ABC напиша:
Со тие пари можеа и по некој сендвич и сокче да обезбедат бесплатно за оние кој не ги интересира интернетот,или за оваа влада не е приоритет да се сузбие гладот кај сопствените граѓани,овде е приоритет граѓаните да ги платат сметките за телефон со што би се стекнале со шанса да добијат таканаречен "бесплатен" интернет.
АБЦ јас како што разбрав поентата да давањето еден месец бесплатен интернт и тоа дајл ап е да се се праојави што е можно поголем интерес за користење на интернетот од страна на населението, бидејќи многу битни информации има на интернет кои помагаат да населнието остане во чекор со случувањата во светот и да се адаптира кон нив. Занчи сумирано или поедноставно кажано не е поентата неокму да му се обезбеди бесплатен интернет туку да се создаде интерес за користењето на интернетот, нешто во стилот како што од време на време во супермаркетитедаваат бесплатно продукти во минијатурни пакување како репрезентација, токму и затоа нема причина интернет кафулињата од тоа да се чувствуваат загрозени.
Конкретен, не ми се допаѓаат хиперболите, јас многу повеќе почитувам поумерени и покнструктивни ставови, а ти за разлика од АБЦ не еден многу поумерен начин го искажуваш твојот цинизам, сарказам и на моменти шегобијност (што според мене те прави многу подобар прилепчанец од АБЦ).
Rymz абе до некаде Јон има право, пошто од сигурни извори знам дека откакао е осамосталена Македонија, секоја нова влада ги менува сите компјутери во министерствата (а понекогаш и со секоја смена ан министер) под изговор дека биле стари и неможеле да ги извршиваат работит, а вистинската причина за тоа менување на компјутери е некој да земе провизија отколку што навистина има потреба од тоа, за оваа власт не знам дали тоа е случајот затоа и не коментирам. Ама факт е дека подрумите на министерствата се полни со пентиум, двојки и тројки а богами и доста петки, кои само собираат прашина а кои можат или да се стават по училиштата, или на крај краева да се донираат на семејства кои немаат компјутер, за да децата имаат можност што е можно повеќе да да научат да работата на компјутер нормнално додека тој е хардверски исправен. Али како и да е покорсни ќе бидат така отколку да собираат прашина по министерските подруми.