Владиниот потег за бесплатен интернет

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.301
ABC напиша:
Лековите против дијареја би требало и онака да се бесплатни,затоа што тоа може да биде опасна заразна болест.:)А што се однесува до овие потези на владата се разбира дека се "застанати во преводот" кога се започнува токму од онаму од каде што најмалку треба да се почне.Па и врапците знаат кој се приоритетите да одгледаат здраво семејство кое во иднина ќе може да лета за да преживее,сигурно не им е приоритет да си обезбедат златен кафез.Можеби овој потег на владата е направен за да можат пазарџиите кој деновиве штрајкуваа во иднина да ги поминуваат деновите и ноќите пред компјутер наместо да штрајкуваат по улиците.

пукаше, пукаше и на крај погоди. Ве разоткривме!!!

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Поддшрка за владиниот проект за бесплатен интернет.Со самото тоа што се решија на ваков чекор е за поздравивување, а и тоа како се остварува проектот е на задоволително ниво, со оглед на тоа дека огромен број на граѓани го користат бесплатниот Интернет.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се што навидум бесплатно ви обезбедува владата е дебело платено од некого,овде со оваа тема само сакам да потенцирам дека владата ги "помешала лонците" односно приоритетите кој можеше бесплатно да ги понуди до граѓаните и никого да не навреди со своите моронски одлуки за нелојална конкуренција а сепак да добие на поени доколку тоа и беше целта,една од тие бесплатни понуди можете да ја прочитате на овој пример кој деновиве е скоро насекаде низ Македонија:
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=22833&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
ABC напиша:
Се што навидум бесплатно ви обезбедува владата е дебело платено од некого,овде со оваа тема само сакам да потенцирам дека владата ги "помешала лонците" односно приоритетите кој можеше бесплатно да ги понуди до граѓаните и никого да не навреди со своите моронски одлуки за нелојална конкуренција а сепак да добие на поени доколку тоа и беше целта,една од тие бесплатни понуди можете да ја прочитате на овој пример кој деновиве е скоро насекаде низ Македонија:
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=22833&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
Coek stvarno mi idesh na zivci , kolku i da mrcish ..vladata sigurno nema da go smeni mislenjeto i za tebe da ja ukine odlukata ..ili pak da pridobiesh povekje istomislenici ...mozebi ne ti odgovara ovoj poteg .. ali epten zabega so postovive..izgleda ne ti problemot besplatniot internet ..tuku vladata .

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Abe dobra e idejava ama trebalo da ima za povise luge, a ne za 510 dusi, a i plus so go skratija vremeto na 30 min pa da se iskluci ne go biva, a ja na toj net sum i na sekoj 30min me gasi

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Добар потег, но не доволно добар ............ кратко.

Инаку до кога трае "потегов"?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
АБЦ еве ти да пукнеш и од мака и од инат:

Makfax 24.06.2007 напиша:
Бесплатни прегледи за граѓаните во наредните четири месеци
Скопје /24/06/ 14:34
Бесплатни превентивни прегледи ќе добијат сите македонски граѓани во наредните четири месеци независно од тоа дали се здравствено осигурани или не.

Ова денеска го најави министерот за здравство Имер Селмани, кој информираше дека за акцијата ќе бидат ангажирани 65 медицински тимови составени од еден лекар и две медицински сестри кои прегледите ќе ги вршат, како во градските, така и во руралните места во земјава.

Целта на акцијата „Здравје за сите”, е да се стави акцент врз потребата и значењето на превентивните прегледи.

„Започнувајќи од 1 јули на јавни места ќе бидат поставени шатори и однапред сите граѓани од соодветното место ќе бидат информирани дека на актуелниот ден само со лична карта ќе може да добијат основен здравствен преглед”, појасни Селмани, наведувајќи дека прегледите предвидуваат мерење на висина, тежина и лабораториски испитувања.

Се очекува во наредните четири месеци на бесплатен преглед да се јават околу 50.000 граѓани. За спроведување на акцијата Владата обезбедила 6 милиони денари.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Од една страна е одличен... а од друга е неможноста на Мт-Нет (како единствен оператор) да овозможи конекции колку што се потребни за сите да имаат еднаков пристап. А не ова..линиите се преоптоварени и од интернетот само во 4 сабајле може да се фати конекција.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
По на АБЦ паметот Америка и Русија треба да ги затворат своите вселенски програми финансирани од буџетот зошто во овие земји има гладни луѓе. Исто така по неговиот памет треба да се затворат сите научни центри и лабаратории зошто тами и насекаде има болни луѓе.
АБЦ може владава да отвори на секој македонец по една пекара, перална и социјална установа, ама ти па ке бидеш незадоволен. Тогаш ќе кукаш зошто владата е расипничка и троши пари на питачи и сиромаси.
Знаеш како викаат “Нема лоши цури има слаби ебачи“ а ти не си цура значи си..... :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Bacillus gagous напиша:
АБЦ еве ти да пукнеш и од мака и од инат:

