Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.517
Поени од реакции
18.348
Каков опинок народ сме, демек џабе бојкот, не се маркетите криви итн..

Па добро бе пичка му матер, не е битно кој е крив, битно е да се покаже револт и солидарност, да видат газдиве наши дека на се има крај, па и на овој башибозук.

И мене ме боли кур, можам кај сакам да пазарам и што сакам да купам ама има пензионери што буквално зависат од секој денар, барем со нив покажаете солидарност еднаш у живот.

Дебили пола тема.
Солидарност? Абе да колабираш на улица 9 од 10 души ќе те одминат. Ете пробај направи социјален експеримент и кажи ни резултати.

Најмалку па за пензионерите ми е гајле право да ти кажам, за 500 денари месечно редовно ни ја ебат државата. Толку коштаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Кокаинот брат. 100 евра грам, скапо ми е, ургирај да намалат цената.
Ko ke mozis da si kupis kokain slobodno vo sekoja prodavnica, legalno, zosto da ne. Dottogas snajdvaj se :toe:
Автоматски споено мислење:

А зашто немаш посадено тутун?
Taka odi toa, brcni grance beri grozje. Nastrana toa sto nadmorskata visina ne odgovara za tutun, a i ni pocvata. I treto, orientalniot tutun ne e za kacak, toj e za aroma, a sirokolisniot e zabranet. Posle ne e to tuku taka, beris i pusis, si ima eden kup marifeti tuka. Poisplatlivo mi e da gi namalat 30 denari ko so bea i site rajat.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.089
Што ќе бојкотирате бе хаха
Цените ги одредува пазарот, од земјоделско сточарска земја не остана ни земјоделие ни сточарство, јас како дете во раните деведесетти израснав на село тогаш во тоа село а и сите околни секоја куќа имаше барем по една крава коза свиња кокошки на сите страни, полињата беа полни засадени со секакви рано градинарски производи, од домат краставица пиперка зелка до кикирики грав боранија се имаше храна во изобилство месо сирење млеко... Сега ништо нема полињата се празни стока никаква, домати убезувате од мала Азија грав од Кина и скапо било епа скапо е..
Што остана во таа вукојебина има ли некакво производство освен казина кладилници брзи кредити и аптеки?

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.360
Поени од реакции
5.483
Би почнал од Рамстор, што се декларираат како некој супер маркет со дупли цени не од Стокомак туку од Веро и Тинекс, а со производи што можеш да го најдеш во Жито и со плус некој турски фушурај. Веро и Тинекс барем имаат производи што ги нема на ниедно друго место освен кај нив.

Глуп е народот што купува по такви места.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.335
Поени од реакции
5.711
Што ќе бојкотирате бе хаха
Цените ги одредува пазарот, од земјоделско сточарска земја не остана ни земјоделие ни сточарство, јас како дете во раните деведесетти израснав на село тогаш во тоа село а и сите околни секоја куќа имаше барем по една крава коза свиња кокошки на сите страни, полињата беа полни засадени со секакви рано градинарски производи, од домат краставица пиперка зелка до кикирики грав боранија се имаше храна во изобилство месо сирење млеко... Сега ништо нема полињата се празни стока никаква, домати убезувате од мала Азија грав од Кина и скапо било епа скапо е..
Што остана во таа вукојебина има ли некакво производство освен казина кладилници брзи кредити и аптеки?
Џабе збориш, на пола од нив тука не им се слуша ова. Битно трендот да се фати, у мода е сега да се бојкотира маркет.
Треба да се собереме со контра акција да им пишеме на маркетиве да дадат доживотен 10% попуст за сите што ќе испазариме у петок :LOL:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Па ќе нема ефект кога имаме 0 свест и ќе се соберат малку луѓе, инаку да се масовни протести не би рекол дека нема да има ефект никоја влада не сака протести. Што има врска дали е увезена или домашна, проблемот е нереалните маржи што ги лупаат трговците
Kako moze da nema vrska, ekonomija 101, kupuvas domasno=go stimuliras budzetot na tvojata drzava. Kupuvas stransko, stimuliras druga drzava i plus plakas carina i drugi gluposti.
Jas vrska nemam od ekonomija ama ova e najprostiot del.

Член од
30 август 2024
Мислења
121
Поени од реакции
570
Бојкот на маркети се прави вака..

1. Се одбира еден маркет се бојкотира седум дена
Откако ќе види дека трпи загуби, ги смалува маржите.
2. Другите маркети за да не ги снајде истото смалуваат цени.
3. Ако не ги смалат вториот бојкот на втор маркет четринаесет дена.
И се така со прогресија

Еве солидна идеја.
Преземена од фб група.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ги „смалуваат“ маржите.
Какви маржи бе друже? Кам, Стокомак, Зур, Дим и слични харддисконти имаат маржа од 5 до преку сила 15/18% (најмногу е 18 и е ретка, за некој егзотични и курч производи). Реално, просек на харддисконт му е 10/12% маржа (бидејќи за прехрабена индустрија имаш смешни 4/5/6/7%, а таа категорија е 90% најпродавана во еден маркет).

За колку да работат, еве, според тебе? Колку е за тебе прифатливо? Или за било кој друг, чисто ме интересира, да не испадне те напаѓам лично.

Имаме огромна маса на ПРОСТ народ. Ама апла прост. За ништо не се трудиме сами да размислиме, туку гледаме што е шема и како овци се редиме.

Имаш монопол од увозници/дистрибутери со минимално (да не кажан никакво) домашно производство (застапено кај нас, дома) а ние тука се караме дали маркетите ќе сме ги бојкотирале или не. Еден да излезе, вистински да истражи каде е проблемот, ќе видиш дали владиве и политичариве толку лесно ќе излезат на прес и да кажат дека го подрживуваат бојкотот.

Мицковски па уште најавил РИГОРОЗНИ КОНТРОЛИ.
Што ќе контролира? Ќе му каже на некој стај го лебот 20 денари а го набавува 28? Следиме трендови кои немаат допирна точка со реалноста. Хрватска ја зимаме за репер човече каде со години имаат 30/40 па дури и 50% маржи. Со нив ли се мериме?

пс: И извини, ако верувате у сликана што излезе со маржите, алал да ви е. Како излезе Кипер со 12% па дури и најмал од сите. Баш, БАШ реално :tapp:

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.729
Поени од реакции
7.939
Нереални се луѓево кои веруваат во моќта на толпата. Доволно се паметни маркетите ќе пуштат обланда некаква, колку медиумски да се замачка очи и пак сите ќе се вратат на каса. Едноставно е, ако цената ти е пресуден фактор, пазарувај таму кај што ќе најдеш најефтино. Ако ти е и најефтиното скапо, не е проблемот во маркетите и секако бојкотот нема да ти го реши проблемот. А ако ти е бојкотов од кур ќејф демек “таков сум ја заебан контра системот секогаш”, иди храни мачки по згради и гушкај објекти.

Кога ќе покажат муштериите дека имаат алтернатива, САМО во тој случај може да има корекција на цените. Се до тогаш е играчки за мали деца.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.799
Овде зборуваме за прехранбени производи кои се неопходни за живот, масло, леб, шеќер, итн итн.
Има луѓе што не јадат леб, ниту шеќер, па не само што се живи, туку и поздрави.

Не работам у маркет, ама мене логика ме води дека не може да биде рецимо милка 150 у тинекс и веро, а 70 у стокомак. Ај едното е маркет другото дисконт, ама некако голема ми се глеа разлика. Може има разлика у квалитет, ама колку да има?

Затоа си треба бојкот.
И сега што тоа ќе бојкотираш, како и зашто?
Значи имаш милка за 70 денари во Стокомак, дали ќе бојкотираш и во Веро да е 70 денари?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.709
Има луѓе што не јадат леб, ниту шеќер, па не само што се живи, туку и поздрави.
И каква врска има ова со муабетот и темава? Не е работата да се буниме за производи и добра кои се лично задоволство на поединец, туку за ОСНОВНИ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ. Може не јадеш леб и шеќер, ама јадеш краставица и зелка кои се исто така отидени у курац со цените, затоа реков цигарите не се репер, исто ко јас да се бунам дека ми поскапело вискито пошо секој ден си пијам виски, а не морам нели? Едноставни работи не може да разберете.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.729
Поени од реакции
7.939
Се дере по социјални мрежи дека ќе бојкотира маркети, а ги врзал Твенте и Дуисбург сабајлето у систем на три тикети по 500че. Тикет може, маржа неможе!

Член од
6 ноември 2024
Мислења
477
Поени од реакции
797
Нека здивнат касиеркине ако ништо друго.
Само ова ми се чини како разумна причина за бојкот во Петок по прочитани 14 страни и многу мудри мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom