- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Грузија е далеку од нашиот квалитет тој Пачулија не е во форма слаба минутажа и прашање е дали ќе игра со нас ради повредата. Ако не ги потцениме и влеземе сериозно 200% добиваме.
Кажи ми само што има да се калкулира жити се ? Па што ако бидат влезени со победата над Грузија, треба да се откажат ли ? Треба да играме со Шпанија ли 1/4?Ако се добие мечот во четврток што не сумљам после со Словенија може да се калулира ако денес Докузовски му даде шанса на Мираковски на 2 минути на тој меч може да игра барем 15 минути исто и со Димчевски чисто да видиме на што сме со тој центар.
ПС. Гечевски одлично се држи со листот на почеток како се жалеше мислев ќе си фаќа патот накај дома![]()
Да се калкулира бидејќи во таа група сите се фаворити. Шпанија Франција Србија Литва Германија Турција... Не значи дека ако сме последни ќе играме со Шпанија затоа реков вреди да се калкулира да се сочуваат снагите бидејќи во таа група тие ќе се колат сите имаат шанси кај нас горе доле јасни ќебидат работите по прво коло..Кажи ми само што има да се калкулира жити се ? Па што ако бидат влезени со победата над Грузија, треба да се откажат ли ? Треба да играме со Шпанија ли 1/4?
Нека се потрудат сите да ги добијат за да играме после со 4тиот од другата група а не ние да играме со првиот од нивната група.
Се слагам нема калкулирање, мора на сите натпревари да одиме на победа па дури и со Русија (2009 изгубивме 2 разлика а имавме шанса и да ги тепаме), значи мора на сите да дадеме се одсебе за после да ни се падне полесен противник во четвртфинале дај боже. Инаку исто некој викаа треба да се калкулира со Грција да не идеме со прв состав да се чуваме, кај се сега тие што тоа збореа?Кажи ми само што има да се калкулира жити се ? Па што ако бидат влезени со победата над Грузија, треба да се откажат ли ? Треба да играме со Шпанија ли 1/4?
Нека се потрудат сите да ги добијат за да играме после со 4тиот од другата група а не ние да играме со првиот од нивната група.
Pa ne znam bas dali ne e vo forma...sega za sega zaedno so Markoishvili imaat najveke poeni postignato na evropskovo vo timot na gruzija....Грузија е далеку од нашиот квалитет тој Пачулија не е во форма слаба минутажа и прашање е дали ќе игра со нас ради повредата. Ако не ги потцениме и влеземе сериозно 200% добиваме.
Владо Илиевски има изиграно 4 утакмици по 40 мин и една 37..по ред веќе игра 3 утакмици по 40 мин од сите играчи на ова европско има најмногу поминати минути на теренот..дали си свесен колкав замор е тоа,цела утакмица да одмараш само минута време на тајмаут..па и тој е човек..факт е дека вчера не беше добар,промаши многу шутеви,али сети се на утакмицата со хрватска..има многу добра контрола на топката,кажи ми дали некој му има одземено топка од рака,дали има некој друг подобар на оваа позиција?? сигурно ќе кажеш Меклејб,али ако е Меклејб нема да може да постугнува толку поени на утакмица..или пак Дарко или Мираковски..ќе помине еден-два пати центарот и третио пат ќе им ја одземат топката..добар е Владо,сега имаат 2 дена одмор,се надевам дека следната утакмица нема да е ваква ко вчера..поздравV. Ilievski
40:00
2-9
1-6
0-0
3
7
7
Или нека си го среди шутот (а очигледно нема) или нека не троши милион топки ко идиот.
Дамјан изигра неколку минути се на се во првата фаза, Војдан е во првата петорка. Излеа на вториов мислеше.според мене МВП македонец на првата фаза - Дамјан. секоја чест мајсторе![]()
Ваљда ќе дојде во финале против Шпанијакога ги читам насловиве по интернет и весници ми се превртуваат цревава ама од убавина. невероватно делуваат, мора да се признае ни самите кошарки ни најголемите оптимисти не го очекуваа ова. пеперутки ми летаат во стомак , мислам читам смс пораки од скарлет јохансон каде ми вели колку е заљубена во мене.
priceless чуство.
од мене имаат најголем респект досега, без разлика што понатака ќе се случи. шанса има и за повеќе, се надевам ќе важи она - кога ти иде, ти иде.
плус уште сме ја немале онаа уткамица кога ќе ни фати шут од секаде. тоа мора да дојде еднаш...
бо е најдобар (поентер) и жесток борец, но за прв пат и скоро секој што игра има придонес и учинок. антич улогата на капитен ја одигурва перефктно (пандев не е лошо некој час да земе) во смисол доскусија со судии, лидер на терен, борец, со учинок и во одбрана и во напад. ми се допаѓа што игра многу по зрело од првата уракмица. на браќата им фали храброст повеќе, некако не веруваат колку можат да бидат добри. страшен потенцијал се, се надевам уште многу ќе напредуваат во кариера!
гечески и чековски, одличен придонес, тотално изненаден сум. можеби они се и клучот.
малку разочаран од самарџиски, се надвам еве има шанса три утакмици да ме демантира
според мене МВП македонец на првата фаза - Дамјан. секоја чест мајсторе
каде ни е лимитот? јас не би можел да кажам. признавам ги изневерив моите очекувања, така да до крај само ќе гледам и уживам...
се прифаќа забелешката колегаДамјан изигра неколку минути се на се во првата фаза, Војдан е во првата петорка. Излеа на вториов мислеше.![]()
Да, Ников, за тоа време Игорче бил во вербален деликт со грчките колеги :Рсе прифаќа забелешката колега
ех кога може игорче можам и јас.
марјан ников беше со грција? шутира гркот слободно фрлаље, погаѓа, ников вели непрецизен во првиот обид. јас секаков лапсус ќе сватам, таков коментар не можам.