина и да се почувствуваш горд на спортски успех на својата земја.
Ја водиш кон инат дискусијата, јас ќе ти го кажам она што очекуваш да го слушнеш: Цел живот да играш во Шкендија и Лирија! Никогаш да не мрднеш од нив! Ете ти совршен напредок после јадењето на конзерви на ливада:)
И за крај навистина треба да има посебни називи за Албанците во Косово и Македонија, за да не ги мешаме Албанците од Албанија. Не за друго, сигурно ако ме прочитаат ќе се навредат од именувањето.
А за ракометот, не си дораснат со Македонка да разговараш на тема ракомет. Јас имам традиција во својата земја и спортска култура, ти во твојата незнам што имаш и дали имаш.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
За оние со кратко паметење.
2 септември 2007 година
УСПЕШЕН НАСТАП НА НАШАТА ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОТИВ АЛБАНИЈА
Победата во Скадар како загревање за Хрватите
Натпреварот го реши дебитантот во нашиот национален состав, Стевица Ристиќ. - Катанец: Првото полувреме го одигравме многу добро, а во вториот дел беше послабо. - Бариќ: Противникот не заслужи да победи

Специјално од Скадар, Орданче Костов
Македонската фудбалска репрезентација ја забележа четвртата победа против Албанија во шестиот меѓусебен пријателски дуел, овој пат со 1:0 на гостинскиот терен во Скадар. Со триумфот на стадионот "Лоро Боричи", избраниците на Сречко Катанец уште еднаш покажаа дека гостинските терени во моментов повеќе им лежат отколку "Градски", што е добра увертира пред клучниот дуел со Хрватска на 24 март во Загреб, во рамките на квалификациите за пласман на ЕП 2008.
Александар Македонски бил албански?!

Навивачите на домашната селекција во текот на натпреварот ја провоцираа македонската фудбалска репрезентација со политички транспаренти. Со големина од педесетина метри, навивачите го истакнаа транспарентот: "Александар? Не борете се за него, тој е Албанец!", а делегатот на натпреварот воопшто не реагираше на оваа политичка провокација.
Навивачката група "балисти", која допатува од Тетово, наводно, за да навива за албанската репрезентација, всушност, беше дојдена да скандира навреди против нашата фудбалска експедиција. На трибината беа закачени транспаренти како "голема Албанија", а се обидоа да влезат и во хотелот каде што беа сместени нашите репрезентативци. Обезбедувањето спречи инцидент и се остана на вербални довикувања.

Да одиш во Албанија за да ја пцуеш државата од која што доаѓаш?! ова е од пред 5 години, пред Вевчани, пред ракомет, пред баскет. Немаме сите кратко паметење како шалбанците и некои продадени македонци. Кажете овде за што се налутивте? Некој ве погледна попреку? Дволични и лицемерни сожители наши.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Но овие 3 избројани настани , беа провокација од македонска страна. Одат во Србија , без никаква провокација , одеднаш пукаат како суви пуканки ... па се чуди човек , од кај сега толку навреди , што им е.
Зошто си бе пичка, зашто не одговараш кога ти спомнав за симнатото знаме во Кичево? За националистичките песни на навивачите на Шќендија?
Кога ја посрамивте цела нација на Филип II на натпреварот против Партизан... ти текнува? И тогаш ли Србите први провоцираа? Ти текнува колку се избламиравте на таа утакмица, со погрдни пароли, со датумот кога НАТО ја нападна Србија? Душиче... и тогаш ли ве провоцираа ,,први'' Србите?

Еј, дечково стварно мисли дека на некој му паднало тешко што Македонија изгубила од Косово. Па да не се десеше оној ненадерталски чин со палење на знаме никој немаше ни да знае за утакмицата. Јуниорската репрезентација немала успех... а потрчал на Гугл да најде за Бугарите. Океј, најде за бугарите, ама за ,,вас'' што најде? Error 404?

И немој да ги правдаш дивите од Косово, како тоа немале услови. И Македонија од 1991 година ја дрмаат внатрешни проблеми, 2001ва не беше војна? Беше.
Како и да ја вртиш во твоја полза, фактите ти се удираат од глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom