Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
me likes you... do u respect that?

donno if its love.. actually i guess not...

but something is better than nothing....

all others get nothing...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Два месеци. Пеес девет дена. Сати не знам колку, ме мрзит да укључвам дигитрон.

„Те сакам ко првиот ден“ е шема денојве. Ама јас уш појќе, пошема сум. Иако сме релативно далеку и ретко се гледаме, прераснавме во жив доказ дека љубовта ако е вистинска, опстојува и на далечина. Толку искрена и чиста, и посилна со секој изминат ден. Како што и ми кажа пред два-три дена, навистина зборовите се излишни и прескромни за да го опишам ова што се одвива. More than words , шо би рекле Extreme. Секој ден помислувам на тоа дека токму Кајгана беше зборното место на прв контакт, кога ти се јавив на тринајсти јануари за првпат дур имавме програма на радио со Џими и баџово, со евергрин заебанцијата за „влечна служба“, кога бевме радосни, кога бевме тажни, кога се лутевме за безвезе работи (јас посебно) и слични работи... Можам само да ти се воодушевам на нервите шо ги имаш за да ме трпиш и за истрајноста да издржиме заедно до октомври.

Как шо кажав и погоре, знајш и сама дека немат зборој за да се опишит ова шо се случвит. Зато, ќе завршам овде.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
..Хиљаду пута досад ме увалио. Љубим ти очи ко у бунило сваку ноч, ту боју усним ја.. Ти си извjесност и увом лудило, и једино сунце што ми сја..

Никогаш во животот не си ми недостасувал толку. А знам, краток е периодот, ама ајде, кажи му на срцето.
Те сакам со сета моја душа, целото мое битие и од сржта на моето срце. :*

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
... Не знам како да го започнам овој текст. Се уште ги барам соодветните зборови
за да ти објаснам колку ми е мене сето ова конфузно.

Ти благодарам за вчера..сигурна сум дека тоа ќе ми остане во сеќавање како најубавата ноќ помината со тебе. Не барај да останеме заедно..не можам. Јас сум сама, така функционирам, така сум слободна.

Не, не сум осамена..напротив. Посакувам да можеше да ме сфатиш како функционирам. Сама, независна, слободна, посветувајќи си ја секоја секунда на мене и само мене. Нарцисоизам..можеби. Тоа сум сепак јас. Толку години посветени на себеси, и сега одеднаш да се посветам на некој друг... сепак не.

Себичност, егоизам.. наречи го како сакаш. Те сакам, но ни приближно колку што сакам да сум јас - јас. Да сум дива, слободна, без обврски..да сум сама.
Можеби се плашам од блискост, можеби сум премногу претпазлива..можеби сум само мала и исплашена од новите предизвици. Можеби...

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
... Не сум замена на никоја и никоја не е замена за мене.Секој е личност за себе,не за другите.Се надевам дека некогаш ќе сфатиш што сакам да ти кажам со ова ...

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
There's nothing like you and me
On the beach
Moving with the rhythm of the sea... :back:

Ммм... Утре "официјално" еден месец, најнајнајмилааа... :back: Ќе смислам нешто интересно за утре. Ах, знаеш, цела недела ми е во глава тој факултетот, едноставно не можам и не сакам да замислам како ќе биде ако се разделиме... Овие 4 месеци се биле најдобрите од мојот живот, и така сега заради еден факултет да падне се во вода... Незнам... :place:Уште колку и да имаме, дали четири/пет месеци, дали и подоцна ќе сме заедно, ќе се обидам да го тргнам тоа на страна. :pipi:

Ти ветувам, ќе направам се да ти го исполнам сонот ова лето, no matter the cost. I swear on my life. :pipi:

Те сакам, најмногу... :back:

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
srcence deneska so tebe na kafence si projdov mnogu uboo, interesno i romanticno!fala ti za prekrasnoto popladne minato so tebe!te sakam B****!!!

Od tvojata MaLe4kA:)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Today, four months since... and one month since... :back: Let them be for many more. :pipi:

Love ya. :back:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
Те сакам сонце и препрепремногу ми значиш и едвај чекам викендов да уживаме зошто не знаеш колку ќе ми недостигаш наредната недела..и страв ми е за тебе, од тоа свинскиот грип ми се крева косата..ај ваљда ништо нема да ти се деси(пу пу пу, да не кобам):nesum:
те сакам:wub:

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Dodir ledja o ledja ruka led, ledena...
Шо се случва со нас??
Ми се смачи од постојаните промени во врската... не можам да ги поднесам, иако знам дека (можеби) ќе биде подобор, се плашам. Се плашам, оти те сакам, а знам дека и ти ме сакаш. Тогаш зошто ни се случва ова??? Кај грешам?? Грешам воопшто?? Паничам без потреба?

