Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Те сакам... и несакам никогаш во живот да те слушнам, а камо ли да те видам. Кучко една!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Знам, не сме повеќе тие што бевме пред неколку години. Се променивме, пораснавме. Не гледаме повеќе на работите од ист агол. Постојано сме во трка со времето, ти на еден крај, јас на друг. Амбициозноста, желбата за успех си го направија своето. А знаеш, данокот мора да се плати. Сакав толку многу работи да ти кажам, а ништо не ти реков. Се шетавме два часа и молчевме, ништо не си рековме. Се чуствував хмм не знам како, не можам да опишам, некој чуден микс на чуства беше тоа. Празнина, болка, љубов се помешано. Во исто време сакав да те гушнам цврсто и никогаш да не те пуштам да одиш од мене, но сакав и да побегнам од тебе, да те оставам, секој од нас да си врви по својот пат.
Знаеш го сакам оној твој дрзок, палав поглед, сјајот во очите. Не го сакам тој празен, тап поглед. Знам како се чуствуваш, знам дека и ти тоа го гледаш во мене. И двајцата веќе извесно време го гледаме крајот, ама изгледа сеуште собираме храброст за да го признаеме.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ти си тоа што ми требаше. Само на муабети да си останиме нема да зажалам. Ти ме опорави.
And I'm fucking stoned.
Bring the drugs baby, I could bring the pain..
Пауу, I fucking like you, and I'll be with you, trust me.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Acid

Ти си тој што ме тера да се враќам
од сите кога бегам тука си
Ти си тој толку добро јас те сфаќам
го рушиш секој љубовен ѕид
моите соништа, твои патишта

Ти си тој што во очи будиш пламен
и поубав го правиш овој град
Ти си тој што со нежност топиш пламен
по тебе душо чувстувам глад.
Се ке направам да те зачувам

Ова срце најде лек
ќе те љубам еден век
Секој ден, секој час
да те гледам, да те милувам јас
Влегов без никаков грев во твојот свет.

Верувај премногу те сакам
за тебе се би дала
Ме чуваш ко да си ангел мој, ангел мој
Те најдов тебе љубов моја
сигурна сум дека ти си тој.

Признавам неможам без тебе
Неможам без тебе
Подобро убиј ме, убиј ме
Но не оставај ме

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
I want to know how it will end. I want to be sure of what it will cost. I want to strangle the stars for all they promised me. I want to keep you alive so there is always the possibility of murder later. I want to be there when you learn the cost of desire. I want you to understand that my malevolence is just a way to win. I want matches in case I have to suddenly burn. I want you to know that being kind is overrated. I want to write my secred across your sky. I want to watch you lose control. I want to watch you lose!
I want your touches to scar me so I'll know where you've been. I want to remember when my nightmares were clearer. I want to taste my own kind. I want to be wrapped in cold wet sheets to see if it's different on this side. I want to leave you out in the cold. I want to swing with my eyes shut and see what I hit. I want to know just how much you hate me so I can predict what you'll do. I want you to know the wounds are self inflicted. I want to be somewhere beutiful when I die. I want to stop destroying you but I can't... And I want and I want and I want...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Не... Навистина немам инспирација што да пишам.... Затоа што помина доволно време да замре се` што некогаш постоеше за тебе. Мислев, се плашев да те допрам. Сега не се плашам. Сега ми` е сеедно. Повлечен од силите на секојдневието тонам во заборавот. Во разумното и она што некогаш бев. Многу одамна. Слика на човек кој се прашува за неговите постапки пред да те замоли за прошка. Умре неразумното во мене. Умре и лудоста да ти признам дека те сакав.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
Дој си хендикепирана!

Или чек.. само нози кршење или нешто во тој контекст беше..
Ај со среќа утре!
Па ѕвони ми.
поззззззз

S

Stef Bachatero

Гостин
I'm a gentlman yes but i have one rule i give a girl one chance to impress me and i'll impress her.No second class behavior no stupid shit,but anyways thanks for letting me know ya that you're not the one.

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
sakam da ti kazam deka mnogu me povredi, deka radosta od mene ja iscica, ocite moi stanaa nepresushen izvor na solzi koi tebe ti ja hranea maskosta. tolku se nadevav deka sekogas koga ke me vidis ke se potsetis na Nas, no zaludno. samo da ti se zablagodaram sto me napravi posilna i mi dade do znaenje deka ne vredis poveke. jas sum sega srekna, a ti?

С

Сатори

Гостин
Еволутивните етапи на секоја љубовна приказна која нема среќен крај, или барем на оние приказни кои вредат да се спомнуваат ...
Guess she gave you things I didn't give to you.
Never mind, I'll never find someone like you,
I wish nothing but the best for you too.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
For a christian woman there can not be only one hell. They intentionally made the heaven different from my desires. So get in line, you`ll have some waiting to do. My folks back home have advantage.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ај бе вечер да идеме у некое кафанче!
И да ти шепкам на увце: Цела вечер ќе ти пеааааааааам, а ти само крши чашиииии! Ќе те крадам јас од неааа (ракијата), ништо мене не ме плашииии!

Ај ај?

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Секој ден поминат без тебе е како цела вечност, едвај чекам сабота да те видам, да те изгушкам за да ти надокнадам за сето време поминато без тебе! :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom