да кажам мислење на темата, ја читам подолго време...не споредувајте баби и жаби, германија кај што автопатиштата подлога под асвалт им тргаат цемент со железо арматура и што не, затоа автопатите и 100 години ке им траат за разлика од кај нас фушаријата. Искрено кај нас автопатите не се за повеке од 120-30км/час, оти на повеке кузнај што ке напрајш. Е сега да кажам едно искуство мое од пред точно 2 месеци. Една недела беше после 15 ноември, и ајде како и сите да ставам зимни гуми на вулканизер, половно нешто 2 предни континентал 3000 денари, поволна али шара за мерак, 7мм. Намонтирав се и по 2 дена ајде ке одам на пат, плетвар надолу по клисурата, десно за кавадарски се исклучувам, кој го знај патот го знае како е, почнува надолнина едно 700-800м, па почнува нагорнина, на угорницата баш мавање предно лево тркало па не да беше дупка......кратер, со 90-100км/h во 5 сат сабајле на средни светла. Застанав немаше ништо. По сат време ко гледам гумата топка цела подуена на страната. И што напрајв?? Ајде пак нови две предни сум менвал. И на кој да се жалам?? Можам да го посветам само к-15 клипот . Совет мој знаци пратете луге и немајте гајле. Јас со таа брзина бев и бар со гума поминав, а во живот од 140 немам кола завозено повеке и не ни планирам.