Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Сатори

Гостин
~*~

Вистинското место на постов:

Мислев на тебе денес, поточно, често мислам на тебе, скоро да ми недостигаш кога сум во соба преполна со луѓе.Ретко мислам на тебе кога сум сама, тогаш ми е страв да мислам на тебе, страв ми е од тоа што може да излезе на површината.Маската може да се размачка, а слика не е слика ако боите се прелеат од линиите, премногу ќе биде реална во тој случај.
Јас сум сонувач, поетеса, физичар и што уште не, но никогаш реалист, навистина не ја сакам реалноста.Не не сакам ни нас во неа.
Нас?
Всушност кога подобро ќе размислам и нема нас, те нема ни тебе во мојот живот, а има толку многу други, но небитни, потполно небитни персони кои крадат само еден момент на внимание повторно за заборавам.
Не сакам да комуницирам, не сакам да бидам отворена, не сакам да бидам фина и љубезна, ништо не сакам, но, моментите секогаш биле посилни од мене, грешка на природата, мојата природа, толку лабилна, непостојана, грешна, хедонистичка, можеби.
Го мразам твојот оптимизам, твојата фиксираност, се што е твое, се што е твоја одлика, се што е твоја доблест.
Но знам дека и ти знаеш, сакам, мразам, потполно исто е.

Incompatible, it don't matter though
'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Се менувам, се раѓам и умирам, секој ден по сто пати, а не ни можам да разграничам, да разберам дали секогаш сум била таква или ти си крив.
Пораснав?
Можеби, но сигурно е полесно дека уживам во сопствените лузни кои се одбележје на млада девојка, не на жена, не на нечија ќерка или пријателка или само уште една млада дама која не знам дали сум или пак се обидувам да бидам.
Не, ова не е блага иронија, ова сум јас.

What if I stake everything I am on a dream
And it's counterfeit?
If I reach the end that justifies the means
Could I live with it?
And if it's true that having too much of any good thing
Could only make me sick

И погледот често знае да ми се замагли, но крени ја главата, затреси ги шишките и продолжи понатаму, секој ден по сто пати, додека се смешкам и позирам на фотографии за пријатели.
Млада и фина, луда и немирна, инстант кафе без млеко, токму тие идеи ми минат низ глава и повторно ти?
Зошто?
Не знам.

I've been livin in a room without windows
Away from the sun, no oxygen
I couldn't tell if it was day or night
Away from the sun, growing nowhere fast
Rushing along on the pavement
Don't even look at the people's faces, going places

When an old man said stop
You nearly stepped on a flower
Growing through the cracks
And you didn't even notice

Време е да се разбудам без тебе.
Лажам кога велам дека немам љубено.

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
Сите ми викаат дека ова се ладни денови, но грешат. За мене се сите топли, бидејќи јас си имам едно Сонце што грее за мене.
Дури и навечер кога ја гледам месечината, замислувам дека тоа е Сонцето што преку ден ме грее. Така да знај дека за мене не постои ден или ноќ, се додека си ти поред мене.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Исчезна нервозата од твојот глас. Тоа е напредок. Трпам јас, се за љубовта:back:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
You got me trippin, stumbling, flippin, fumbling
Clumsy cuz I'm fallin in love
You got me slippin, tumbling, sinking, fumbling
Clumsy cuz I'm fallin in love
So in love with you

Не дека тоа ми е оправдување што сум трапава...ама сепак..Те Сакам!:mwah:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Мацуленце, прекрасно си ми.
Едноставно совршено .... хм....:baeh:
Ми фалеа ваквите дооооолги разговори целиов изминат месец. Фала ти што ми го раскажа тоа и сега ајде на читкање.

Бубче:back:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Ми удри корпа вечерва,не знам дали глава те боли или до мене е:toe:
:drk::drk:само тоа ми остана
:pos2::pos2::pos2:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' cRaZy:pipi:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Добро , па зар не сфаќаш дека сум изморен од играње топло-ладно?

Ако си заинтересирана за мене што чекаш.. а не да ми пуштиш лиги па после ЈООК Бачко!

трпението ми е при крај..

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Да можев да го вратам времето...
ја мразам оваа фраза

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Te ljubam sonce moe...
Edvaj cekam da te vidam i da te gusnam deneska

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
И шо сеа..абе таман е...кујзнае...значи колку сум само расеан деновиве,се вракам во природен елемент...не приметуам ништо,заборавам работи и слабо некако се замарам со се.Посебно не со тебе.Хахахаха,ти кажав дека ке летнеш.Снегов е прекрасен.Го сакам него.Си го сакам компјутерот.Дури и факултетот.И животот.И марихуната.Си ги сакам очите.Ја сакам Кајгана и мајка ми.Понекогаш и татко ми,коа не ме нервира.Си ги сакам и другарите,мада шо обавезно ме нервираат,ама па без тоа немаше да ми бидат другари.Ма сакам се бе...а тебе...хм...ти летна пријател,догледањееее...затрупана во снегот,а кога снегот ке се стопи,и ти со него...ке бидеш солзата која никогаш не ја пуштив за тебе...
Тоа е тоа...беше многу,ама не стаса до тоа ниво за да пуштам солза за тебе.Хм,напротив далеку си од тоа.А сега...збогум.:smir:

Narkos

...::enter my mind::...
Член од
12 април 2007
Мислења
677
Поени од реакции
5
ете...сите карти се на маса...сите освен една...ама тоа не ти го признавам...ни за жива глава...сеа, од тебе зависи...

E

`EsCaPe`

Гостин
леле колку сакам сега да си до мене...ми недостигаш најмногу...сум ти кажала дека те сакам и пак ќе ти кажам..ТЕ САКАМ...не си свесен колку...

And I'd give up forever to touch you
Cuz I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
Cuz sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

Love you ... :wub:

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
JU HUUU,edvaj cekam da dojde vecer i da se gusneme zaedno pod toplo kebence,nadvor sto ubavo sneg paga,mh mh romantika samo za nas dvajca

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
idam po snegov, gledam kolku e se belo, ubavo, a jas sepak ne sum srekna, nesto ne mi dozvoluva da bidam srekna, da se raduvam...
kaj i da se svrtam, kaj i da odam, samo spomeni mi se navrakaat, kolku ni bese ubavo izminative 2zimi... koga setavme zaedno po snegot, koga igravme, koga mu se raduvavme ZAEDNO na snegot... a sega sum sama, a vo mislite sum so tebe... no toa ne e dovolno... mi trebas ti za da mozam da prodolzam so zivotov, bez tebe toa ne go mozam... :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom