Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Знае ли некој која е крајната возраст- граница на управување со автомобил
До колку години старост човек може да управува со автомобил?
Od iskustvo so tatko mi,posle 65-ta godina dozvolata se prodolzuva na 3 godini so vadenje na lekarsko uverenie:)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од први јануари и малолетници ќе може да возат автомобили во Македонија. Според законот, ова важи за деца од 16 до 18 години, а решението предвидува младото лице што ќе седне зад воланот, да не може да вози надвор од местото на живеење, односно градот или општината.

Извор: Плус Инфо

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
Ај па и за неколку години да направат и за 12 годишните и да возат само низ населба. :sick:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ај па и за неколку години да направат и за 12 годишните и да возат само низ населба. :sick:
Наместо моторишта да брчат, коли ќе брчат. :D
И сообраќајки колку сакаш :D
Полицијата ќе се напуни пари. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аееее сега само ќе застануваат коли на секое само за да проверуваат и казнуваат. Па само откако се воведе ова казнава за новиве возачки дозволи 3 пати ме има застанато полиција за проверка :facepalm:

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Уфф супер, јас треба уште една година да чекам за да полагам, ама после тоа седнувам зад волан и не станувам првите неколку недели. :D

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Уфф супер, јас треба уште една година да чекам за да полагам, ама после тоа седнувам зад волан и не станувам првите неколку недели. :D
Уште да те пуштат од дома и твојата совест?

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Уште да те пуштат од дома и твојата совест?
Секако дека ќе ме пуштат, татко ми многу ги сака возилата и општо гранката сообраќај. Мајка ми може малку да се противи, зашто она повеќе се плаши за такви работи и смета дека е опасно, ама кога ќе се разгледа ситуацијата од сите страни ќе се увиди дека не е воопшто опасно. :P
Мојата совест исто ќе ме пушти ( :D ) со тоа што ќе имам земено возачка (сите тие часови и полагања кои треба да се пројдат не се мала работа), тоа што ќе бидам свесна за своите постапки во сообраќајот и совесен возач (како татко ми и брат ми :P).

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Хехех... па тоа и така е... досега демек не возеа...

Добар си е законот....

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Секако дека ќе ме пуштат, татко ми многу ги сака возилата и општо гранката сообраќај. Мајка ми може малку да се противи, зашто она повеќе се плаши за такви работи и смета дека е опасно, ама кога ќе се разгледа ситуацијата од сите страни ќе се увиди дека не е воопшто опасно. :P
Мојата совест исто ќе ме пушти ( :D ) со тоа што ќе имам земено возачка (сите тие часови и полагања кои треба да се пројдат не се мала работа), тоа што ќе бидам свесна за своите постапки во сообраќајот и совесен возач (како татко ми и брат ми :P).
Ај иди у кујна прај манџа. Уште ц*цки не ти пораснале ќе возиш кола. Офф..

Kajgana Shop

На врв Bottom