Војната на патиштата

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.112
Поени од реакции
37.573
"Командант на центарот..." не е чин во АРМ, туку работна должност, убаво си пишува - потполковник Зоран Јованов. Тоа ти е исто како на некој професор на факултет да му дадат работна должност да ги упатува новите студенти на што знам што. И како ќе кажеш после: професорот тој и тој или упатувачот тој и тој? Чин "командант" не постои во АРМ. Има наредник, ама тоа е подофицерски чин, овој е далеку над тоа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.579
Поени од реакции
16.777
А кој фактор бил 2021 кога била првата сообраќајка ??????
Туку има и Други шеми ??

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.360
Поени од реакции
8.054
"Командант на центарот..." не е чин во АРМ, туку работна должност, убаво си пишува - потполковник Зоран Јованов. Тоа ти е исто како на некој професор на факултет да му дадат работна должност да ги упатува новите студенти на што знам што. И како ќе кажеш после: професорот тој и тој или упатувачот тој и тој? Чин "командант" не постои во АРМ. Има наредник, ама тоа е подофицерски чин, овој е далеку над тоа.
Abe druzhe ne mi kazhuvaj mene Chinovi . Sluzhev jas vo JNA !
Ja staviv slikata za drugite da prochitaat shto Cin (podpolkovnik) ima!
Автоматски споено мислење:

Туку има и Други шеми ??
Tokmu taka ima odamna jaki shemi a ne od "vcera" koga mu ja dala funkcijata na tatko mu.
Prashanje shto bil pred toa i koj go drzhi nego.

A za ova so povredeniov shto si zaminal sam doma, nishto chudno. Ludjeto povredeni vo soobrajchajki se pod Trauma i pravat skoro se nesvesno.
Tek posle den dva svajchaat shto im se sluchilo.
Imav slichno dozhiveano od bliska lichnost.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.112
Поени од реакции
37.573
Туку има и Други шеми ??
Не знам што портал е ова Newz24Live, ама објавуваат сензационалистички и clickbait наслови, а текстовите не знам колку им се реални. И мене вчера ме наведоа да помислам дека убиецот на Фросина сега, за овој случај го упатиле во поправен дом наместо притвор. Дури и го споделив линкот тука, па после го избришав. Не само насловот, туку и текстот беше така срочен, без никакви детали. Којзнае и ова колку е точно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.579
Поени од реакции
16.777
Кој и да е треба да одговара. Ама мислам дека Се е кај нас Селективно, кампањски и Партиски организирано...
Се сеќавам кога за време на Шарените куртони се креваа протести за една друга Фросина, со таргет на син на функционер од Дпмне
Предходно, џип со газач од Батинци мислам, усмрти млад дечко кај Католичка, ама тоа не било важно...
Дури имаше во Петровец дечко млад згазен на смрт на Тротоар, и тоа не беше интересно за шарените...
А да не кажувам дека една недела по газење на Фросина од Паланка на Партизанска, на Истиот пешачки возило на блгарска амбасада усмрти човек, само еднаш имаше ситна вест и Молк...
Значи кај нас има Селективност до плафон а и менаџирање на сообраќајки со смртни последици ....
И друго, треба да биде казна за усмртување пешак на негово зелено минимум 5 години затвор, па да нема Имунитет ни за наши буџи а ни за дипломатски возила !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom