ГРУПА Ф - Втора фаза

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Грузија е далеку од нашиот квалитет тој Пачулија не е во форма слаба минутажа и прашање е дали ќе игра со нас ради повредата. Ако не ги потцениме и влеземе сериозно 200% добиваме.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Колку се најотидени овие со презимињава еј!!! Грузишвили, Грузиладзе...

Затоа сакав татариве да ни се паднат, ем ќе ги плесневме ем асални презимиња...

Уствари НЕ !!! Коа ќе ми текне дека Игорче треба да ги кажува презимињава... :pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако се добие мечот во четврток што не сумљам после со Словенија може да се калулира ако денес Докузовски му даде шанса на Мираковски на 2 минути на тој меч може да игра барем 15 минути исто и со Димчевски чисто да видиме на што сме со тој центар.
ПС. Гечевски одлично се држи со листот на почеток како се жалеше мислев ќе си фаќа патот накај дома :D

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ако се добие мечот во четврток што не сумљам после со Словенија може да се калулира ако денес Докузовски му даде шанса на Мираковски на 2 минути на тој меч може да игра барем 15 минути исто и со Димчевски чисто да видиме на што сме со тој центар.
ПС. Гечевски одлично се држи со листот на почеток како се жалеше мислев ќе си фаќа патот накај дома :D
Кажи ми само што има да се калкулира жити се ? Па што ако бидат влезени со победата над Грузија, треба да се откажат ли ? Треба да играме со Шпанија ли 1/4?
Нека се потрудат сите да ги добијат за да играме после со 4тиот од другата група а не ние да играме со првиот од нивната група.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кажи ми само што има да се калкулира жити се ? Па што ако бидат влезени со победата над Грузија, треба да се откажат ли ? Треба да играме со Шпанија ли 1/4?
Нека се потрудат сите да ги добијат за да играме после со 4тиот од другата група а не ние да играме со првиот од нивната група.
Да се калкулира бидејќи во таа група сите се фаворити. Шпанија Франција Србија Литва Германија Турција... Не значи дека ако сме последни ќе играме со Шпанија затоа реков вреди да се калкулира да се сочуваат снагите бидејќи во таа група тие ќе се колат сите имаат шанси кај нас горе доле јасни ќебидат работите по прво коло..

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Се слагам нема калкулирање, мора на сите натпревари да одиме на победа па дури и со Русија (2009 изгубивме 2 разлика а имавме шанса и да ги тепаме), значи мора на сите да дадеме се одсебе за после да ни се падне полесен противник во четвртфинале дај боже. Инаку исто некој викаа треба да се калкулира со Грција да не идеме со прв состав да се чуваме, кај се сега тие што тоа збореа?

Прво треба самите да веруваме во себе и да не се подценуваме ама во исто време да не летаме во облаци, полека полека од меч на меч само да се мисли како што вика Докузоски.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Грузија е далеку од нашиот квалитет тој Пачулија не е во форма слаба минутажа и прашање е дали ќе игра со нас ради повредата. Ако не ги потцениме и влеземе сериозно 200% добиваме.
Pa ne znam bas dali ne e vo forma...sega za sega zaedno so Markoishvili imaat najveke poeni postignato na evropskovo vo timot na gruzija....
Isto taka bar ova evropsko prvenstvo pokaza i dokaza do sega deka nema reprezentacija koja mozes pred vreme da ja otpises i da kazes deka nema kvalitet..site se borat,site si imaat nekoi kvaliteti i gledaat maximalno da gi iskoristat na sekoj natprevar..dokaz za toa e finska...a spored mene Gruzija e daleku podobra od Finska...vidi im gi natprevarite na gruzijcite...so slovenija cel natprevar se drzea i vo poslednata cetvrtina go izgubija mecot a isto taka i so rusite izigraa kvalitetno...zagubija so 7 razlika.....taka da jas sum eden od malkute koi go nema fateno euforijata i misli deka posle bosna se e zavrseno i deka sega moze i spanija da gi tepame....DA,gruzija ni e sansa za ISTORIJA da ispiseme ama na zalost gruzija ne e kipar ili albanija pa so 200% da najavuvame deka debakli i sleduvaat od nas....gruzija e kvaliteten tim i treba maximalno zalaganje so niv zosto vo sprotivno ke bide ona naseto poznatoto makedonsko...GOLEMI OCEKUVANJA -GOLEMI RAZOCARUVANJA....

ps.za mene nasite veke go osvoia evropskoto i moze komotno da se vratat nazad ama za poveketo kaj nas ako ne vlezat ponatamu ke bide tragicno...

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не би идел јас на калкулирање, праење математики триста чуда ... Идеме на победа на секој меч, кратко и јасно .. па што биде нека биде ..

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
V. Ilievski

40:00

2-9

1-6

0-0

3

7

7

Или нека си го среди шутот (а очигледно нема) или нека не троши милион топки ко идиот.
Владо Илиевски има изиграно 4 утакмици по 40 мин и една 37..по ред веќе игра 3 утакмици по 40 мин од сите играчи на ова европско има најмногу поминати минути на теренот..дали си свесен колкав замор е тоа,цела утакмица да одмараш само минута време на тајмаут..па и тој е човек..факт е дека вчера не беше добар,промаши многу шутеви,али сети се на утакмицата со хрватска..има многу добра контрола на топката,кажи ми дали некој му има одземено топка од рака,дали има некој друг подобар на оваа позиција?? сигурно ќе кажеш Меклејб,али ако е Меклејб нема да може да постугнува толку поени на утакмица..или пак Дарко или Мираковски..ќе помине еден-два пати центарот и третио пат ќе им ја одземат топката..добар е Владо,сега имаат 2 дена одмор,се надевам дека следната утакмица нема да е ваква ко вчера..поздрав

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
кога ги читам насловиве по интернет и весници ми се превртуваат цревава ама од убавина. невероватно делуваат, мора да се признае ни самите кошарки ни најголемите оптимисти не го очекуваа ова. пеперутки ми летаат во стомак , мислам читам смс пораки од скарлет јохансон каде ми вели колку е заљубена во мене.
priceless чуство.

од мене имаат најголем респект досега, без разлика што понатака ќе се случи. шанса има и за повеќе, се надевам ќе важи она - кога ти иде, ти иде.
плус уште сме ја немале онаа уткамица кога ќе ни фати шут од секаде. тоа мора да дојде еднаш...

бо е најдобар (поентер) и жесток борец, но за прв пат и скоро секој што игра има придонес и учинок. антич улогата на капитен ја одигурва перефктно (пандев не е лошо некој час да земе) во смисол доскусија со судии, лидер на терен, борец, со учинок и во одбрана и во напад. ми се допаѓа што игра многу по зрело од првата уракмица. на браќата им фали храброст повеќе, некако не веруваат колку можат да бидат добри. страшен потенцијал се, се надевам уште многу ќе напредуваат во кариера!
гечески и чековски, одличен придонес, тотално изненаден сум. можеби они се и клучот.
малку разочаран од самарџиски, се надвам еве има шанса три утакмици да ме демантира

според мене МВП македонец на првата фаза - Дамјан. секоја чест мајсторе :cuc:
двете работи што најмногу лично ги ценам во кошарката - одбрана и влез. Освен Бо кога е во прашање влез на двочекор во рекет, со се техника на положување, сигурноста и координацијата, сите други македонци можат само да му завидуваат.

каде ни е лимитот? јас не би можел да кажам. признавам ги изневерив моите очекувања, така да до крај само ќе гледам и уживам...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Дамјан изигра неколку минути се на се во првата фаза, Војдан е во првата петорка. Излеа на вториов мислеше. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
кога ги читам насловиве по интернет и весници ми се превртуваат цревава ама од убавина. невероватно делуваат, мора да се признае ни самите кошарки ни најголемите оптимисти не го очекуваа ова. пеперутки ми летаат во стомак , мислам читам смс пораки од скарлет јохансон каде ми вели колку е заљубена во мене.
priceless чуство.

од мене имаат најголем респект досега, без разлика што понатака ќе се случи. шанса има и за повеќе, се надевам ќе важи она - кога ти иде, ти иде.
плус уште сме ја немале онаа уткамица кога ќе ни фати шут од секаде. тоа мора да дојде еднаш...

бо е најдобар (поентер) и жесток борец, но за прв пат и скоро секој што игра има придонес и учинок. антич улогата на капитен ја одигурва перефктно (пандев не е лошо некој час да земе) во смисол доскусија со судии, лидер на терен, борец, со учинок и во одбрана и во напад. ми се допаѓа што игра многу по зрело од првата уракмица. на браќата им фали храброст повеќе, некако не веруваат колку можат да бидат добри. страшен потенцијал се, се надевам уште многу ќе напредуваат во кариера!
гечески и чековски, одличен придонес, тотално изненаден сум. можеби они се и клучот.
малку разочаран од самарџиски, се надвам еве има шанса три утакмици да ме демантира

каде ни е лимитот? јас не би можел да кажам. признавам ги изневерив моите очекувања, така да до крај само ќе гледам и уживам...
Ваљда ќе дојде во финале против Шпанија :)

Не зезање настрана стварно тоа што го направија дечкиве досега беше фантастично. Никој не го очекуваше ова, сите очекувавме 2-3 победи и едвај пласман во следна рунда па после да се бориме од 9-12 место.
А сега се наоѓаме на една победа од 1/4 финале, не пишува по сите светски весници, гоелма сензација сме исто како кога Грција тепаше се на ЕП во фудбал 2004.
Е сега страв ме фаќа да не бидат и кошаркариве како ракометариве, да ги стаса уморот, па да зафркнат работа во следниве три утакмици (рака на срце и да се случи тоа никој од нас несмее ништо да рече оти тоа што го живееме деновиве е историско), ама ај настрана песимизам, одиме на рушење против Грузија и славење на 1/4 финале.....и тоа на денот на 20тиот роденден на државава :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Дамјан изигра неколку минути се на се во првата фаза, Војдан е во првата петорка. Излеа на вториов мислеше. :)
се прифаќа забелешката колега :)
ех кога може игорче можам и јас.

марјан ников беше со грција? шутира гркот слободно фрлање, погаѓа, ников вели непрецизен во првиот обид. јас секаков лапсус ќе сватам, таков коментар не можам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
се прифаќа забелешката колега :)
ех кога може игорче можам и јас.

марјан ников беше со грција? шутира гркот слободно фрлаље, погаѓа, ников вели непрецизен во првиот обид. јас секаков лапсус ќе сватам, таков коментар не можам.
Да, Ников, за тоа време Игорче бил во вербален деликт со грчките колеги :Р

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom