Војната на патиштата

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
Тој "фраер" што вози со 140 на час по снег нема уште долго да живее. Иначе да се надоврзам на темава, летоска мене еден ќе ме изгазеше и покрај тоа што јас си ги почитував сообраќајните правила.
Си поминував на пешачки премин кога беше зелено за пешаци и ко за беља баш тогаш не погледнав дали идат коли по улицата или не, на пола премин како фурија помина една кола која возеше сигурно 80-90 на час. Да бев само едно метро понапред, сега немаше да бидам тука и да го пишам постов.:eek:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Уште полоша вест Ахмети бил, а не Груевски. :confused:
Стварно, така е.
Некој би рекол дека ултимативна задолжителност за сите кои стојат исправени пред непријател, е итното расчистување со предавниците во сопствените редови.

Во тетовската болница каде што по сообраќајната несреќа што се случи утрово е лидерот на ДУИ Али Ахмети, дојде и претседателот на албанскиот парламент Илир Мета кој му посакал брзо опоравување.

Има назнаки дека столбот е намерно поставен таму. Најверојатно од српските тајни служби.

...мада рака на срце, има и такви на кои ова ќе им заличи како обид за уште еден Младенов-job.

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.813
Поени од реакции
17.757
Ако веќе мислиме на заговор поќе ми личи како на опомена него на атентат, реално да праевме муабет ако Мијалков или некој сакаше денес да загини ќе загинеше и ништо немаше да го спаси.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Каков заговор, каква опомена, зар е нормално пред патарина некој да вози со голема брзина?
Нормално дека не е, можеби се имале предходно најавено и требале само да поминат без застанување, ама нешто се случило и морале да застанат а како резултат на тоа е сообраќајката. Или наједноставната претпоставка, дека несреќата се случила поради неприлагодена брзина на условите на патот, никакво предупредување, никаков заговор,

*нормално тоа е само моја теорија

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
да кажам мислење на темата, ја читам подолго време...не споредувајте баби и жаби, германија кај што автопатиштата подлога под асвалт им тргаат цемент со железо арматура и што не, затоа автопатите и 100 години ке им траат за разлика од кај нас фушаријата. Искрено кај нас автопатите не се за повеке од 120-30км/час, оти на повеке кузнај што ке напрајш. Е сега да кажам едно искуство мое од пред точно 2 месеци. Една недела беше после 15 ноември, и ајде како и сите да ставам зимни гуми на вулканизер, половно нешто 2 предни континентал 3000 денари, поволна али шара за мерак, 7мм. Намонтирав се и по 2 дена ајде ке одам на пат, плетвар надолу по клисурата, десно за кавадарски се исклучувам, кој го знај патот го знае како е, почнува надолнина едно 700-800м, па почнува нагорнина, на угорницата баш мавање предно лево тркало па не да беше дупка......кратер, со 90-100км/h во 5 сат сабајле на средни светла. Застанав немаше ништо. По сат време ко гледам гумата топка цела подуена на страната. И што напрајв?? Ајде пак нови две предни сум менвал. И на кој да се жалам?? Можам да го посветам само к-15 клипот . Совет мој знаци пратете луге и немајте гајле. Јас со таа брзина бев и бар со гума поминав, а во живот од 140 немам кола завозено повеке и не ни планирам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/idiotite-sekogash-stignuvaat-prvi

Лично бев сведок на ваква ситуација пред една недела. И си викам у тој момент, онака злобно во себе, како сакам на таа лента сеушт да има недоправен пат и да има некоја провалија па да видам дали ќе возиш тогаш таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom