a sto kje cekam li da se omazam pa da imam odnosi so nekogo .пред брак секс никако
a sto kje cekam li da se omazam pa da imam odnosi so nekogo .пред брак секс никако
ко че сакаш ти...ти одлучуваш нели демократија е?a sto kje cekam li da se omazam pa da imam odnosi so nekogo .
Смртна казна.пред брак секс никако
Дебелеењето на хименот е мит.Најдобрар период за први сексуални односи е од 17-19 години, тогаш женското нема многу да го боли...
Хмм па знам дека хименот со текот на годините не дебелее но имам прочитано дека не станува збор за дебелината на хименот туку за годините... Ако девојката е на помала возраст како на пример 14години, таа е потполно неискусна и не е на соодветна возраст за секс така да повеќе ке ја боли.. Оние кои наполниле 17 год. повеќе се подготвени за секс, хормоните тоа го бараат, така да тоа е природно и помалку боли... И од лично искуство знам, една моја другарка изгуби невиност на 14год и рече дека превише ја болело. Јас невиноста ја изгубив на 17 и не ме болеше толку... па што знам..Дебелеењето на хименот е мит.
Ако веќе не е обновливо ткиво, нема да стане подебел со време. Just sayin' .
И кај нас, во КумановоМожда во утопија.
Да да, реплицирањето ми беше бидејќи многу мислат (или пак спротивниот пол ги лаже) дека ако повеќе чекаат повеќе ќе ги боли.Хмм па знам дека хименот со текот на годините не дебелее но имам прочитано дека не станува збор за дебелината на хименот туку за годините... Ако девојката е на помала возраст како на пример 14години, таа е потполно неискусна и не е на соодветна возраст за секс така да повеќе ке ја боли.. Оние кои наполниле 17 год. повеќе се подготвени за секс, хормоните тоа го бараат, така да тоа е природно и помалку боли... И од лично искуство знам, една моја другарка изгуби невиност на 14год и рече дека превише ја болело. Јас невиноста ја изгубив на 17 и не ме болеше толку... па што знам..
Дебелеење на хименот?Да да, реплицирањето ми беше бидејќи многу мислат (или пак спротивниот пол ги лаже) дека ако повеќе чекаат повеќе ќе ги боли.
Се согласувам инаку, од 17 па нагоре.
А значи затоа секоја втора кај нас си шета стомаче...И кај нас, во Куманово
Класната која ми беше во средно предаваше биологија и често правевме вакви муабети. Таа ни кажуваше дека старосна граница не постои, но просечно полово дозреана личност е околу 20 години. Пример, Петко и Петкана се по 16 години и имаат секс. Ако се недоволно полово зрели може да страдаат цел живот. Може да се појави депресија, трауми за цел живот, па дури и посериозни нарушувања како шизофренија.А значи затоа секоја втора кај нас си шета стомаче...
Тој од 8 денари поише сметња ќе направи... а да заштити... тешко некако.
Идеална возраст за секс... па нема баш некоја бројка. Сето тоа е индивидуално.
Сепак пожелно е да се свесни за тоа што го прават, да се одговорни и претпазливи, за да може потполно да уживаат во чинот.
Па... ај може најприфатливо е од 16 па нагоре.
Во ек на моментален занос и страст, машката страна од популацијата ја убедува женската страна од популацијата дека што побрзо се скинат помалце ќе ги боли бидејќи колку повеќе чекаат толку повеќе им се дебелее хименот.Дебелеење на хименот?
Ај ако сака некој да ми го објасни овој феномен, затоа што прв пат слушам за вакво нешто.
Некако во последно време се подолу и подолу ја туркаат границата... затоа пишав бар 16 години да имаат.Класната која ми беше во средно предаваше биологија и често правевме вакви муабети. Таа ни кажуваше дека старосна граница не постои, но просечно полово дозреана личност е околу 20 години. Пример, Петко и Петкана се по 16 години и имаат секс. Ако се недоволно полово зрели може да страдаат цел живот. Може да се појави депресија, трауми за цел живот, па дури и посериозни нарушувања како шизофренија.