Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
E

`EsCaPe`

Гостин
Тешко ми е секогаш кога доаѓа време да одам дома, затоа бев таква вчера ..
Ни 5минути не проаѓаат и веќе ми недостигаш..
Те Сакам многу..

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Најпрво, си ветувам дека пре ќе си исечам прсти и јазик, него што ќе си дозволам да пишам или да речам повторно било што, на темава или на друго место, за тебе и за она што го чувствувам. Јас не сум створена за да осетам нечија љубов. Едноставно, луѓето не можат да ме засакаат, а уште помалку вистински да ме љубат. Сега е времето да се помирам со тоа.

Знаеш, не ни сонував дека ќе се најдам во улога на Петрарка, и ќе имам Беатриче. Но, очигледно сите потсмевања кои ги упатував кон другите нарекувајќи ги патетични, наивни, лигави, затоа што љубат некој кој не ги љуби подеднакво, сега ми се враќаат ко бумеранг.

Камо среќа да не отворев очи денес. Затоа што цел ден се тресам и повраќам од она што го дознав. Буквално е: I love you so much, it makes me sick.
Да биде апсурдот поголем, ниту знаеш дека ми значиш, ниту некогаш сум ти значела или ќе ти значам. Ситуација Петрарка + тон патетика.
А, знам дека не можам ништо да направам во врска со тоа. Да натераш некој со сила да те сака не може, па макар и се убил.

Затоа(иако со прилично доцнење) извинете Коста и Иван...Сега сфаќам каков пекол сум ви приредила. Верувам дека раните се одамна залечени. Ако е за утеха, јас сум во понезавидна и далеку по траги-комична ситуација и од онаа во која вие бевте поради мене.

А, јас не знам дали да се смеам или да плачам на мојата наивност и детска занесеност. Еј се затрескав после две години, и тоа онака на "слепо". Но, и илузиите што ги градев кратко траеа. Денеска ми се "разбистри".
Се сврте тркалото, нели Ина?

Па сега кога знам дека ниту помислуваш на мене, а уште помалку го осеќаш она што јас го осеќам, и кога ми станува се појасно дека веројатно никогаш нема да ја имам среќата било кој да ме сака, можам само да речам,
Господе, Те молам дај ми сила да го прифатам она што не можам да го променам. Ништо повеќе.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Дали да ти кажам колку искрено јас те лажам, дека сеедно ми е?

Барем еден од нас да знаеше што сака, многу ќе ни беше полесно.:umri:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ushte na tri godini, na toa malo zeleno stolce ja otkriv ljubovta kon nesto i morase podocna da go zaboravam toa i da gaam iluzii za onie drugite - tn lugje.

Trebase katarza, epifanija da me udrat site sranja.
No se puede vivir sin amar? Navistina Lowry?

Taka da:
DOBRODOJDENITE donacii gi primam na Adresa, Mihail Chakov 7A 1/29, Skopje
veruvajte za dobra cel se

Prijatno!

Член од
17 март 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0
nikogas nema da doznaes... nikogas nema da se sluci... a jas nemozam da zaboravam...

Б

БејбиГрл

Гостин
Зашто само ми велиш дека ме сакаш...докажи ми го тоа

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
И Black Rose :wub: UnholY :gushka::back:

:)cug: .......:pos:)

N

NeMiRnA

Гостин
Гледам вечерва сите се отвориле,па ај и јас!!!
НИКОЈ НЕ МЕ САКА БЕ!!!!Барем не како што сакам јас...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
сакам да ти кажам дека ....е шо да ти кажам коа се ти кажав.Останува само да ми веруваш а тоа е твое.

E

`EsCaPe`

Гостин
Вчера кога ми кажаа тоа се расплакав од среќа..
Ах бее...Сонце си..
Убаво ми е сега...
И јас Те Сакам...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
But if I let you go