Внимавај што посакуваш - може да ти се оствари...

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
Доколку го посакуваш и ти се оствари , мислам дека одма трггнуваш по друга цел но не дека ја забораваш остварената.Тоа е до тоа колку го сакаш нештото што веќе ти е остварено...Ако не го цениш , одма го забораваш а ако го почитуваш-тоа останува!
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Be careful what you wish for 'cause you just might get it
You just might get it
You just might get it
Јас се уште се трудам да го сфатам значењето на реченицава. Јас тоа го гледав вака преку пример: Познатите, кога биле мали, сонувале за слава, пари, но откога го добиле тоа, се би направиле барем за ден анонимност.

Веројатно некогаш посакуваме работи кои ги немаме, но кои не донесуваат потполна среќа и задоволство.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Често налетувам на оваа реченица и никогаш не сум ја сфатила потполно.Дали откога ќе ни се оствари тоа што сме го сакале или сонувале,наеднаш сфаќаме дека всушност тоа и не е многу убаво?Дека она што сме го сакале и не е така како што сме го замислувале,без разлика дали се работи за животот,љубовта,кариерата...

Што мислите вие?Како ја разбирате оваа реченица?
Јас ја разбирам во смисла да не посакуваме било што за кое мопжеби ќе се покаеме,,или пак да не посакуваме нешто лошо,,зошто може да се оствари и нормално тоа нема да не направи среќни
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас пак го сфаќам како предупредување кое ни укажува да не се занесуваме многу по она што го немаме и да не му придаваме толку големо значење а наспроти тоа да уживаме и во она малку што го имаме како би ја доловиле својата благосостојба...

Знаете, понекогаш оние работи коишто ги немаме и не ни се толку потребни (баш и заради тоа ги немаме)...да ни биле потребни ние би ги имале... работите и луѓето се токму онаму каде што се потребни и на кому се потребни а ние го имаме она што нам ни е потребно... Поентата е да научиме да го почитуваме она што го имаме и да не чежнееме по она што го немаме...
 

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
frazava e od edna pesna potochno do pesnata na DAUGHTY-"I'm coming home", i e po malce za suetni i nesigurni luge vo sebe, inache kakva smisla bi imala za nekoj koj znae sho saka i e stabilen, znachi toa sho nemozesh da go posakash nema ni da se ostvari:smir:
 
Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
ова би требало да иде во филозофија по мое мислење.
а јас ова го разбрав како да внимаваме што посакуваме зошто понекогаш работите ги гледаме од погрешна перспектива и уствари кога ке оствариме некој сон со него идат уште милион работи за кои не сме знаеле.
ова зборам од лично искуство
 

nike girl

Just Do It
Член од
25 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
1
има интересна книга со истоимениот наслов од Aleksandra Poter
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Паааа може да се каже дека тоа што го посакуваме може да ни се оствари ама да биде погрдо или да биде мн лошо така да не е секогаш убаво да посакуваме некои работи да ни се оставарат :)
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Кога посакуваме нешто убаво,ДАЈ БОЖЕ ДА Е ТАКА-ДА НИ СЕ ОСТВАРУВА но, во моменти на лутина кога ке посакаме нешо лошо,кога јазикот ние побрз од умот,и потоа се каеме за кажаното,е тогаш подобро да не ни се оствари!!!
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Имаше еден филм во кој што една девојка имаше можност да се запознае со членовите на еден бенд.
Кога ја прашаа дали и се допаѓа таа идеја, девојката рече “Би го дала животот за да ги запознаам“ на што менаџерот на бендот и врати “Биди внимателна што посакуваш“.
Уствари менаџерот работеше за убиец кај кој ги носеше сите оние девојки кои ќе го речеа истото ( или “Би дала се` да ги запознаам“ и сл. ).

Можеби на ова се мисли кога ќе се каже “Внимавај што посакуваш-може да ти се оствари“.:)
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Треба да знаеш дали тоа што го посакуваш навистина го сакаш, но претходно да си го замислиш како веќе да си го добил и да ти се појават чувствата кои ќе ги предизвика добиеното. Ако тие чувства се позитивни, слободно посакувај го и понатаму. Така ќе се стремиш кон тоа да го добиеш навистина. Битно е да сме свесни какви чувства би ни родило тоа што го посакуваме. Барем јас така функционирам и не се жалам.
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Самиот збор внимавај во реченицата, посочува на предупредување :)
Зошто би биле предупредени на убавите нешта?

Повеќе е во негативна конотација, односно внимавај на негативните мисли во себе, зашто моќта на потсвеста е огромна:wink:
Така е!
Be careful what you wish for, it might just come true.

Во афект на пример кога посакуваш некому лошо и тоа се оствари, ќе ти биде криво после. Во нормална состојба не би посакала, ама кога си нервозен не размислуваш баш најдобро и јазикот (или рацете или што знам што) е побрз од мозокот.
 
Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Najiskreno ne znam kako ja svakjam.. Ama mi se ima povekje pati deseno.. Nekolku pati pred spienje sum posakuval sabajleto da se razbolam za da ne idam u shkolo.. Ama ko kje se razbudam sabajleto bolen.. Koa kje nema da mozam od krevet da stanam.. Posakuvam da e se ok i da sum u shkolo
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.805
Поени од реакции
3.058
Самиот збор внимавај во реченицата, посочува на предупредување :)
Зошто би биле предупредени на убавите нешта?

Повеќе е во негативна конотација, односно внимавај на негативните мисли во себе, зашто моќта на потсвеста е огромна:wink:
како што рече.. моќта на потсвеста е ЕНОРМНА , и се стреми кон остварување на зборовите , или пак помислата..


дали ви се случило некогаш да помислите на нешто .. и токму тоа да ви се случи ? или да речете нешто и тоа се појавува..


Кога ќе посакаш на пример , "еј утре дај боже да не ме запишат на први што ќе каснам " Гледаш утре професорката ја лупнало 57 ца со фул опрема ,губите први и не те запишуваат.. лесна и земја..

Во тој смисол да внимаваш.. а кога ќе посакуваш истото само со внимание.. primer: " Ej утре дај боже ДА СТАНАМ НА ВРЕМЕ ЗА ДА НЕ КАСНАМ ВО ШКОЛО на СОВРШЕН НАЧИН!! " внимавајте ако не речеш на совршен начин .. утре може ЗЕМЈОТРЕС ДА ТЕ РАЗБУДИ .. или што знам лустерот ти паднал врз глава.. :)


OMFG !!!! додека го пишувам ова ПУШТАМ ЕМ ТИ ВИ (mtv) и ете ти ја ..
pussycat dolls - When i grow up so ФРАЗАТА

"But be careful what you wish for
'Cause you just might get it
But you just might get it
But You just might get it

НЕВЕРОЈАТНО! :S
 

Kajgana Shop

На врв Bottom