Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Драга, те лажев вчера. Секој збор просто беше лага. Кога ме праша што имам на ум, те излажав, кога ме праша што не те дружам, те излажав, кога ме праша што сум ладен, те излажав, секој збор што го кажав беше лага. Лага и лага и лага. Затоа што секој легнува како што послал. Не ти се чини дека можеше да заслужиш повеќе од ефтини лаги?

Шити...:smir:
Waves.
 

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Nemozam da veruvam vo se sto pominavme.Deka se slucuvase da ne se vidime cel mesec a ludo se sakavme.Edinstveno sto baram e da bides toj sto go zapoznav i sto go sakav.Da se boris za mene.Da bidam se za tebe.Sakam da se vratis kakov sto bese.Go sakam ona miloto vo tebe.Mi treba onoj koj me znaese nekolku dena a so solzi vo ocite mi kazuvase deka me saka.Onoj koj klecese na kolena pred site,koj se gordeese so mene.Onoj koj na svirkite mi posvetuvase pesni.Koj bese poln so vnimanie,neznosti, utehi.Onoj koj mi bese potpora za se vo zivotot.Onoj koj znaese da se izvini, da zamoli.Onoj koj se borese protiv se i sesto za da bide so mene.Onoj koj me sakase. Zarem sega koga gi pominavme site prepreki,sega koga sme zaedno bez nikoj da ni preci, zarem sega treba da se odalecime...Edinstveno sto baram e da me sakas i da bides so mene.Za vozvrat dobivas se.Samo sakam da bides toj sto go zasakav. Te sakam.Ti si mojot zivot. Ti si mi se
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.530
Поени од реакции
33.724
Немам некоја си посебна инспирација за пишување патетики.
Знам дека беше тешко деновиве, рековме работи што уствари никој од нас не ги мислеше. Се надевам ќе остане тоа зад нас. Се трудам денов кавгите да поминат минимално. До денес, 5 месеци заедно. Имам чуства за тебе, да. Секој ден стануваат се појаки и појаки.
Иако на моменти мислиш дека не е така, но те уверувам дека е. Ондак то.
 

Мале4ка

Вештерка
Член од
1 ноември 2008
Мислења
41
Поени од реакции
2
Зошто ми ветуваш нешто што не можеш да го исполниш? Зошто ми велиш дела ме сакаш кога знаеш дека тоа не е вистина?
Направив многу грешки додека бев со тебе, но тоа не го менува фактот дека сеуште те сакам. Тебе тоа најверојатно и не ти значи ништо, зашто и покрај се одлучуваш да останеш со некоја за која велиш дека не ја сакаш.
Штета што се убаво што имавме ќе остане само минато штета што твојата љубов кон мене не е доволно силна за да можеме пак да бидеме она што бевме.
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Ненормално те обожавам... не можам да ти опишам колку е убо да се разбудам до тебе :) Преуба вечер сонце. Фала.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Збогум и на минатиот, и на овој сега што сака да ми се вовлече интравенозно, и на оној што си го гаев за во иднинина.
Се откажувам од такви побуди, од лажни надежи, од флерт заради флерт, а не за нешто повеќе.
Умор, само умор.
Прво лице еднина останува.
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Збогум и на минатиот, и на овој сега што сака да ми се вовлече интравенозно, и на оној што си го гаев за во иднинина.
Се откажувам од такви побуди, од лажни надежи, од флерт заради флерт, а не за нешто повеќе.
Умор, само умор.
Прво лице еднина останува.
L`art pour L`art


Само јас знам колку ми фалиш , и колку е тешко кога нема никој покрај мене.
Полна соба со пријатели , блиски но далечни , поголема блискост од онаа што ти ми ја пружаш нити има , нити имало , нити некогаш ќе има.
Сознавајќи што е совршенство во твоето присуство , сознав и што е најлошото сценарио - твоето отсуство. А тоа е толку често , а тоа е толку болно . Тоа едноставно ме распарува.
Сепак , ќе ја кренам главата , наивно. Сепак , ќе покажам дека верувам во вечна љубов. Сепак длабоко во себе , чувствувам , пак ќе бидам разочаран. Но не од тебе драга , туку од себе.
Нема да си го дозволам тоа свесно , сепак ти си онаа која јас ја сакам. Вечно,неизмерно. :back:
 
Член од
26 јули 2008
Мислења
214
Поени од реакции
19
Твојот лик јас го сонам како икона

нежна, блиска далечна

Моја платонска

љубов чиста како солза

Сега кога пораснав

сфатив што си ти
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Мое мало и заљубено, ми фалат твоите допири и бакнежи во оваа ноќ, кога надвор е ладно, а јас сакам да ја почувствувам твојата топлина, кога сакам повторно да станеме едно и да се препуштиме на убавината на љубовта која ја имаме еден спрема друг. Те обожавам.
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Знам дека не ти е лесно...Ама на тебе ако не ти е верувај дека мене ми е едно триста милијарди светлосни години уште потешко...Се си дојде спонтано,неочекувано...Никогаш не ни помислував дека токму на тебе ќе паднам..а и воопшто дека можам да се затрескам ама онака ...солидно
Зошто мора да биде се така комплицирано?Зошто едноставно секогаш ги толкуваш работите погрешно и зошто едноставно не се препуштиш и уживаш...
Ахххх Те Сакам торлак еден...
 

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
45
Знам дека ти стигна тикетот, и жалам. ;( Знам дека си нервозен поради тоа но, бројот е имрџнси онли. И тетоважата не знам дали е вистинска. Но, мојата должност ќе биде исполнета ма колку и да ти се одбивни тие силуетки и марионетки. Ама имаш и утеха во случајов. И ПиИ и мај Ви го велат истото. :smir: Па, драг мој конвикту, ју хев д рајт ту римеин сајлент!! :back:
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Сакам да ти кажам дека жалам што сум повторлива и плитка на зборови, скржава и несложено комплицирана. Жалам што не можам да те трогнам со зборовите кои би требало да ја опишат мојата љубов и благодарност, а најмнагу жалам за мојата контрапродуктивност во периодите на хармонична љубов.

Те Сакам :back:
 

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Доцна беше, 05 часот и 13 минути. Пред мене следеше напорен ден кој започнува со дополнителните математички часови во 7:30 кои често успеваат утрински да ме расонат...или одат до крајност. Се стремат го насочат моето расположение под нулата на оската.Темните облаци над мене веќе полека почнуваа да го пополнуваат тој услов со тоа што времето надвор ја достигна својата кулминација, започнувајќи го својот прв мартовски снег, еден ден пред пролетта. Додека главата ми беше преполната со различни прашалници. Прво, со кој разум ќе одам на математика со несклопено око цела ноќ, кога за нецели 2 часа треба да започнам да се спремам?
Нескафето до мене не беше воопшто допрено. Како ли?...Сепак, на оваа изгужвана, шкртана хартија се потрудив што можам повеќе да ја насочам својата негативна енергија, пишувајќи и правејќи планови за другиот дел од денот кој ми преостанува...
Не, подобро не. Ова не е Драга Кајгана. Таму посекако никој не ги чита преполните постови кои членовите ги пишуваат да се пофалат како го минале денот, на школо, дома, што јаделе, колку биле гладни или дали биле задоволни од дневниот џепарлак...

Во текот на изминатава недела, со голем мерак ги броев часовите и минутите до петок, петок навечер со мисла која го опседнуваше мојот разум дека без сомнеж, ме чека прекрасна ноќ. Ноќ која очигледно ќе биде студена, прозорците ќе бидат замаглени, а на нивните краеви ќе се топат ситните снегулки пренесувани лево-десно од ветерот. При секое помислување, срцето ми чукаше забрзано, а дланките започнуваа да се потат. Боже, какво ли е ова предчувство? Дали е добар знак?

Страшен агоничен период. Денес, по таа ноќ фрустрацијата и иритацијата во мене несомнено си поигруваа со моите нерви. Толку многу чувства во една ноќ никогаш не биле така хаотично испомешани. Зјапајќи во телевизорот, со аголот од окото те посматрав на каков начин го гледаше филмот истовремено надминувајќи се себеси при самата помисла колку бев среќна. При тоа, задржувајќи го волшебното значење на зборовите „Те сакам“, се потрудив во тој момент делот од мене кој сношти го оставив таму да биде посилен од твоите чувства исполнети со сомнеж...да можат гордо да те подигнат.
Не сакав да започнувам разговори кои би имале негативно влијание врз нашиот однос. Сакав да поставам еден баланс меѓу нас бидејќи и кога ќе изговорам некои проклети, горчливи зборови, знај не сум искрена. Бидејќи мојата улога на „инаетски идиотизам“ во тие моменти ја играм несомнено перфектно, немајќи тронка грижа дека твоето его е повредено, во својата склопчена, малечка рака ја држев сета онаа моќ и енергија која за момент пројде низ моите гради без да ти укажам колку понижувачки е фактот да се однесуваш на моменти на начинот на кој јас се однесував.Но нема да велам дека не ме заслужуваш, тие зборови се лигави и патетични. Ќе речам дека ти си непобедлив лик кој јас нема достојно да го заменам за некој губитник кој од својот живот видел само луксуз.
Сега, храбро, со задоволство би ја играла улогата на Шехерезада. Би ти раскажувала прекрасни приказни се` до бесконечност, без страв дека ќе го спасам својот живот или не.
За крај, достоинствено ќе ги загризам своите усни и со голема грутка во грлото ќе речам дека моите очекувања беа исполнети. И да, Драгана беше во право. The Notebook е наш филм во кој главните ликови потсеќаат во нивната младост на нас. Бог знае, можеби нашата средба по 7 години ќе биде иста како нивната...
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
На крај пак на моето дојде......ама касно више....јебига:smir:
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.440
Поени од реакции
7.906
хаха, колку е убаво да те гледам како жалиш затоа што не беше у право за сите работи... касно е девојко! веќе не те сакам, веќе не си таа цура за која живеев...
те заборавив, а ти сега праиш уште поголеми грешки извинувајќи ми се, мислејки дека пак ке ми се вратиш, која патетика си!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom