- Член од
- 10 мај 2022
- Мислења
- 965
- Поени од реакции
- 2.752
Не те мислев за таков дечко.Кокаинот брат. 100 евра грам, скапо ми е, ургирај да намалат цената.
Не те мислев за таков дечко.Кокаинот брат. 100 евра грам, скапо ми е, ургирај да намалат цената.
Солидарност? Абе да колабираш на улица 9 од 10 души ќе те одминат. Ете пробај направи социјален експеримент и кажи ни резултати.Каков опинок народ сме, демек џабе бојкот, не се маркетите криви итн..
Па добро бе пичка му матер, не е битно кој е крив, битно е да се покаже револт и солидарност, да видат газдиве наши дека на се има крај, па и на овој башибозук.
И мене ме боли кур, можам кај сакам да пазарам и што сакам да купам ама има пензионери што буквално зависат од секој денар, барем со нив покажаете солидарност еднаш у живот.
Дебили пола тема.
Ko ke mozis da si kupis kokain slobodno vo sekoja prodavnica, legalno, zosto da ne. Dottogas snajdvaj seКокаинот брат. 100 евра грам, скапо ми е, ургирај да намалат цената.
Taka odi toa, brcni grance beri grozje. Nastrana toa sto nadmorskata visina ne odgovara za tutun, a i ni pocvata. I treto, orientalniot tutun ne e za kacak, toj e za aroma, a sirokolisniot e zabranet. Posle ne e to tuku taka, beris i pusis, si ima eden kup marifeti tuka. Poisplatlivo mi e da gi namalat 30 denari ko so bea i site rajat.А зашто немаш посадено тутун?
Џабе збориш, на пола од нив тука не им се слуша ова. Битно трендот да се фати, у мода е сега да се бојкотира маркет.Што ќе бојкотирате бе хаха
Цените ги одредува пазарот, од земјоделско сточарска земја не остана ни земјоделие ни сточарство, јас како дете во раните деведесетти израснав на село тогаш во тоа село а и сите околни секоја куќа имаше барем по една крава коза свиња кокошки на сите страни, полињата беа полни засадени со секакви рано градинарски производи, од домат краставица пиперка зелка до кикирики грав боранија се имаше храна во изобилство месо сирење млеко... Сега ништо нема полињата се празни стока никаква, домати убезувате од мала Азија грав од Кина и скапо било епа скапо е..
Што остана во таа вукојебина има ли некакво производство освен казина кладилници брзи кредити и аптеки?
Kako moze da nema vrska, ekonomija 101, kupuvas domasno=go stimuliras budzetot na tvojata drzava. Kupuvas stransko, stimuliras druga drzava i plus plakas carina i drugi gluposti.Па ќе нема ефект кога имаме 0 свест и ќе се соберат малку луѓе, инаку да се масовни протести не би рекол дека нема да има ефект никоја влада не сака протести. Што има врска дали е увезена или домашна, проблемот е нереалните маржи што ги лупаат трговците
Бојкот на маркети се прави вака..
1. Се одбира еден маркет се бојкотира седум дена
Откако ќе види дека трпи загуби, ги смалува маржите.
2. Другите маркети за да не ги снајде истото смалуваат цени.
3. Ако не ги смалат вториот бојкот на втор маркет четринаесет дена.
И се така со прогресија
Еве солидна идеја.
Преземена од фб група.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Е ај практично да ја провериме теоријава...и ќе (до)знаеме...Ова теоретски добро звучи, али дали е така во пракса?Прегледај го приврзокот 441877
Има луѓе што не јадат леб, ниту шеќер, па не само што се живи, туку и поздрави.Овде зборуваме за прехранбени производи кои се неопходни за живот, масло, леб, шеќер, итн итн.
И сега што тоа ќе бојкотираш, како и зашто?Не работам у маркет, ама мене логика ме води дека не може да биде рецимо милка 150 у тинекс и веро, а 70 у стокомак. Ај едното е маркет другото дисконт, ама некако голема ми се глеа разлика. Може има разлика у квалитет, ама колку да има?
Затоа си треба бојкот.
И каква врска има ова со муабетот и темава? Не е работата да се буниме за производи и добра кои се лично задоволство на поединец, туку за ОСНОВНИ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ. Може не јадеш леб и шеќер, ама јадеш краставица и зелка кои се исто така отидени у курац со цените, затоа реков цигарите не се репер, исто ко јас да се бунам дека ми поскапело вискито пошо секој ден си пијам виски, а не морам нели? Едноставни работи не може да разберете.Има луѓе што не јадат леб, ниту шеќер, па не само што се живи, туку и поздрави.
Само ова ми се чини како разумна причина за бојкот во Петок по прочитани 14 страни и многу мудри мислења.Нека здивнат касиеркине ако ништо друго.