Генерална дискусија за запалено Македонско знаме во Косово

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ај и јас да дадам мислење , но нема да бидам како некои цивилизирани тука , кои повторно навредуваат.

Во Ниш и Београд , по неколку пати на СЕКОЈ натпревар ... јас се чуствував навреден , од песните на илјадници мои сограѓани и ракометари.

Од моите пари , им даваа билети и превоз ... за на крај да ме пцујат.

Кај има потешко од оваа ?

Тие се соседна држава ... имаш граница ... можеш да не ги фермаш.

Но што да правиме со 10-20 пати повторена навреда за 2 недели ... јас имам право на одговор ... како може ракометарите да се почестат со ордени за заслуги ... кога тие во Англија би оделе право на суд и би се казнеле , море би се бркале и од репрезентацијата.

И со мои пари тие ракометари навредувачи ... се наградуваат.

Што викаат тие од Косово : Го запаливме тоа знаме заради тоа што бевме навредени во континуитет на секој ракометен натпревар ... не сакаме ништо повеќе освен да им вратиме ... барем еднашка , тие 20 пати , ние 1.

Која е вашата логика што на оваа тема навредувате повторно ?

Зошто не велите :: Јеботе , 20 пати ги навредивме , ете куртуливме само со една нивна реакција.

Новинарот: Премиере , што мислите за навредите према албанците ?

Премиерот: Не сум слушнал , но ако е тоа вистина однапред го осудувам.

Однапред го осудувам ... кој одговор а ?

Nikako da se zaprashate zashto tolku navredi kon vas.
Nikako da se zaprashata zashto MAkedoncite ve vregjaat na sekoj mozhen natprevar i zoshto ste kleti?
Nikako da se zaprashate zashto Srbite ako im dozvolat 24 chasa golemite sili kje ve zbrishat od planetava zemja i kje ve pratat u zaborav.
Nikako da se zaprashate zoshto Bugarite ve gledaat podole od bubashvabi.
Nikako da se zaprashate zashto vo Grcija ne smeete ni A da spomenete od Albanija.
Nikako da se zaprashate zashto i vo samata vasha tatkovina Albanija, ve preziraat vas planincite od MAkedonija i gjubreto od Kosovo?

Koga kje se zaprashash , lesno kje go najdesh odgovorot.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Nikako da se zaprashate zashto tolku navredi kon vas.
Nikako da se zaprashata zashto MAkedoncite ve vregjaat na sekoj mozhen natprevar i zoshto ste kleti?
Nikako da se zaprashate zashto Srbite ako im dozvolat 24 chasa golemite sili kje ve zbrishat od planetava zemja i kje ve pratat u zaborav.
Nikako da se zaprashate zoshto Bugarite ve gledaat podole od bubashvabi.
Nikako da se zaprashate zashto vo Grcija ne smeete ni A da spomenete od Albanija.
Nikako da se zaprashate zashto i vo samata vasha tatkovina Albanija, ve preziraat vas planincite od MAkedonija i gjubreto od Kosovo?

Koga kje se zaprashash , lesno kje go najdesh odgovorot.
Miki i DarkLady , јас секогаш имам поинаква верзија од вашата:

Зошто албанците ви го палат знамето?
Грците ви го мењаат името?
Бугарите , нацијата?
Србите , црквата?
А европјанците , по важност ве ценат помалку од слепо црево или крајници ?

а?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

1. Зошто албанците ви го палат знамето?
2. Грците ви го мењаат името?
3. Бугарите , нацијата?
4. Србите , црквата?
5. А европјанците , по важност ве ценат помалку од слепо црево или крајници ?

а?

1. Oti ste neevoluirana plemenska zaednica.

2. Ne go menuvaat imeto. Nemame problem so grckiot narod, toa e politicko prasanje.

3. Nema bugarin shto go smeta toa.

4. Nikoj normalen ne go zasega religija

5. Shto mi iznakazha?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.673
Поени од реакции
35.353

Зошто албанците ви го палат знамето?
Грците ви го мењаат името?
Бугарите , нацијата?
Србите , црквата?
А европјанците , по важност ве ценат помалку од слепо црево или крајници ?
Зошто сум прозвана?

Прашањава се чиста провокација за бан нели?:sneaky:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто сум прозвана?

Прашањава се чиста провокација за бан нели?:sneaky:

Epa shto da te prasha draga DarkLady:P

Koga 20 godini parazitirash vo edna drzhava, poleka se menuvash do toj stepen da pocnuvash da mislih deka ti si domakjinot, a ne parazitot koj e strano telo;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Изгледа требаше 1999та целата војска да ја поставиме на границата со косово па да ги враќаме назад уплашените косовари, така безмилосно, накај милошевич и аркан... ама не ние пак испаднавме македонци, мекуши со големо срце. Како можевме да не помогнеме на деца и жени кои бегаат да си ја спасат својата глава од србите, и затоа 2 години потоа во 2001 истите тие ни се заблагодарија за тоа што им ги спасивме животите, со пушките насочени спрема нас.
Ако не ги спасивме ние Косоварите, ке се случеше ли 2001ва?
.
Ти сеуште веруваш дека македонците ги спасија косоварите?

Македонија во 1994та има потпишано во ООН , конвенти за правата на бегалците ...
УНХЦР делуваше во Македонија ... најмалку за тие бегалци има направено Македонија ... памтам како со калашникови полицајците удираа по бегалците ... а цела нација бараше да се направат некои коридори за Албанија ... сите бегалски кампови ги правеа УНХЦР и големите сили , голем дел од бегалците беа примени по домовите на албанците ... памтам како собиравме храна и облека , која се собираше куќа до куќа и се праќаше во камповите и на местата кај што имало потреба ... цел свет се крена на нозе ...

Примањето на бегалците не беше по волја на македонците , туку обврска и притисок од цел цивилизиран свет.

Не беше намерата на Милошевиќ да ги убие сите тие албанци , туку да ги протера ... да ја исчисти ... а светот и велеше на Македонија , издржете уште малце , сега ќе му ј*беме матер на Милошевиќ и бегалците ќе ги вратиме.

А ти продолжи мокри се за србите ... тие се тие кои ти ги пратија тие бегалци , со возови и тоа.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.673
Поени од реакции
35.353
Ти се допаднало тоа што го напишал Мики , што значи и ти така мислиш.
Ако само јас и Мики сме единствените личности што имаат спротивно мислење од твоето, тогаш ти си среќен човек;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Ако само јас и Мики сме единствените личности што имаат спротивно мислење од твоето, тогаш ти си среќен човек;)
Не знаев дека имаш фобија од активно вклучување на дискусии ... но добро што се придружи ... сега обиди се да фатиш чекор со темата.
Не те цитирав со лоша намера , беше само обично жонглирање со букви.
Мило ми е што не сте единствените што сте против тоа што го пишувам , ќе биде интересно ... досега гледаш колку досадно станало , 15 страници го користеа мозокот како да творат поинтересна навреда , сега ќе мислат подлабоко.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204

Македонија во 1994та има потпишано во ООН , конвенти за правата на бегалците ...
УНХЦР делуваше во Македонија ... најмалку за тие бегалци има направено Македонија ... памтам како со калашникови полицајците удираа по бегалците ... а цела нација бараше да се направат некои коридори за Албанија ... сите бегалски кампови ги правеа УНХЦР и големите сили , голем дел од бегалците беа примени по домовите на албанците ... памтам како собиравме храна и облека , која се собираше куќа до куќа и се праќаше во камповите и на местата кај што имало потреба ... цел свет се крена на нозе ...

Примањето на бегалците не беше по волја на македонците , туку обврска и притисок од цел цивилизиран свет.

Не беше намерата на Милошевиќ да ги убие сите тие албанци , туку да ги протера ... да ја исчисти ... а светот и велеше на Македонија , издржете уште малце , сега ќе му ј*беме матер на Милошевиќ и бегалците ќе ги вратиме.

А ти продолжи мокри се за србите ... тие се тие кои ти ги пратија тие бегалци , со возови и тоа.
Очигледно не сфаќаш шо имаш напишано.Али ако простено ти е, не го разбираш значењето на зборот благодарност.
Ако по некоја случајност беше забранет влез на бегалците, како ќе помогнеа УНХЦР и големите сили?
Освен значењето на зборот благодарност, не го разбираш ни значењето на зборот хуманост.
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 23:30 ---
Не знаев дека имаш фобија од активно вклучување на дискусии ... добро што се придружи ... сега обиди се да фатиш чекор со темата.
Не те цитирав со лоша намера , беше само обично жонглирање со букви.
Мака ми е да барам во други теми, кај шо не си ми одговорил по 3-4 пати прозивање од моја страна.Ти си тој со фобија од активно вклучување, со муабети од некој паралелен свет.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Абсолутно! Целта на Милошевич беше да дестабилизира западен балкан + да прочисти косово от албанци. Браво Дарданиja, ти си парвиот коjто го споменуваш.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Немој, навреда за неандерталците е тоа. Тие барем знаеа да ракуваат со оган во креативни цели.
Па и комуницирањето да речеме дека го користеле за арни потреби.
А не како тие во Ниш и Београд , за да навредат други.

Да не се служиме со вакви примери , пошто испаѓа дека и двете страни ги навредуваат неандерталците.

Kajgana Shop

На врв Bottom