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Па и не си така глуп.

Утре ќе те будам.:back:

Не те сакам, ама ми се свиѓаш за подолго!:salut:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.128
Поени од реакции
25.632
10 години, 3 месеци, 12 дена, 4 часа, 17 минути и 25 стотинки заедно. Се сеќевам во 99-та другар ми инсистираше да се дружам со тебе макар и ради забава. Признавам не ми се допаѓаше тогаш до тој степен што ми се лошеше и добивав нагони на повраќање кога беше во близина. Но ти беше насекаде, во секоја кафана, кафуле и дискотека каде што ќе влезев, да ме прогонуваш како некој судбински лош дух. Секогаш беше со некои други луѓе и признавам бев малку љубоморен од една страна а и љубопитен од друга да те пробам. Така започна нашата романса. На почетокот јас бев тој силниот што се маваше од гради дека можам да бидам со тебе колку што сакам и да те оставам кога и да сакам како ништо да не се случило. Но полека почна да ми влегуваш под кожа, многумина се противеа на нас а особено мајка ми кога дозна особено заради тоа што многу добро те знаеше, и заради нејзин атер прв пат и раскинав со тебе. Те чував како тајна отровна што грст луѓе ја знаеа, се криев кога бев со тебе небаре сум злостроник што извршува криминал. Да мораше таква да биде таа наша конекција тогаш. Пеколни ми стануваа деновите без тебе, станав зависен од тебе, од твојот допир, од твојот бакнеж, од смирувањето на моето тело, од неброените ноќи на филозофирање и најчесто мое монолозирање за ти стрпливо да ме слушаш и гориш од секоја моја страст кон тебе и свесното вовлекување во градите мои. Ти си прва работа на која помислувам на сабајле, само ти можеш да ми го разубавиш денот колку и да е лош, само ти ми ја даваш онаа сатисфакција што никој не може да ми ја даде. Колку само е мизерно да одам на места кај што знам дека не можам да те понесам и себе. Но ти си истовремено отров, ми го разболуваш срцето, ме водиш во деструкција и сигурна пропаст, ме уништуваш. Зошто ли сум сеуште со тебе? Толку ли си незаменлива, толку ли мора да бидеш дел од животот мој, толку ли сум слаб на задоволството што ми го пружаш па да не можам да најдам ништо слично на тебе? Зошто, зошто мора така да биде? Зошто да не можеме да си ги имаме убавите моменти заедно, без оние лоши мигови и последици што ми ги нанесуваш? Не можам да дишам, се гушам, срцето ми чука со огромен пулс. Ќе успееме ли јас и ти или сепак е подобро да те оставам еднаш засекогаш? И ако те оставам, дали ќе издржам да не ти се вратам пак? Колку прашања и неразрешени дилеми, колку маки и страдања? Едно е сепак сигурно барем во сегашноста. Те сакам моја Никотина

D

devojcence

Гостин
sakam da ti kazam deka poradi toa sto tvoeto ego ,gordost i sueta gi stavi pred ljubovta te smetam za glupav covek sto vika ne. i zatoa vekje ne mi e vazno koj e kriv,nema da si go poreknam zborot za tebe i sansa kaj mene ti vise ne dobivas. od momentot na nasiot posleden muabet ti si mrtov za mene.
ps: ne mu e dadeno na slepec da uziva.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ех, кога само би знаел што би ти кажал. Зар ти мислиш дека овие три дена кои следат ќе се врати нешто што помина? Зар очекуваш дека виното ќе ме натера да ја повторам грешката?
Не знам дали до сега не ме сфати каков сум, но едно треба да знаеш. Учам од грешките и не ги повторувам. А ти, ти беше грешка. Жалам што го изгубив она што го имав претходно со тебе. Ми фали искреното пријателство, кое колку и да се обидуваме да го вратиме, сепак не може да биде она што беше.
Едноставно, умот ми вели едно, а срцето друго. Но некаде во срцево, знам дека се’ уште ме прогонуваш, и дека засекогаш ќе останеш мал дел од она што некогаш сум бил.
Едно сум 100% сигурен. Изразот те сакам никогаш повеќе нема да го слушнеш од мене. Бар не упатен према тебе. Едноставно, љубовта како доаѓа, така и си оди. Мојата која постоеше за тебе, замина веќе одамна и се молам никогаш да не се врати.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.849
Поени од реакции
5.676
хааааааааниии ај лајк ју а лот, ју ноу дет :)))
енд ај мисс ју а лот, ју ноу дет ту :))))
:back::back::back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom