Океј во ред, не ти сопрам дека сешто носат и ако е небезбеден товар може да се направи пиздарија, но и таквите мислам дека процентуално би биле многу помали од неисправни возила.не да ме закачи, свашта носат може нешто да летне, може да укочи нагло и да се залепиш у него. Камион не сакам да видам бар 150 метри пред мене.
Во однос камион да ти закочи и да се акниш во него, поголема веројатност има лека кола пред тебе да закочи и да направиш пуздер одошто камионџија да предизвика такво нешто из чиста мира.
Не да ги бранам или дека се цвеќиња за мирисање ама се далеку посовесни возачи од нас со автомобилите, а ограничената брзина со која се движат им е според мене плус, а не минус. Побрзо некој ќе ме залепи со порше, отколку натоварен некој со камион.
Некни, пример, еден со ауди RS мислеше дека е авион и претекнувајќи во сред град од десна страна ќе ме закачеше... не дека е град и дека не смее со 80+ да вози ама оди кажи му. Такви по автопати ги имаш еден куп и се поголема опасност од камионите. Барем според мене, пак ќе речам не сум човек што гугла статистики само за да испадне во право, си праиме муабет.