Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.429
- Поени од реакции
- 35.117
Апсолутно да им се даде коридор... Ама со ногите напред да ги извадат.Наводно НАТО офицери се присутни во Мариупол.
Апсолутно да им се даде коридор... Ама со ногите напред да ги извадат.Наводно НАТО офицери се присутни во Мариупол.
Уште колку хеликоптери и тенкови им останаа на украинците, нели сите им беа уништени, ќе почнат да ги задолжат.Во Мариупол наводно уште Азовстал, фабриката Илич на север и пристаништето останале под контрола на Украина.
Прегледај го приврзокот 327855
Изгледа така ќе биде.
Нели беа 14 илјади азовци во Мариупол, со хеликоптери ли че ги одведат.Треба да се многу глупи Русиве сега да не се спремни за хеликоптери, посебно со класична противавионска артилерија окулу Азовстал комплексот... И остави ги да изгладнат добро таму.
Па нели у Киев влегоа за промена на врхушката.Во Боксер Патриа или Бредли имаш имаш камери, греење, модуларни платформи,во бтр 70 пример нема ништо од тоа.Неспоредливи се.Бумеранг е веќе друга приказна.Мене се уште не ми е јасно како се залетаа на Киев и Харков.Многу беспотребни жртви.
Незгодно им е на русите, мислеле дека војуваат со 14 илјади азовци и дека ги сотреле, како што влегувале слабо гледале увиени азовци, а од друга страна подвижниот крематориум на русите работел под полна пареа.Glagolot "bea" e minato svrseno vreme od BIDE
The Verb TO BE (Глаголот СУМ) in Macedonian
Now we are going to learn the verb TO BE (Глаголот СУМ) in Macedonian Present tense (Сегашно време) I am - Јас сум (Jas sum) You are - Ти с...learnmacedonian.blogspot.com
Ne si razbral sto napisav.Незгодно им е на русите, мислеле дека војуваат со 14 илјади азовци и дека ги сотреле, како што влегувале слабо гледале увиени азовци, а од друга страна подвижниот крематориум на русите работел под полна пареа.
И дај пуштајте мапа, веќе 4 дена нема мапа, дали сега Новорусија се протега до Лвив.
Да да, коридор само до некој логор у СибирАпсолутно да им се даде коридор... Ама со ногите напред да ги извадат.
Подобро е на воената парада у Москва да ги прошетаат и да ги измијат улиците после нив. Хмм, однекаде ова ми е познатоДа да, коридор само до некој логор у Сибир
Јас не го разбирам ова навистина, дури ете и да успеат некако да стигнат тие хеликоптери Азовстал, треба да си комплетно луд човек да се качиш на тој хеликоптер и да мислиш дека ќе стигнеш до некаде. Не е како фабриката да е 50 км позади борбени линии, секој војник во градот ќе слушне дека хеликоптери слетуваат кај Азовстал и ќе дигнат тревога и после тоа накаде. Мислам да технички на некој 100 км на север се Украинските линии али тоа се долги 100 км. Буквално влегуваш во возило кое единствената шанса да преживее му е способноста на пилотот да лета екстремно ниско и да се коцка со можни позиции на ПВО + дека нема да стигнат доволно брзо ловци или дека нема да има во близина некоја хеликоптерска патрола.Наводно русите до сега собориле 14 хеликоптери што пробале да извадат луѓе од Мариупол..