Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Член од
15 јуни 2013
Мислења
85
Поени од реакции
132
колку горчина осеќам во мене... нешто шо ти не знаеш и нема како да знаеш... посакувам да можев ова утро да се разбудам до тебе, те гледам како спиеш, те покријам кога ќе се откриеш и те стегнам и прилепам до мене без да те пуштам и ти кажам дека си само моја и никој не може да те тргне од мене но за жал, реалноста е многу посурова. ти не си до мене. времето си тече а јас најверојатно сум осуден да го минам животот без тебе. штета... можевме ние и многу подобро од ова...
 
Член од
26 август 2019
Мислења
89
Поени од реакции
156
Знаеш дека си најдобриот дечко на цел свет, да не се оние бели влакна на главата би рекла дека имаш 25. Ти благодарам што постоиш, ми требаше да знам дека оваа недела има некој кој ќе биде дома и ќе се грижи за нашето куче, за нашиот дом, а вчера да ме пречека со топла чорба и чист, среден дом, пријатна атмосфера и сјај во очи. Те сакам!
 
Член од
8 април 2012
Мислења
151
Поени од реакции
77
Повторно дојде ноќта и јас седам сам во мојата соба и на тебе мислам. Ја слушам музиката која ме потсеќа на твоите очи на твоето лице на твојот глас. И се прашувам зарем мала е мојата љубов кон тебе. Зарем таа не е вистинска?!
Додека упорно те љубам со сето мое срце и тагувам за тебе, ти некаде шеташ со некој друг со друг го дочекваш утрото. А јас?
Зар ништо не ти значам? Зар толку вредам?Кажи ми барем дека не ме сакаш. Ќе те разберам, но никогаш нема да те заборавам! Се обидувам да те заборавам, еднаш засекогаш, но не е лесно. Не е лесно да избришеш од мислите нешто многу сакано. Кога ќе ги прочиташ овие зборови веројатно ќе се препознаеш себеси. Понекогаш сети се на мене. Сети се на моето име.
Сети се на онаа голема љубов, на оној што искрено те сакаше и сето негово срце било исполнето со љубов кон тебе!
 
На врв Bottom