Војната на патиштата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Pak ti so istite sranja?
Ako ti imash oset kako izgleda kola shto doajga kon tebe so 130km/h neznachi deka ima i sekoj!
I kako shto pisha chlenot pogore , na otvoreno zeleno ochekuvash deka toj shto se priblizhuva che zastani na negovoto crveno!

I edna dve sek. pokasno poinako da reagirash vejche e prekasno.
За две секунди можеш 5 метра да претрчаш, just saying.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.844
Oној монструм што уби осум души во околината на Младеновац е осуден како помлад полнолетник...
ако се сеќаваш за случајот РИЦ во Хрватска, пред многу години, убиен од КЕИФ со клоци, без никаква причина од група 17годишни и еден 18годишен, практично НИКОЈ НИШТО не одлежа... пишува во текстот од линкот, сличен случај во УНГАРИЈА, 3ца фрлиле врсник во Дунав и се удавил, СИТЕ по 10 години ЗАТВОР
само во ехЈу држави има голема толеранција за малолетни па и млади полнолетни убијци.... башка што пред 6-7 години адвокат Вујиќ му се пофали на Ефто во емисијата, дека СРЕДУВАЛ убиства со 2 години затвор... па и Штеки има на времето со 2 години поминато, а пак случајот Јанушев е ФИЈОКИРАН..
од сообраќајки мислам Единствен што е осуден ЗДРАВА казна ( не знам дали ја одлежал) е оној што излета со кола од улица и во кафиќот кај ТЦ ЗЕБРА и усмрти жена...
Автоматски споено мислење:

За две секунди можеш 5 метра да претрчаш, just saying.
нема време на таква брзина, а и кучето што има ИНСТИНКТ не осетило... се слуша Мотор оти им се праени ауспусите да бидат бучни, а ретко кола.... Брзина може да се процени ако си на тротоар, попречно ако гледаш, ако веќе си на пешачкиот гледаш само светла, дали 60 возел дали 130..
А ВОЗАЧОТ ШТО ГЛЕДАЛ ???

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.280
Поени од реакции
5.936
БОЈКОТ НА МЕДИУМИТЕ КОИ ЌЕ ГО ОБЈАВАТ ВИДЕОТО!

ОНОЈ МЕДИУМ ШТО ЌЕ ГО ОБЈАВИ ВИДЕОТО, UNLIKE/UNFOLLOW FACEBOOK/INSTAGRAM/X/TELEGRAM ITN...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.383
Поени од реакции
1.984
Кај нас ова е толку у курац отидено, што само принципот, "Око за око, заб за заб", може да донесе некаков резултат.

Се друго е напразно филозофирање, "мижи асан да ти баам", "мижи митро тулумби паѓаат" или, што би рекле нашите северни сосдеди "свирање курцу".. и така се до следниот случај.
Додека не почнат глави да летаат.. ама буквално.. ќе филозофираме до утре сабајле, и ќе ни гинат децата по улици, ни криви ни должни.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
158
Поени од реакции
139
kade moze da vidam toa video? ako nekoj znae neka pusti link, ili pak vo poraka ako ne moze javno
mi rekoa na X imalo no jas ne ja najdov

и кучето што го шетала Фросина е згазено, најдено под кола...
СЕ додеќа некој буџовански син не згази намртво некоја КРУПНА зверка, ќе има ФИЛОЗОФИРАЊЕ, не само на Форуми, туку криминогени адвокати и судии...
ne e tocno, kuceto e zivo, samo nogata mu skrsena

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
нема време на таква брзина, а и кучето што има ИНСТИНКТ не осетило... се слуша Мотор оти им се праени ауспусите да бидат бучни, а ретко кола.... Брзина може да се процени ако си на тротоар, попречно ако гледаш, ако веќе си на пешачкиот гледаш само светла, дали 60 возел дали 130..
А ВОЗАЧОТ ШТО ГЛЕДАЛ ???
Возачот не гледал ништо и е виновен 103,5%, што може да се очекува од џанак? Кучето е врзано и не е мачка така да неговите инстинкти се до тука.

Не можеш да ги видеш ни светлата ако гледаш само во кучето.

Не ми се верува дека немало сведоци и дека сама ја минувала улицата. А од толку џева по медиуми не слушнавме ништо.

Член од
12 август 2024
Мислења
263
Поени од реакции
662
Доста народ што треска глупости овде нити има поминато на тој пешачки нити пак возено. Си има камери таму на семафорите, се е снимено.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.983
Гомното ќе си лежи апсаана и тоа е сигурно! Жално е што гледала во кучето наместо лево десно.
Немој бе друже вакви работи да пишуваш, не е коректно према фамилијата и општо према девојчето. Грев е ебате, не ни знаеш каква била ситуацијата, а пишуваш дека гледала у кучето наместо лево или десно.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Немој бе друже вакви работи да пишуваш, не е коректно према фамилијата и општо према девојчето. Грев е ебате, не ни знаеш каква била ситуацијата, а пишуваш дека гледала у кучето наместо лево или десно.
Ако сте толку душебрижници за фамилијата, тогаш затворете ја темата уште сега. Тие и кажаа самите дека било која дискусија им тежи.

ne e tocno, kuceto e zivo, samo nogata mu skrsena
Таткото кажа дека го нашле под кола.

И како би преживеало ако е 130 или 160 km/h?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.842
Поени од реакции
115.983
Ако сте толку душебрижници за фамилијата, тогаш затворете ја темата уште сега. Тие и кажаа самите дека било која дискусија им тежи.
Не, ама не е коректно да коментираш неточни работи за некој кој починал зашо има 0% вина во сопствената смрт. Замисли некој вака да коментира за твој близок (не дај боже секако, хипотетички е ова), а ти или некој од твоите да читаат.

Не дека ќе го вратиме девојчето ако не коментираш вакви работи, ама мислам дека е крајно нечовечки да се трескаат такви глупости кога сознанијата за возачот се такви какви што се и дечкото е 1000% крив по сите можни параметри.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.205
Поени од реакции
9.751
Џабе е све сега, возот отишол. По некад бараме некое објаснување за тоа што е судбина а некои работи човекот не е у можност да ги разбере. Криво му е и на копуков сигурно, ама јбг мора да има по некој Јуда у светов и по некој несреќник како овој.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Не, ама не е коректно да коментираш неточни работи за некој кој починал зашо има 0% вина во сопствената смрт. Замисли некој вака да коментира за твој близок (не дај боже секако, хипотетички е ова), а ти или некој од твоите да читаат.

Не дека ќе го вратиме девојчето ако не коментираш вакви работи, ама мислам дека е крајно нечовечки да се трескаат такви глупости кога сознанијата за возачот се такви какви што се и дечкото е 1000% крив по сите можни параметри.
Кај виде дека го правдам гомното што ја согазило бе?

Од судско/правен аспект девојчето нема никаква вина!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.844
Возачот не гледал ништо и е виновен 103,5%, што може да се очекува од џанак? Кучето е врзано и не е мачка така да неговите инстинкти се до тука.

Не можеш да ги видеш ни светлата ако гледаш само во кучето.

Не ми се верува дека немало сведоци и дека сама ја минувала улицата. А од толку џева по медиуми не слушнавме ништо.
Ноќе е ОПАСНО да преминуваш надвор од Пешачки со семафор, затоа што СЛАБА е осветленоста, осветлени се само раскрсниците... а точно е дека има и пешаци неодгповорни кој преминуваат ноќе ВОН пешачки, преку неосветлени улици, тешко е да ги видиш и 40км/ч да возиш... НО пешачките со семафор се осветлени и Видливи од Далеку !!

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.720
Поени од реакции
14.601
И како би преживеало ако е 130 или 160 km/h?
Глуп ли си? И така се бламираш цело време па и сега се обидуваш интересен да бидеш. Зашо да не биде живо ако го држела у раце?

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.126
Поени од реакции
8.877
Глуп ли си? И така се бламираш цело време па и сега се обидуваш интересен да бидеш. Зашо са не биде живо ако го држела у раце?
Зашо да не биде живо бе глуп еден? Ајде зашо? Ебате глупиот!

Ноќе е ОПАСНО да преминуваш надвор од Пешачки со семафор, затоа што СЛАБА е осветленоста, осветлени се само раскрсниците... а точно е дека има и пешаци неодгповорни кој преминуваат ноќе ВОН пешачки, преку неосветлени улици, тешко е да ги видиш и 40км/ч да возиш... НО пешачките со семафор се осветлени и Видливи од Далеку !!
Се согласувам

Kajgana Shop

На врв Bottom