Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Пак истата песна? Пак јас крива ? Знам,знам немора да ми кажуваш.
Имаш право да ми се лутиш колку сакаш,а ти го правиш спротивното. Секогаш си тука за мене, секогаш си покрај мене. Кога и да сакам да те видам, ти си тука..
а јас? Во нишо не се вклопувам? Глупо ми е шо овие работи неможам да ти ги кажам, а толку сакам..
само да знаеш колку те сакам.
Не бевме видени неколку дена,не знаеш само колку ми недостигаше.
Како само очајно те посакував, а кога те видов.. аххххх најубавиот ден во мојот живот..
Како и да е, да знаеш дека многу те сакам.. можеби некогаш испаѓа дека те игнорирам,ама баш тогаш највеќе мислам на тебе..
И фала за вчера :wub:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
требаше да прекинам пред да се заљубам...а пошто не прекинав затоа сега страдам.....

R

Razorblade Kiss

Гостин
Maybe you were really screaming for help through that song.
Sorry that I'm six months late. It's fantastic that I really...somehow,felt that someone is calling me.
Oh how I want to hug you.
Congratulations girl,you got yourself a dirty down addiction.

С

Сатори

Гостин
Еднаш одамна ми раскажуваа приказна за љубовта, секако, кога имаш само 11 години а светот не е суров, љубовта е само уште еден адитив во совршенството во кое што се наоѓаш ... sort of speaking.
Како во секоја приказна така и во оваа имаше Анастасија која што се потпира врз слабоста на паштерката, штета што ја модернизираа па сите улоги се изменија и оние што веќе го имаа живеено сонот го добија и колачето.Да не должам, приказната за љубовта конечно ми се случи, на најчудниот од сите начини наредени во палетата, урбаните љубовни митови конечно почнаа да содржат солидна вистина, а јас, сега раскажувам приказни.

There was once a girl and a boy, she was pink and he was black, they met in the park and lived happily ever after.:шмизла:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Секој ден, секоја ноќ, посакувам да сум во твојата прегратка и силно да ме припијуваш во себе како да светот се руши.
Го сакам мирисот на твојата кожа кога ќе поминеш со раката низ моето лице, галејќи ме.Го сакам и твојот начин, на кој секогаш ме насмевнуваш, без разлика дали сум среќна или тажна, ме правиш најсреќното девојче на целиот свет.
Можеби има и позаљубено девојче од мене во моментов, меѓутоа никој не може да те сака како што тоа го правам јас.
Те сакам со очите, те љубам со усните, те посакувам со насмевката, те сакам со моите раце низ твојата коса.Зборовите се скоро секогаш излишни, затоа што најчесто, прегратката е тоа што покажува колку е силна нашата љубов, а прегратката е посилна секој нареден пат кога ќе ме гушнеш:back:.

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Те сакам,будалче!! Не ми се лути,знаеш тоа што го правам е од инат :tapp:
Ми недостига твојта прегратка,твојот бакнеж,твојот глас... Ми недостигаш ти,знаеш?
Никогаш не сум сакала некој како тебе.Ме правиш среќна само кога ќе ме гушнеш силно :smir:
Te Сакам!!

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Планина, карпа, сигурност...памук, заносен љубовен бакнеж.
Те апсорбирам 1000% кога силно ќе те притиснам до моето срце, до моите сетила. Моќен и силен како планина сум секогаш кога сум до тебе, кога ми зборуваш, кога ме бакнуваш. Ме правиш среќен, и ме правиш најбогат на свет. Ти ја давам сета сигурност на овој универзум. Поцврста од карпите на ртот Добра надеж. Кога си со мене, немаш потреба да се плашиш од ништо, зашто јас сум веднаш до тебе, и не те испуштам ни 1 нано-секунда. Некогаш може изгледа дека сум занесен во мислите, и дека не гледам што се прави во моментот. Заблуда:). Секогаш го следам секој твој потег дури и кога не гледам во тебе. Знај дека те знам. Знај дека си сигурна...
Памук е твоето тело и срце. Мислам дека го топам со секоја силна прегратка. Но се радувам секогаш кога ќе те видам крај себе. И кога сум намќоресто настроен, те сакам, и не ти се лутам тебе. За тебе сум секогаш весел и расположен. Зашто ти ме правиш таков. Заносниот љубовен бакнеж дефинитвно ме прави вистински да постојам, да имам иднина до мене. Наша иднина. Пак ти велам,
Те сакам

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Ми даваш волја за живот еј! Самото твое постоење и присуство во мојата околина прави да се чувствувам прекрасно!
Те обожавам!

Член од
8 јули 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
vo vrska so lubofta sakam da kazam deka : TI za mene si lek za rana ,ANGEL za oci i COVEK ZA SRCE !:back:so netpenie cekam da te vidam :vozbud:i da nesum poveke luta na tebe :smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Случајно ја отворив темава и толку се инспирирав од претходниот пост што морам да ти напишам неколку стиха, драга моја:

Som dom, ktorý niekto zbúral
srdce je posledný nájomník
dnes to viem, že život je úraz
s ním sa potkýňam, potkýňam o chodník

Požičaj mi krídla láska kým ťa mám

Bozk mi vzal sto rokov prázdnin
nič už neplatí iba ty
dnes už viem, že svet sa zbláznil
stráž ma nech sa v ňom, nech sa v ňom nestratím.

Преубава песничка, за добра ноќ. :back:

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Четири. Ти си ми тајниот зачин, ти си ми се што ми треба во животов. Ти си повеќе од идеал, ти си ми љубов. Нека ни се множат месециве или уште подобро во години :)

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Те бркам 3 цели години и на крај се решив да превземам нешто т.е. да ти кажам се и да си ја пробам среќата и ти после месец што те чекав да се вратиш од одмор, денес ми кажуваш дека си фатил женска и дека сум ти најдобра другарка....
Колку само ме за*ба :nesum:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
го обожавам форумов што моем да пишем тоа што не моем да ти го кажем, а пак ти никат да не дознаеш за тоа нешто.

Сакам да ти кажам дека... ми недостигаш мори!
Што појче те нема и што појче не те гледам тоа све поголеми и поголеми ми са фантазиете. Немаш појма што филмоој праем у главава. Само да те видим... абе ќе те силуем ако не сакаш x)

Ти си причината што седим олку рано, не моем да заспием што мислим на тебе.

Инаку на кого мислим. За кого е намнето ова. За кого са фантазиете. Некако дволичен, троличен сум кој е прашање љубовта... паметов ми вика дека една ја сакам, срцево друга, а чуствуем нешто сосем трето за некоја трета. Кој к*р?

Еве ти ја посветуем песнава: (за која и да е наменета)

ае се изповедав :пи*ка: . И после мушките не биде емотивни и не знаеле да сакаа :P

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Kajgana e edinstvenoto mesto kade ke mozam da si gi iznesam emociite...ne znam dali e pravoto mesto, pravata tema...no jas moram da go kazam na nekoj toa sto go cuvstvuvam....

...kako i sekoj drug, ni jas ete ne znam od kade da pocnam...tesko e mnogu znam...tesko mi e i mene tesko ti e i na tebe...tesko e koga znam deka vo sekoj del od mojot zivot si ti...nema da mozam da te zaboravam nikogas...Pa kako bi mozel da prodolzam koga ete vo momentov koga i dvajcata treba da sme na rabota ete ne sme...i dvajcata misleme eden na drug a sme daleku eden od drug...
Dve godini eden do drug bez da se razdelime a ete dojde denot od koj sto najmnogu se plasev, denot na koj sto recisi nikogas ne mislev, denot koj ne mislev deka moze taka da boli...
Kolku samo sakam sega da te gusnam i da te baknam i da gi vkaram moite prsti vo tvojata kosa...kolku samo sakam da si tuka, kolku samo sakam da si do mene makar da sum najgladniot, makar da sum so naiskinatite alista, makar da sum najnikakviot sakam samo da te ima tebe, no...
Ne znam kako taka stana...ne mozam da svatam zosto posakav da se razdeleme.Ne mozam da svatam koja e silata koja me terase da sedam skamenet i mrtvo miren dodeka do mene placese i me terase da ti povtaram deka ne te sakam...Ne znam kako mozev da ti kazam deka ne mislam deka ke mozeme da prodolzeme...kako mozev da se zavrtam na drugata strana dodeka me molese da te pregrnam..kako mozev da gi pustam racete od tebe dodeka ti skokase i me pregrkase a jas so solzi vo ocite gledav pozadi tebe i se cudev sto e toa sto me tera da se trgnam od tebe... mesec i polovina zaguben sum vo moreto na cudnata ljubov, plivam i tragam da najdam ljuboven ostrov kade jas i ti ke mozeme da ziveeme, no ...
Ne znam kako mozev da ti kazam deka poveke nemam zelba ni za nasiot seks, ni za tvoite baknezi, nitu za vremeto koe go minuvame zaedno a ete veke dva dena kako te nema do mene jas nitu sum jadel, nitu sum se izbanjal, nitu sum spal, nitu usta sum otvoril, nitu voda sum pil...stanot mi e kocina..me boli...me boli toa sto znam deka mnogu mi trebas, mnogu te sakam, mnogu mi e ubavo so tebe, znam deka nema da najdam covek kako tebe, no nesto mi veli deka ljubovta izceznala...
Ah kolku me boli koga se setam na site denovi na site migovi koj sme gi minale eden za drug a kade sme denes...
kolku mi e samo ubavo koga se podsetam kako na -10 stepeni se budev rano i dovagav so tebe na rabota samo i samo da ti pravam drustvo...kako samo se budev vo 6 casot sabajle za da dojdam pred lekcii za fakultet da ti podaram roza..kako samo ti davav da go jades moeto jadenje iako nemav drugo, kako samo ti davav da se pokries so moeto palto iako jas se kocanev od stud...kako samo ti davav se, za ti da bides srekna a ete dojde momentot koga seto toa e samo memorija koja me boli...kako samo kradev tanga gakicki za da ti gi podaram tebe i kako samo kradev cvekenca za da ti gi dadam...me boli....seto toa me boli...me bolat mnogu raboti koga se setam na minative dve godini...
No ne mozam da svatam duri mi dovaga da vikam i da trcam od tuka do makedonija samo i samo da se umoram i da legnam i da zaspijam i barem 1 cas da ne mislam na tebe...sakam da iscezne celata memorija od minative dve godini da ne postois ti da ne postoi fakultetot, da ne postoi mojot stan, da ne postoi mojot telefon, da ne postoi mojot kvartal, da ne postoi germanskiot jazik, da ne postoi mojata obleka, da ne postoi bugarija, da ne postoi cela sofija, da ne postoi nisto nisto nisto nisto od seto toa sto me podseka na tebe...a toa seto e celiot moj zivot, seto toa sto go rabotev minative dve godini...kako da pobegnam od toa sto me podseka na tebe...
Kako samo uspeav da ja ubijam ljubovta vo mene...znam deka jas sum vinoven za seto toa...znam deka jas so mojata bolna glava, so mojata bolna ljubomora naterav ljubovta od moeto srce da iscezne...I kako sega da nateram da iscezne Ohrid koga ete pred dva dena se vrativme od nasiot odmor...a celite 7 dena prosto seto toa sto se slucuvase bese inercija po koja odev i strav da ti kazam deka veke nema nisto...a ti bese presrekna, plakase duri od sreka...duri mi rece deka zaradi migovite so mene vredi da se zivee a jas dlaboko vo sebe se raspagav..zatoa sto gledav kolku samo ti me ljubis i me sakas a jas dlaboko vo sebe osekam nesto drugo...kolku samo ni bese ubavo vo Ohrid pred nekolku dena a sto e denes...
Kako da zaboravam na toa kako plpaniravme da odime nekade daleku vo svetot i da si ziveeme sami, ete planiravme da odime za amerika za nekoj mesec i da se probivame sami, no sto stana...
Sakam da ti kazam kolku samo te sakam...sakam da ti kazam deka i den denes i koga i da e vo zivotot bi si go dal zivotot za tebe...pak bi si go dadol jadenjeto moe na tebe, pak bi ostanal zeden samo na tebe da ti e sito, pak bi izmrznal na studot samo ti da si srekna, se bi napravil za tebe ... no ne znam dali jas te ljubam ili prosto mislam deka te ljubam... nema da se obidam da te vratam, zatoa sto jas te trgnav od mene, zatoa sto ne osekam istinska ljubov..nekako sum zaguben...se osekam kako skapan gubitnik, no...no sto mozam jas da napravam..nisto...toa e ljubov..toa e toa sto najmnogu boli i koga dovaga prosto dovaga i ne moze da se promeni..jas se obidov...eden mesec se macev so mislata deka nesto vo mene se slucuva...i ete....sekoj den se gledavme, sekoj den bevme zaedno, sekoj den zborevme po eden cas na telefon, jas vo sofija nemam drugari ti mi bese se...a ete sega sum sam, nema na kogo da zvonam, nema koj da me pobara da me vidi, da me bakne i pregrne, nema sto da pravam...sedam sam vo stanot i sakam da se drogiram da pijam i da gi zatvoram ocite zatoa sto se okolu mene me podseka na tebe...sliki vo stanot, sliki na telefonot, sliki na sekade,....sekade si ti a tebe te nema...
Stom taka e..togas neka me boli...da vidam kolku moze da me bole nedostigot na tvoite baknezi, na tvoite racenca ubavi, na tvojata koza i mirisot nejzin,na tvoite oci, na nacinot na koj ti se smees, na site gluposti koi zaedno gi pravevme...jas ke umiram od bolka..no stom sam si ja pobarav togas neka me boli....jas seuste sum obrkan i ne znam kolku te sakam...zatoa neka me boli...ti nikogas nema da go procitas ova...ti si vo bugarija i ne znaes za kajgana.com ... jas samo sakam da go kazam toa sto moram da go kazam za da ne donesam gluposti vo realnosta...oti jas nemam prijateli i drugari...sam sum..ti bese se za mene...a sega koga te nema i koga nema pred koj da si go otvoram srceto, togas toa neka bide kajgana i site onie koi ova ke go procitat...

Neka boli, stom treba da boli...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Јас сум среќниот човек на светоооооооооооооооов!!!!!!:back::pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom