Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

С

Сатори

Гостин

„Her soul one flame for art and song, her soul
Pure as the trilling music of her tongue,
Her heart one flame -- for me. The single goal
Of this great purgatory of mine is she.
God grant her hope to her, and mine to me!“

П.с. Woke you from your sleep to make love to you is that alright?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Збунета сум, скроз! И само да ти порачам: Ако не пробаш, нема да знаеш. Да се свртиш и да си отидеш, не е решение!

S

smexy

Гостин
Не знаев.
Ми беше страв да знам.
Мислев, подобро да не знам.

Исплашен.
Mожеби ќе се сопнам,
или недај боже,
ќе те нагазнам.

And now,
I'm making baby steps,
in the Dance of Eternity.

"Metropolis watches and thoughtfully smiles,
The way her heart sounds makes all the difference."

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Дежави ствари одново и одново. Можеби и секоја вечер додека сонувам. Негирам и се обидувам да го оставам минатото позади. Понекогаш се прашувам “што кога би“ но цврсто уверен сум дека ќе останам без одговори. Затоа не ни зборам повеќе. Ниту шепотам. Само молк и одење понатаму. Затоа што само тоа и ми преостана.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Сепак те знам толку добро, а и ти мене. Можеби е време да почнам да си играм, пошо изгледа само тоа е начиниот да се вратиш тука до мене. Прва партија оди во моја полза.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
16
Ах, зошто не можам да бидам ладна и незаинтересирана спрема тебе ? Зошто не можам да ја сокријам љубовта која ми се излева од очите за тебе ? Зошто секогаш сум слаба на тебе ?Зошто се топам како чоколатце на сонце кога сум со тебе ?Зошто се сменив толку многу што не можам да си се препознаам себе си? Зошто бре , зоштооо....... ?
100 ЗОШТО А НИТУ 1 ЗАТОА .... :unsure:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Мораше баш вчера ? Изгледа ќе одиме на продолженија.. Мене човек можи тешко да ме разбери, ама тебе нема шанси, или можеби јас се изгубив пратејќи те.. И овај Готи ме заеба, значи уште те чувам тука блиску.. Шо не прам за да те заборавам..Сеа и блокадата веќе не работи.. Ќе избегам странство, жими се.. И еве пак ти, аман.. Оти и мене не ми е грижа исто како тебе ? Жалам за грешките, ама жалам и што некогаш бевме нешто.. Кога би знаел дека крајот ќе биде ваков. Преглупо. Море паметно изиграв. На време се тргнав.. Си качам глупости, досадно ми е. Сабота е, а знајш тогаш што се случуваше.. Ми иди да те фатам за коса и да те акам од ѕид, ама ми иди и да ти ја грицкам усната..
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low..

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Дека залудно е да сакаш а знаеш дека немаш шанси .. Дека знае ама те игнорира .. Дека се трудиш ама те одбива . . Дека ти си единствениот што ќе ја цени ама она уште не го сфаќа тоа . . Дека сепак на крај ќе сфати дека ти си тој што требала да го цени и да го прифати, а не некој нафуран лигуш што само ќе ја искористи и ќе ја остави за некое време . . Но на крај ти ќе бидеш тој што ќе ја одбие . . . А сепак . .уште ќе ја сакаш .

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Знаеш дека станува збор за вистинска љубов, кога со другарка ти делите двајца мажи во животот, едниот- очен лекар, другиот од општа култура. Те сакам Красулке ^^

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Не молчи - погледни ме!
Не диши - погали ме со раката!
Бакнеж...
И твоите усни се мои
Засекогаш

Kajgana Shop