:) LOOOL ај сеа да видиме што следеќа ќе прокоментира нашиот форумски патриот со бугарски пасош

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Најверојатно, ќе каже дека и тоа е еврејски заговор, со цел да не трујат :)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Жалам што најискрено во почеток ми личеше на личност кој има негов став и си се држи кон тоа, без разлика тој став беше коректен или не...ама испаѓа дека е пинг понг топче и лета таму кај што ќе го мавнат..

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Dzish напиша:
Од една страна е одличен... а од друга е неможноста на Мт-Нет (како единствен оператор) да овозможи конекции колку што се потребни за сите да имаат еднаков пристап. А не ова..линиите се преоптоварени и од интернетот само во 4 сабајле може да се фати конекција.
Нема врска. За Нова година кога имаше 4 дена бесплатен интернет беше преку Оннет, па немаше шанси да се конектираш без 40минути чекање. Не е до телеком. Гужвата само покажува колку на луѓево им е потребен интернетот и колку се радознали и сакаат да ѕирнат во еден поинаков свет. И мислам дека тоа е најголем доказ и аргумент за владава да бара нови начини за ширење на интернет пристапот во РМ.

А да заборавив да го прашам АБЦ што мисли за одлуката на Гинекологија на сите жени да им овозможи еднаш годишно да направат бесплатен Папаниколау тест за рак на в.?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Aj sega ne go zajaduvajte covekot, ova ABC si kazuva mnogu zanimlivi raboti , ama na pogresen nacin...no toa e stara nasa bolka. Nedostatok na site nivoa na nastavnite programi , kade nema ni edna minuta obuka kako da go kazes toa sto sakas da go kazes ( ili da go napises) Zatoa koga ona TV reporterite zapiraat nekogo 90% od zaprasanite , odgovaraat kako smotani .
No ne mi bese toa zborot. Fakt e deka VLADAVA na Gruevski prodava veter. Proba i da raboti nesto , no pretezno prodava veter i PR kampanja, koja e epten bez fantazija.
Besplaten Internet...nema takvo nesto realno zemeno , no postoenjeto na besplatna konekcija ( pri koja so go plakas impulsot...debelo...) e sepak samo slatko samozalazuvanje. Od druga strana vladata nema maili so ime i prezime na minister ili slicno i besplatni broevi , na koi ljubezen operator ke te soslusa ili "ministerot" ke ti vrati mail poraka......
Besplatni lekarski pregledi???:):)!! Pogolema hipokrizija zdravje.....ke ti izmerat pritisok,seker , no toa veke masovno go ima okolu i po doma , zatoa verojatno ke te posovetuvaat kako najbezbolno da umres??:) Mislam kako elegantno da se upucas ...za da ne pravis mnogu samata......
Od druga strana postojano se slusa , ko za vremenska prognoza se izvestaite: deka nema konci i ostanata za operacii, deka nema mnooogu bitni lekovi duri ni za deca......deka ogromen broj gragjani nemaat dostap do nekakvo lecenje...
Posle doaga....neverojatniot porast na "nesto" so ekonomijata ..iako na nikogo uste ne mu e jasno sto toa porasnalo....za EU i NATO prikaznite da ne zboruvame ..si ostanaa ko sapunska TV serija...so loso scenario i nikakvi glumci...
I ne mi skokajte sega....jas bev eden od mnoogute zainteresiran mladiov boxer da vleze vo ring, ama momcevo se nesto samo skakuta okolu ringot i veke skoro godina nikako da vleze barem vo klinc, a veke mi e podumoren....bajagi...
Me potseka na ona antologiskoto od Ljubco na plostad koga narod trgna na Sobranie: Ke vlezeme li...pustete me da vlezeme, ajde da vlezeme ...ke vlezeme li ili ne....:):)!!! Komedija Makedonska...

A Bugarskiot pasos????, ako navistina go ima :).....Bugaraski krt na forumov????:):)!!!
Se biduva.....

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
concrete напиша:
Besplaten Internet...nema takvo nesto realno zemeno , no postoenjeto na besplatna konekcija ( pri koja so go plakas impulsot...debelo...) e sepak samo slatko samozalazuvanje.
Конкрит, не си информиран. Импулсот не се плаќа, телефонскиот број е бесплатен. Не ги ставај во заблуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom