Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.798
Aj nema da zemis nutela ili milka, ke si kupis od agroplod eurokrem i tie blok tablite cokoladata.
E so da prajme nie, ostanatite zagrizeni gragjani, tutun da si posadime, kacak da vitkame, so sovet ke dajs ?
Јасно де, слободен избор, а не ни мораш чоколадо, може мед.

За советот, барај од владата да дозволи секаков тутун да се сади, а и да поднамалат со акцизите. Оти ко што гледаме само политичарите и нивните поставени пајташи имаат корист од присилно земените пари преку акциза, а и ем помалку пушат, ем пак се болни луѓето, дури и повеќе.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.147
Поени од реакции
5.354
Па ни отровни печурки немаме пробано, ни тешки дроги, а сепак знаеме зашто не треба и последиците од тоа.
Знаевме дека Грујо одамна ја имаше претерано, ама знаевме дека не треба да се подржат шарените, бидејќи јасни беа последиците од понудената алтернатива. Според твојава логика шарените биле исправни, оти иако не размислиле, имале надеж, а последиците, резултатите небитни се.

Тука на темава иако објаснуваме, до вас тоа не допира, нешто сосема 10то пишувате. Не ќе да сме дефетистите, туку вие нешто слабо ви иде со резонирање.
Си ги помешал рабојќето...пишувам за некупувањето, не за „шарените„, со кои немам ништо заедничко.

Патем кажано, априорно е јасно што е целта од „шарените револуции (и револуционери)„, така да наивно е да кажеш дека биле „исправни„ нивните дејанија.
Автоматски споено мислење:

Зошто кога веќе е регионски(балкански, екс-југословенски како год) бојкотов зарем се договориле Кам,Жито,Тинекс,Веро со останативе незнам Лидл, Кауфланд,Макси,Томи и било кој друг ланец на супермаркети да качат маржите заеднички. Мислиш седнале заедно и договарале вака или има нешто друго во позадина? -Да не е случајно проблем во инфлацијата па како економски послабите и посиромашните секогаш први го јадат заради растот на инфлација?
Неееее, никако!

Ама газдите од наведените маркети не се знаат еден со друг, не ги штитат заедичките им интереси, нејќат да се (доз)богатат уште повеќе, загрижени се за куповната моќ од народот и неговиот стандард, се борат против инфлацијата, ја штитат домашната економија....и томе слично.

Искрено ме интересира кој би бил бенефитот од избегнување на маркетите во петок? - како тоа ќе влијае кон било кого
Обид да се покаже дека и купувачите имаат свое влијание врз пазарните состојбни во едно општество.

А тоа (некупувањето) ако кај нас е новост, во покултурните земји е нешто кое се подразбира и ради кое пропаѓаат цели фирми...

Зошто при секоја акција Вие (мислам на луѓето кој што подржувате било која акција) првично одите кон поделба со останатите од другата страна и почнувате со навреди,пцовки кон другата страна наместо да се потруди некако да се убеди другата страна зошто твоите(вашите) ставови се правилни и издржани?
Нит‘ некого навредив, нит‘ пцуев...моите ставови се само мои, никој не е должен да се согласи со нив.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.729
Поени од реакции
7.939
Абе седи со хипстерскиве бојкоти. Тоа ти е исто ко штрај пред влада против загадување на воздухот. Гола вода. И утре ќе дишеш пак прљав воздух, и ќе идеш да испазариш се. Сега доаѓа оној момент што 30 години се збори дека ќе дојде време кога стандардот ќе отиде у курац. Ама не, побитно беше партиско мешетарење што комуњара што вмрана. Едните да испушат кур на странците, другите да искористат патриотизам да доуништат се од првите. Епа сега ќе бојкотирале, ќе бојкотирате кур. Место да бојкотираа партии на ливче и да го шкртаат, сега ќе ги бојкотирале Веро и Тинекс. Ене ги

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Јасно де, слободен избор, а не ни мораш чоколадо, може мед.

