Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Во чест на сите глупости што ги правевме заедно цели 8 години.
Во чест на се` што научив од тебе и што ти научи од мене.
Во чест на тагата и среќата што ја делевме.
Во чест на сите долгометражни телефонски муабети.
Во чест на секој голем одмор, поминат со чоколадо и сок на тревата во школскиот двор.
Во чест на сите твои часови по свирење на пиано, што беа прекинати од глупостите што сум испуштила да ти ги кажам.
Во чест на нашиот прв, заеднички, официјален состанок во парови... на кој што не можевме повеќе да се изрезилиме. :pos:
Во чест на Boulevard of Broken Dreams.
Во чест на сите изливи на емоции и зелени врз парчињата хартија, што често ги вадам од кутијата за да се потсетам на најубавиот и најбезгрижен период од мојот живот.
Во чест на бришачот за стакла. :)
Во чест на сите мачиња што сакавме да си ги вдомиме и врапчето што едвај леташе под скалите кај Симпо
Па и во чест на сите наши кавги.
Во чест на...
Во чест на секој момент поминат со тебе.

Те сакам и ми значиш исто како и во времето што го поминав со тебе. Иако веќе 3 години се поминати откако тргнавме по различни патишта, сеуште си едно од тениските топчиња во мојата тегла за краставички. Ти благодарам што имаше удел за денес да бидам оваа личност која што сум. Ти благодарам што ме научи да бидам личност без влакна на јазик и без разлика на се` да стојам цврсто како карпа во морето, без да ме обеспокојат и помрднат брановите што се креваат. Бев срамежливо и повлечено девојче, што не чувствуваше потреба да се бори за нештата што ги сака и се откажуваше од борбата. Учејќи од тебе, станав личност што ќе го преврти светот наопаку ако треба за да дојде до целта. И со секое стигање до целта, погледнувам наназад, на сите години што ги поминавме заедно. И да знаеш... не жалам ни за секунда од нив...

После празников се надевам на шоља кафе и евоцирање спомени од детството.

:back:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Уххх...никогаш не верував дека ке ми биде тешка некоја одлука ....се до денес.Само едно се прашувам вреди ли да ти кажам два три збора, вреди ли да признаам тоа што го чуствувам?ИЛи подобро е така да остане за да не бидам повредена пак.Прашањата ке останат енигма, чуствата бескрајнi , заматена загатка....Зборовите недоречени, бакнежите не поделени....

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
И на месечината да отидеш, пак си ми тука.. во срце :back:

Член од
2 мај 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
te sakaaaaaaaaaaaaaaam... vrati se!!! zosto zuvotot e tolku surov? kolku vreme mi trebase dodeka da te pronajdam i sega koa te najdov iscezna a bese tolku zagrean pomene.. sto se sluci , kade zgresiv? zosto sekoj pat koga me vidis go kries pogledot, zarem nezasluzuvam nikakvo objasnuvanje? ... sakam samo da mi se vratis

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
пак испаднав будалата кој ветува а не исполнува.....то најмалку шо сакав да се деси баш то се случи....знам шо мислиш за мене...не ни ти се прај муабет поке со мене...ама не ојдов со другарите за да дојдам кај шо требаше...колку да знајш...ама пуста среќа моја...извини...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
I�m on the outside, I�m looking in, I can see through you see your true colors ...
Cause inside you�re ugly, you�re ugly like me ...
I can see through you see to the real you :cry:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Love? J dont like that feeling,hurts to much!!!!!:kesa:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ми недостигаш...Онака.
Гушкалски. Без зборување. Само да почувствувам топлина околу себе.

Буквалисту еден.:nenene:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Moжеби и подобро да е вака..
Time will tell.

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
I KNOW I CANT TOUCH YOU... BUT I CAN FEEL YOU. COZ LOVE... ITS LIKE THE WIND... ... ... YOU CANT SEE IT, BUT YOU CAN FEEL IT.

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Се надевам дека ќе бидиш среќна и да знаеш дека никогаш ништо лошо не ти мислев...Али ако ти мислиш дека ќе е подобро тоа што ми го рече денес нека биди така.Те оставам на раат и дај Боже да заборајш дека постојам воопшто и да имаш многу среќа во животот.Но те молам да се чуваш зошто јас нема да бидам покрај тебе како ништо поќе!Жал ми е и ме боли ова али е твоја желба!!! СО СРЕЌА!!!

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Мммм, 2 дена заедно, супер, wonderful, немам зборови да опишам како беше... Најдоброто испраќање за спиење, само какво чувство на сигурност, исполнетост, имав. Едноставно не можам да ти го опишам. :back:

А за факултетот, решив. Не те замарам веќе за тоа прашање. Беше многу глупо, идиотско, себично од моја страна тоа сношти. Извини. :back: Ветувам, веќе нема да се навраќам на тоа. Се надевам дека ќе ми простиш за таа глупост вчера. Многу лошо се чувстувам сега за тоа. :cry:

Да уживаме во времето, не 4 дена, не 4 месеци, не 4 години. Во времето, без дати, без количина, без бројна вредност. Едноставно, без размислување дали ќе е кратко и долго. :back:

Те сакам, малечко мое. Најмногууу... :back:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
A hand to hold
is often hard to see...

The day is gone
and still I know you're near
and I've got nothing to fear

When I open my eyes
you're the first thing I see
A vision once clouded
I feel your presence over me
From when the sun comes up,
'til I fall asleep at night
I know you'll be there
when I open my eyes

I've been here a time or two
I've learned, I've lived
And now I've learned again
...

Чувството да се разбудам покрај тебе е... неописливо прекрасно.:back:

П.С. До крајот на светот и назад, мхм.:)

R

reactive89

Гостин
Незнам што сакам да ти кажам... ти што сакаш да чуеш, м?

Денови, недели, месеци... па и години, брзо минуваат... и самата ми го пиша и кажа тоа... расправиите што ни беа периодов како да не' направиле позависни еден од друг... растеме...? - претпоставувам... :icon_bigg

Фала ти за изминатиов период... убаво беше... се надевам на уште вакви периоди...
И едно ќе ти речам, знам дека го знаеш... иако не сум го изговорил, но го покажував... тоа е дека ми значиш... :back:

На крај повлекувам една мала вертикална цртка во мојот notepad распознаен под името ubavi_nesta.txt , која претпоставувам знаеш што значи. :smir:

п.с. мислев ова да ти го пишам вчера, на 4ти... поубав датум и ден ми беше... но бев преплавен од болка и тага за другарчево...:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom