Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не менува многу дали е руско возило, Боксер или Бредли ако налета во заседа од добро спремени момци со Џавелини или NLAW.

Проблемот е во тактиката и начинот како се движат на теренот кај што се лесно изложени на заседи.
Во Боксер Патриа или Бредли имаш имаш камери, греење, модуларни платформи,во бтр 70 пример нема ништо од тоа.Неспоредливи се.Бумеранг е веќе друга приказна.Мене се уште не ми е јасно како се залетаа на Киев и Харков.Многу беспотребни жртви.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.449
Имаше денеска видео од трупите на Кадиров. Пред Николаевка се.
Автоматски споено мислење:

Обезглавени, пресечен грклен.
Методи на ИСИС.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.853
Дедово од Мариопул, 8 години чекал да дојдат неговите да го ослободат од Бандера, си направил и знаменце...
Која радост кај обичните луѓе, слободата нема цена, што е срушено ќе се гради.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.436
Поени од реакции
35.118
Of the 2700 German MANPADS "Strela-2" for Ukraine, only about 500 were working

Германциве да не се во договор со Русија, намерно да ги саботираат UAF?
Оружјево повеќе шанси има да го убие корисникот отколку да се употреби против целта.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
Кога би бил попаметен/паметна немаше да се смееш него ќе изгуглаше штетите што ги трпеле сите војски при повлекување. Наполеон, Бугарите, Германците се само мал пример за тоа. Ама океј. Истово ќе го напишев и Украинците да се повлекуваа и тогаш ќе ме бодреше и ќе се согласуваше со мене. Тиква :tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Кога би бил попаметен/паметна немаше да се смееш него ќе изгуглаше штетите што ги трпеле сите војски при повлекување. Наполеон, Бугарите, Германците се само мал пример за тоа. Ама океј. Истово ќе го напишев и Украинците да се повлекуваа и тогаш ќе ме бодреше и ќе се согласуваше со мене. Тиква :tapp:
Никој нема да се согласи со тебе.
Повлекување не е ни потешко, ни поопасно од напад.
Миљарда причини и примери има за тоа.

Русите успешно се повлекоа за еден ден, од огромни пространства на северот.

Ја да сум бил попаметен... Не е тука битно ја, или ти, какви сме.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Се си во право, али не важи ова за Русите, бидејќи немаат со што Украинците да ги нападнат.. Нит авијација имаат нит тенкови ни оклопни возила.. Со што ќе ги нападнат од зад грб, пешадија?

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.853
Те бидува, многу си добар стратег, да те земе зеленски за советник.:D
Има бекство после голем пораз, има бекство од опкружување, има повлекување низ туѓа територија.
Реално русите имаа нивна линија на фронтот назад, без проблем се повлекоа.
Зашто, како и мене не ми се бендиса, сакав брза денацификација, ќе видиме на крајот кој кого.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.368
Поени од реакции
18.498
Od denesni snimki izglea niso ne naucike rusive. Ista taktika, pak gi drobat so dronovi i artilerija.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
ваква вест, вели ОТАН во Украина губи и служи како ѓубриво

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.225
ВСРФ напредува кон Славјанск.

Наводно НАТО офицери се присутни во Мариупол.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
Во Мариупол на поранешни позиции на укронацистите пронајдена е бугарска муниција.

Русите им порачуваат на своите “браќа“ за следниот пат да подразмислат.

Kajgana Shop

На врв Bottom