За советот, барај од владата да дозволи секаков тутун да се сади, а и да поднамалат со акцизите. Оти ко што гледаме само политичарите и нивните поставени пајташи имаат корист од присилно земените пари преку акциза, а и ем помалку пушат, ем пак се болни луѓето, дури и повеќе.
Jas kako poedinec mnogu malku mozam da napravam, a zdruzenie za konzumenti na cigari koe bi se zalozilo za nasite naruseni prava kolku sto znam nema. Od ovie drugite kolku sto citam, nema nikakva poddrska, samo nivnite maki si gi gledaat , a ocekuvaat solidarnost.
Koj gi eba, neka si bojkotiraat sami.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Абе седи со хипстерскиве бојкоти. Тоа ти е исто ко штрај пред влада против загадување на воздухот. Гола вода. И утре ќе дишеш пак прљав воздух, и ќе идеш да испазариш се. Сега доаѓа оној момент што 30 години се збори дека ќе дојде време кога стандардот ќе отиде у курац. Ама не, побитно беше партиско мешетарење што комуњара што вмрана. Едните да испушат кур на странците, другите да искористат патриотизам да доуништат се од првите. Епа сега ќе бојкотирале, ќе бојкотирате кур. Место да бојкотираа партии на ливче и да го шкртаат, сега ќе ги бојкотирале Веро и Тинекс. Ене ги
Ova kako vicot so zenata na pazar.
Kolku domatite ?
Tolku i tolku.
Mnogu skapi.
Ne se tie skapi tuku ti neubo se imas omazeno.
Naravoucenie.
Ne se skapi cenite, vie ste sirotinja :toe:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Ви лежи вас ко народ ваков начин на изразување револт, со лежење дома на тросед и неправење ништо. Ако треба да се излезе и потроши време/наруши секојдневната комоција, малку послаб е интересот. :icon_lol:

Иначе, да ве потсетам, секогаш кога се одлучивте на ваков чекор, дали со името, пописот и др., го изедовте курот на крај. Традицијата не е на ваша страна. :icon_lol:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.018
Поени од реакции
6.936
Каков опинок народ сме, демек џабе бојкот, не се маркетите криви итн..

Па добро бе пичка му матер, не е битно кој е крив, битно е да се покаже револт и солидарност, да видат газдиве наши дека на се има крај, па и на овој башибозук.

И мене ме боли кур, можам кај сакам да пазарам и што сакам да купам ама има пензионери што буквално зависат од секој денар, барем со нив покажаете солидарност еднаш у живот.

Дебили пола тема.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
Каков опинок народ сме, демек џабе бојкот, не се маркетите криви итн..

Па добро бе пичка му матер, не е битно кој е крив, битно е да се покаже револт и солидарност, да видат газдиве наши дека на се има крај, па и на овој башибозук.

И мене ме боли кур, можам кај сакам да пазарам и што сакам да купам ама има пензионери што буквално зависат од секој денар, барем со нив покажаете солидарност еднаш у живот.

Дебили пола тема.
I penzionerite pusat ;)
I pobitno, koga sme kaj solidarnosta, trkni vo temata za penziski fond pa da ja vidis solidarnosta na delo ko predloziv da se izednacat penziite bez razlika koj kolku uplakjal vo fondot. Oci ke mi izvadea , a tuka mi glumat nesto solidarnost.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.798
Jas kako poedinec mnogu malku mozam da napravam, a zdruzenie za konzumenti na cigari koe bi se zalozilo za nasite naruseni prava kolku sto znam nema. Od ovie drugite kolku sto citam, nema nikakva poddrska, samo nivnite maki si gi gledaat , a ocekuvaat solidarnost.
Koj gi eba, neka si bojkotiraat sami.
Епа има здружение на потрошувачи, ама глеаш и они селективни.
99% сме исти ко членот @Ingvar што ем не е солидарен со тебе, ем и ти се изнасмеа.
Према некои членови тука (совесните хумани вегани), дури и сакаат многу повисока цена за телешкото, јајца, пилешко, јагнешко. Можно е тие и да не бојкотираат.

Јас иако сум непушач, ете бар пробав со совет и на твоја страна сум за пониска цена на цигарите, бидејќи и тие треба да влегуваат во основен неопходен продукт. Намалуваат стрес кај луѓето, па не се клука народ со хемии.

да видат газдиве наши дека на се има крај, па и на овој башибозук.
Па газдите ти се политичарите, а не приватниот сектор, ама од каде тоа ти би го знаел, градско дете.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.729
Поени од реакции
7.939
Слободен пазар дечки. Понуда побарувачка. Нема да идеме у петок у Тинекс и циганот врањански ќе си ја намалел маржата пошто ете, сложно и солидарно не му влегоа у петокот у маркет. Не само што нема да ја намали, него и ќе зголеми за да си наплати за петокот. Пошто знае дека никој од вас нема своја кланица, млекара, пекара, градина, ни па дека е он крив за стандардот. Исто така знае дека пред него има маса на луѓе што мислат дека крајната цена е одредена од набавната + 10% маржа за газдата лично. Да се солидаризирам со пензионерите? За што? За тоа што за сендвич и упаљач ги гласаа сатрапите на нивните внуци и се мафтаа по автобуси на 100 степена? Од кур не ги удирам не па да сум се солидаризирал со нив.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.798
Слободен пазар дечки. Понуда побарувачка. Нема да идеме у петок у Тинекс и циганот врањански ќе си ја намалел маржата пошто ете, сложно и солидарно не му влегоа у петокот у маркет. Не само што нема да ја намали, него и ќе зголеми за да си наплати за петокот. Пошто знае дека никој од вас нема своја кланица, млекара, пекара, градина, ни па дека е он крив за стандардот. Исто така знае дека пред него има маса на луѓе што мислат дека крајната цена е одредена од набавната + 10% маржа за газдата лично. Да се солидаризирам со пензионерите? За што? За тоа што за сендвич и упаљач ги гласаа сатрапите на нивните внуци и се мафтаа по автобуси на 100 степена? Од кур не ги удирам не па да сум се солидаризирал со нив.
Тебе ако ти воведат акциза на гледање порки, само тогаш ќе бараш солидарност.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.187
Поени од реакции
9.704
Епа има здружение на потрошувачи, ама глеаш и они селективни.
99% сме исти ко членот @Ingvar што ем не е солидарен со тебе, ем и ти се изнасмеа.
Према некои членови тука (совесните хумани вегани), дури и сакаат многу повисока цена за телешкото, јајца, пилешко, јагнешко. Можно е тие и да не бојкотираат.

Јас иако сум непушач, ете бар пробав со совет и на твоја страна сум за пониска цена на цигарите, бидејќи и тие треба да влегуваат во основен неопходен продукт. Намалуваат стрес кај луѓето, па не се клука народ со хемии.

Па газдите ти се политичарите, а не приватниот сектор, ама од каде тоа ти би го знаел, градско дете.
Јас размислувам на темава од аспект на сочуство, солидарност...нормално да не се коси со моите морални и етички норми. Не можам да се солидаризирам околу цена на цигари затоа што тоа е зло, да има протест за забрана јас сум прв за таму. За месото не може да се бојкотира затоа што не сме у состојба како колектив. Може да сугерирам да не се користи индивидуално, ама не и колективно....не сме дојдени до тој степен.

Член од
28 јануари 2025
Мислења
7
Поени од реакции
7
Најбитно пред бојкотот тоалет хартија и сапун да се набави

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.414
Поени од реакции
7.798
Јас размислувам на темава од аспект на сочуство, солидарност...нормално да не се коси со моите морални и етички норми. Не можам да се солидаризирам околу цена на цигари затоа што тоа е зло, да има протест за забрана јас сум прв за таму. За месото не може да се бојкотира затоа што не сме у состојба како колектив. Може да сугерирам да не се користи индивидуално, ама не и колективно....не сме дојдени до тој степен.
Значи твоево не е солидарност, како што и повеќето лажно повикуваат на солидарност.
Сега нешто се најдоа засегнати и ај ќе играме на картата солидарност.
Така не функционира принципот на солидарност:

1738159535614.png

Бидејќи ти сметаш цигарите се штетни, дури и навиваш за поголема цена. Друг не вози кола, работи од дома или живее во центар, па се радува што акцизата за гориво само се зголемува.

Kajgana Shop

На врв Bottom