Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се нешто ти си против државава, ако не ти чини, слободен ти е патот во Америка. ;)
МВР си работи како што треба и ги казнува тие што прават прекршоци, не поминува никој неказнето! И да ти кажам, јас како 16 годишна можам да бидам 100 пати посовесен возач од некој пијан 50 годишен, а и не мора да е пијан... ;)
Па знам дека ми е слободен, тебе да не ќе те прашувам за дозвола? Чекам да завршам факултет и ќе емигрирам како секој нормален човек. Државава ќе си ја чувате вие, патриотите, без гајле.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Па знам дека ми е слободен, тебе да не ќе те прашувам за дозвола? Чекам да завршам факултет и ќе емигрирам како секој нормален човек. Државава ќе си ја чувате вие, патриотите, без гајле.
Се сложувам во потполност овде со тебе ....премногу владее патриотизам, а не размислат претходно што ќе напишат ;)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Дали ова значи дека не е битно дали си одличен или не ? И што се е потребно за возачка дозвола да се извади?
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 21:16 ---
Пошо во Америка и улиците се здрави, и сигнализацијата е како што треба и улиците се осветлени. Второ, и во Америка има сообраќајки немој да мислиш дека не, само што таму не ти ваља тоа имам тетка инспектор, чичко командир ќе ми скине пријава туку затвор одиш сместа или ќе чистиш кондоми од автопат едно месец дена. Сами си играте бе деца само ај ве најдоа 15 годишњаци и лесни сте за мотање. Мислите сообраќајот туку така е, ќе се возицкаме, не дека одговарате за сите животи што се на улицата моментално.
А за малолетниците улиците не се осветлени или знаците не работат,само за 18+ се светлата и знаците ? Се кладам дека подобро возам од пола од членовиве во дискусијава, а имам 17 години. Се е до вежба, пример мајка ми возачка земала на 30 години тоа не значи дека е попечена за возење од мене, јас од 6то оделение со татко ми на полигон возам. Така да go figure

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали ова значи дека не е битно дали си одличен или не ? И што се е потребно за возачка дозвола да се извади?
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 21:16 ---

А за малолетниците улиците не се осветлени или знаците не работат,само за 18+ се светлата и знаците ? Се кладам дека подобро возам од пола од членовиве во дискусијава, а имам 17 години. Се е до вежба, пример мајка ми возачка земала на 30 години тоа не значи дека е попечена за возење од мене, јас од 6то оделение со татко ми на полигон возам. Така да go figure
Читај убаво. Не зборев тогаш за малолетници. Членката вика како може у Америка да не се прават сообраќајки и јас и кажав дека се прават и таму ама помалце зошто им е средена инфраструктурата и мали се шансите да ти излета кучиште или циган на коњ или неосветлена кола за бичкијање дрва.

Браво за тебе ако возиш ко да имаш искуство 20 години, но тоа не го негира фактот дека грото 16-17 годишњаци се зелени. И убаво кажа gade , не знам кој оди со кола низ населба, поготово па малолетник, невработен :confused:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Се нешто ти си против државава, ако не ти чини, слободен ти е патот во Америка. ;)
МВР си работи како што треба и ги казнува тие што прават прекршоци, не поминува никој неказнето! И да ти кажам, јас како 16 годишна можам да бидам 100 пати посовесен возач од некој пијан 50 годишен, а и не мора да е пијан... ;)
Ме пуштиле пијан на враќање за дома, ‘поради искреноста‘.Ама и ме пишале за нешто баш без врска.Ништо овде не е во ред, најмалку МВР.Ете имаш полно теми овие дена да видиш колку сериозна организација е МВР и Македонија воопшто.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
приметивте дека во последно време се нешто глупаво воведуваат или се случува во државава? како самиот ѓавол да е влезен во овие што измислуваат глупости :tapp:
то треба да се убие.......

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
А зошто мислиш дека јас би имала сообраќаен прекршок со самото тоа што би почнала да возам од 16 а не 18? Па во цел свет возат од 16 еве на пример Америка и еве ги уште се живи. :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не планирам да идам у затвор на 16 години само поради фраеришање. ;)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Па да може и 5 годишни на паркинг да возат нема фрка тука :tapp:

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Е заради вакви размазени дечишта мојот дедо починал уште пред да се родам...Го удрило некое копиле со мотор додека си пешачел ни крив ни должен, мајка му некое високо лице по судовиве и нормално ништо не одговарал, немал ни 18 години....
И сега на 16 години со кола во школо ќе одите и фаци сте еј :cool:

Да не знаеш кои се поретардирани....Тие што ги носат овие закони, или тие што се палат дека ќе имаат кола на 16...

Соодветно време за кола е кога ќе можеш сам да си ја купиш и сам да си ја одржуваш, ете тогаш си доволно зрел...Се додека други ви купуваат, а вие сте нивни миленичиња не сте доволно зрели ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom