Само сакам да знам,како не сфати до сега ? како не сфати дека со лага нема да промениш ништо...како не сфати дека сум карактер кој не остава ништо на зборот,туку копа како ебано куче по коска,за да ја открие вистината ? како можеш после 1000 лаги за кои те имам фатено,а којзнае колку се што ги немам фатено,да продолжиш да ме лажеш ? како можеш воопшто да имаш душа да продолжуваш да лажеш,иако сме раскинувале 100 пати ради тоа,и секогаш бурно си реагирала на прекинот,со ветување дека ќе се промениш ?Секогаш си го прифаќала бурно,си плачела,молела да се смириме...не сфаќам како воопшто може човек да се однесува така ? да не речам,глуми,пошто нејќам да размислувам така..но не ми даваш друг избор.И повторно,и повторно го правиш истото...излеговме од гомна по којзнае кој пат,и за неполн месец пак те фатив во лага...и повторно истото...плачеш,молиш,додека си пред мене...којзнае дали си таква и дома...можеби.А стварно верував дека овој пат се промени...но сфатив..нема никогаш да се промениш.Засекогаш ќе останеш со тој карактер...засекогаш ќе криеш,лажеш,и ќе правиш глупости...веројатно така си го храниш егото,или едноставно те исполнува тоа.А не сакав да мислам дека си таква...а барам,барам причина за твоите лажења,во моето однесување,и под дрво и под камен ги барам...но не можам да ги најдам.Можеби бев премногу љубоморен,те притискав премногу...но не ми даваше друг избор.Не сум тип на човек кој што сака да дели,а ти не беше само моја...не сакав да те делам на ниту еден начин.Бев љубоморен и на твоето здраво на комшијата додека ќе збореше со мене...и да,знам дека сум луд.Станав луд по тебе,и се сменив целосно.Се вратив кога мислеше дека е крај,а уствари сега излезе на виделина дека и не ти било така лошо и тешко.Се осеќам погазено,сјебано,ми наби шилци на срцево,а уште повеќе боли тоа што продолжуваш да ме лажеш...а те сакав..и те сакам.Те чував и ќе те чував како капка солза во дланка...но не заслужуваш,и не ми дозволуваш да биде така.Премногу ме боли таа помисла,дека ме изневери по илјадити пат...повеќе ме болат тие неверства,отколку да го направеше тоа со некого.И немој да ми кажуваш дека си згрешила...човек може да згреши еднаш,а не повеќе пати.Криво ми е,и се мразам што и пројдов преку толку работи...и како за инат,и покрај оваа лага твоја сакам да пројдам...тоа е само доказ колку сум луд,и колку живеам во розев свет.Едноставно,не знам да те пуштам...те сакам и повеќе од што мислиш,но нема да дозволам овој пат да се погазам..а можеби и ќе дозволам ?проклет да сум.