Воена академија

С

Спенсер

Гостин
само да ви кажам, во таа листата на примени што се, имам другар (да не го откривам кој е и што е) од 25-30 број е...:vozbud::vozbud: средно пројдувал со 4.2-4.4 просек,а матурата незнам точно... ова ги погазува сите оние кои мислеа дека за воена академија мора да си 5.00 и да имаш врски...:vozbud::vozbud:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
само да ви кажам, во таа листата на примени што се, имам другар (да не го откривам кој е и што е) од 25-30 број е...:vozbud::vozbud: средно пројдувал со 4.2-4.4 просек,а матурата незнам точно... ова ги погазува сите оние кои мислеа дека за воена академија мора да си 5.00 и да имаш врски...:vozbud::vozbud:

Од овие што од 1 до 30 знам најмалце 10 со врски па сега види ти:smir:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.376
Поени од реакции
9.645
ne znaeme so kolku poeni se tie sto bile otfrleni na psiho-fizickite pregledi,pa ne moze tocno da se kaze dali se site so vrski ili bez vrski.poslednite vlezeni(okolu 40 so se) se so relativno mal broj na poeni pa znaci deka se vleva i so pomalku poeni.sega krivo mi e sto ne probav,na masinski sekako ke mi stoese prazno mesto,ama ajde moze na dolgorocen plan ke mi ispadne podobro masinski fakultet.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
ne znaeme so kolku poeni se tie sto bile otfrleni na psiho-fizickite pregledi,pa ne moze tocno da se kaze dali se site so vrski ili bez vrski.poslednite vlezeni(okolu 40 so se) se so relativno mal broj na poeni pa znaci deka se vleva i so pomalku poeni.sega krivo mi e sto ne probav,na masinski sekako ke mi stoese prazno mesto,ama ajde moze na dolgorocen plan ke mi ispadne podobro masinski fakultet.

Tocno so masinski imas prosperitet i vo stranstvo, a so akademijava strikno samo tuka

Член од
16 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Не знам колку години имаш и дали си бил на приемни на некој факултет... Јас лично тврдам дека за факултет со кој потоа ќе работиш во државна администрација како што е Воената Академија (на која нема партиципација, нема трошоци) и Полициската Академија ти требаат врски за да влезеш во редовни студенти (оценките не се битни). Не сум ја гледал листата, но сум сигурен дека 80% од тие таму се со добри врски, како и што на Полициската Академија влегуваа синови на началници во државна квота, така да не зборувајте вакви работи (без увреда).

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
ako vlezeme u nato novite oficercinja go jadele stapot :D

С

Спенсер

Гостин
ako vlezeme u nato novite oficercinja go jadele stapot :D
????????

во погорните постови,имав пишано за еден другар,кој беше на листата на примени (немаше врски)... ми кажа дека му јавиле дека иако бил примен,листата морало нешо да се преправи,и дечкото не влезе на воена академија... мој совер е како и погоре што кажаа-ако немате врски не пробувајте,не трошете време...а ако имате,и со 3.00 просек да сте,100% ке влезете...:toe::toe::toe:

С

Спенсер

Гостин
pa so mislis za so se spremaat novi oficeri,za tuka da gi cuvaat sigurno deka ne.site ke bidat za misiii a ako vlezeme u nato misiite nema da bidat tolku lesni i ubavi!!!
па да, али нема и да земаат мали плати...кој сака да оди во мировна мисиија,сам ке се пријави и ке оди... никој не ги тера со сила... и новите офицерчиња ке бидат поручнуци..

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
pa so mislis za so se spremaat novi oficeri,za tuka da gi cuvaat sigurno deka ne.site ke bidat za misiii a ako vlezeme u nato misiite nema da bidat tolku lesni i ubavi!!!
Ако беше за така ќе пратеа наши луѓе во Америка да учат за офицери според нивни стандарди. Овие офицери ќе бидат за нас и тука ќе бидат. Неможе некој што станал од клупа одма да се праќа на тешки мисии.

$h@doW m@n тие што ќе завршат ќе бидат потпоручници
П.С. Пред некое време збореше дека не ти требаат врски за таму гледам сега си сменил мислење:smir:

С

Спенсер

Гостин
Ако беше за така ќе пратеа наши луѓе во Америка да учат за офицери според нивни стандарди. Овие офицери ќе бидат за нас и тука ќе бидат. Неможе некој што станал од клупа одма да се праќа на тешки мисии.

$h@doW m@n тие што ќе завршат ќе бидат потпоручници
П.С. Пред некое време збореше дека не ти требаат врски за таму гледам сега си сменил мислење:smir:
уффф да...згрешив, потпоручници...али за брзо време ке земат чин поручник..

сменив мислење...откога видов дека го вратија детето (а примен беше,без врски,прошол тестовите) и му се јавиле и му кажале дека испаднал од листата на примени... јбг, сменив мислење...хехех

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
уффф да...згрешив, потпоручници...али за брзо време ке земат чин поручник..

сменив мислење...откога видов дека го вратија детето (а примен беше,без врски,прошол тестовите) и му се јавиле и му кажале дека испаднал од листата на примени... јбг, сменив мислење...хехех
Колку што знам може да поднесе жалба.

П.С. Може да оди на останатите две насоки

S

smart ass

Гостин
за жал воената академија успејаа да ја исполитизираат!

најнова вест новите питомци нема да плаќаат партиципоација(најверојатно деца на мајори капетани...)па се прашувам каде беше објавен конкурсот и дали уопште имаше конкурс....а ваму се фалеа факултет во штип,во саса злетово...на месечината бла бла...каква дискриминација е ова..или бесплатно образование за сите или сите нека плаќаат партиципација...катастрофа...:tapp::tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom